Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Jessamyn Stanley, 27, näyttää, että asanoihin taipuu kurvikaskin.

Pluskokoisesta joogaopettaja Jessamyn Stanleystä on tullut todellinen Instagram-tähti: hänellä on peräti 85 000 seurajaa.

Stanley julkaisee Instagramissa kuvia, joissa hän taipuu päälläseisontaan, spagaattiin ja haastaviin asanoihin vailla vaikeuksia. Aina 16-vuotiaasta asti joogaa harrastanut Stanley kuvailee itseään Fat Femmeksi ja myönteisen kehonkuvan puolestapuhujaksi.

– Ihmiset ovat liian pinttyneitä ajattelemaan, että heidän pitäisi näyttää tietynlaiselta voidakseen joogata, Jessamyn kertoo Daily Mailille.

Jessamyn todistaa, ettei jooga ole yksinoikeudella hoikkien laji. Kurvikaskin voi harrastaa joogaa ja nauttia siitä. Hänen tavoitteensa on kannustaa muita pluskokoisia naisia kokeilemaan ja nauttimaan lajista vailla epävarmuutta omasta kehosta.

 

I've been running at full tilt, and the damage is beginning to show. Yesterday, after spending my day jetting around the town like a chicken with its head cut off, the lovely @sagetree suggested I take a restorative #yoga class or get a massage to relax. I never invest in relaxation- it's a bad habit that most Americans are guilty of because our society does not encourage relaxation. Not like I have the excess money for a massage (I wish), but I definitely plan to sneak in a restorative class this weekend in an effort to simply chill the fuck out. I need to chill, because next week will kick off the beginning of a windstorm- I'll be in NYC attending @FFFWeek & @theCurvyCon, among other things. At some point I'll teach a class or two (you guys will be the first to know when I finalize dates/locations), I'll turn 28 during #NYCPride, & one of my @salemacademy sisters is tying the knot. It'll be a crazy ride- follow @jessamynstanley if you want behind the scenes shots of all the action. (The lack of chill has also effected my ability to respond to messages. I'm sorry for the delay, y'all- I wish there were just 1-3 more hours in the day so I can answer all of your questions as quickly as they deserve to be answered. But, in the short term, for everyone who has sent me an e-mail, FB message, Instagram message, Tumblr message, or tweet saying "How Do I Start Practicing Yoga?", please know that the true answer is "ROLL OUT A MAT/BLANKET/TOWEL and JUST START. TRY @YOGAGLO, TRY @YOGAVIBES, WHATEVER. But STOP WAITING & START PRACTICING IMMEDIATELY.) Leggings- @Fractal.9 Top- @ParamitaDesigns

A photo posted by Jessamyn (@mynameisjessamyn) on

– Kaikki ovat aloittelijoita joskus huolimatta siitä miltä näyttävät, Jessamyn sanoo.

Nettisivuillaan Jessamyn haastaa ihmisiä pohtimaan, mitä he tuntevat, ei miltä he näyttävät.

Ei lisättävää.

 

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri:

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos