Miksi hauskuudella pitää olla hintansa? Kuva: Shutterstock
Miksi hauskuudella pitää olla hintansa? Kuva: Shutterstock

Darralooks-tili kerää ihmisten parhaita asukokonaisuuksia Instagramissa. Ainoa vaatimus on se, että tyyliä maustaa kohmelo.

Kyllähän se suurimpaan osaan meistä on toisinaan iskenyt – krapula nimittäin. 

Huterassa olotilassa harva ryhtyy innosta kiljuen räpsimään itsestään valokuvia. Jotkut kuitenkin haluavat jakaa kaikelle kansalle oman kohmeloisen olemuksensa. Nyt se onnistuu helposti Darralooks-nimellä kulkevän Instagram-tilin välityksellä.

"Miltä sun darra näyttää?” kysytään Darralooksin kuvauksessa.

Tilille kootaan krapulaisten ihmisten parhaita asukuvia, joissa tyypit esiintyvät erilaisissa ympäristöissä ja paljastavat asunsa lisäksi, miltä heidän juhlien jälkeinen olemuksensa näyttää. Lisää krapulaotoksia voi Darralooks-tilin lisäksi löytää Instagramista hashtagilla #darralooks.

Kokosimme tilin kuvien inspiroimana 11 erilaista klassikkokrapulaa. Mikä näistä kanuunoista muistuttaa eniten omaasi?

1. Mättödarra

Siis sellainen kohmelo, jossa edellisyönä nakkikioskilta napatun hodarin puolikaskin kelpaa.

 

"hesburgerin vien mukanani hautaan" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

2. Janokrapula

Mikä tahansa passaa, kunhan se ei ole alkoholia. 

3. "Väsynyt, mutta onnellinen" -kohmelo

Vaikka päätä vähän painaa, joskus krapulassakin voi hymyilyttää.

 

"namun kesätytöt" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

4. Himokas krapula

Vaikka tutkimusten mukaan seksi ei lievitä kohmeloa, se kuitenkin saattaa auttaa unohtamaan kenkun olon.

5. Kassi Alma -darra

Järkkäsitkö illanistujaiset kotosalla? Se on sitten kauppareissu edessä.

 

"ei löytyny muumilimpparii" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

6. Katumuskrapula

Eilisen muistikuvat vyöryvät päähäsi kuin varkain. Muistat kaataneesi juomat työkaverisi päälle ja jostain syystä raivonneesi taksikuskille. Todennäköisesti vannot, ettet juo enää koskaan.

7. ”Kukas sinä olet?” -kankkunen

Joskus railakkaan illan jälkeen saattaa herätä yllättävästä seurasta.

 

"kun hemuli kohtasi hater-lehmän" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

 

8. "Kyllä se lähtee sillä, millä se on tullutkin" -darra

Tekisikö pari tasoittavaa sittenkin poikaa? Helsingin Sanomien mukaan krapularyyppy on ainoa pomminvarma keino päästä eroon kohmelon oireista. Hyväksi se ei kuitenkaan ole, koska joillakin se voi laukaista juomiskierteen. 

 

"ei täs voi muuta ku ottaa tasottavia ja toivoo parasta" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

 

9. Suunnitelmat uusiksi -darra

Miksi kukaan ajattelee pystyvänsä treenaamaan juhlien jälkeisenä päivänä?

 

"niin paha darra, että haluan pilatestaa sieluni" #darralooks

Kuva, jonka DARRALOOKS (@darralooks) julkaisi

 

10. Krapulaton krapula

Ei krapulanaamaa, ei yököttävää oloa, ei väsymystä. Jotkut kutsuvat tätä myös onnenpotkuksi.

Kaipaatko vinkkejä kankkusen selättämiseen? Lue parhaat konstit täältä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Muistatko vielä Hel Looksin?

Darrralooksin kanssa samalla periaatteella toimiva katutyyliblogi Hel Looks oli vuosina 2005–2014 yksi Suomen merkittävimmistä muotisivustoista. Vuodesta 2014 saakka Hel Looksin päivittäminen on kuitenkin ollut satunnaista, koska blogin perustajat Liisa Jokinen ja Sampo Karjalainen muuttivat vuonna 2014 San Franciscoon. Nykyään pariskunta esittelee uuden kotikaupunkinsa tyylejä SF Looks -blogissa.

Hel Looksista on tehty vuosien varrella useita erilaisia parodioita. Esimerkiksi vuoden 2012 kuntavaalien aikaan Tumblriin luotiin omat sivunsa Perussuomalaisten, Kokoomuksen ja Vihreiden ehdokkaista. Kokoelmat kulkevat nimillä Per Looks, Kok Looks ja Vih-Looks.

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri:

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos