Pääministeri Justin Trudeau on saanut naisten sukat pyörimään. Kuva: Reuters
Pääministeri Justin Trudeau on saanut naisten sukat pyörimään. Kuva: Reuters

Disney-prinssiltä näyttävä pääministeri on pannut Kanadan lisäksi internetin sekaisin.

Joko olet kuullut miehestä nimeltä Justin Trudeau? Hän on Kanadan uusi ykköskuumis. Ei, hän ei ole näyttelijä, tv-tähti eikä malli – vaikka siltä ehkä näyttääkin. Hän on Kanadan pääministeri.

Disney-prinssin ja Hunks-tanssijan ristisiitokselta näyttävän Trudeaun, 44, johtama liberaalipuolue voitti vaalit viime lokakuussa. Trudeau on pannut sekaisin myös internetin: sosiaalisessa mediassa jaetaan kiihtyvällä tahdilla miehestä sorvattuja meemejä. Kanadalaiset ovat hullaantuneita uuteen pääministeriinsä ja viljelevät vitsejä miehen ulkonäöstä.

"Onko tämä sitä ilmastonmuutosta vai mikä helleaalto Kanadaan on iskenyt? Ei, sehän onkin vain Justin Trudeau."

Trudeaun joogaopettajavaimosta Sophiesta on tullut jo seurattu tyyli-ikoni. Mutta Trudeau-helleaalto on vyörynyt Suomeenkin, vai mitä pitäisi ajatella näistä pikaotannalla kerätyistä naisten kommenteista?

"No onhan se hyvännäköinen, ei voi kiistää. Silmät niin kauniit, että jonkun mielestä voi olla jopa liian naisellinen ja nätti."

"Jo hänen isänsä, Kanadan pitkäaikainen pääministeri Pierre Trudeau, oli varsinainen playboy. Onkohan poika tullut yhtään isäänsä, grrrr..."

Mutta mutta, Trudeau ei ole vain komea, vaan häntä sopii hehkuttaa ehkä ihan oikeastikin.

1. Hän on suvaitsevainen

"Yhtään ei aluksi innostanut, ihan tavallinen jotenkin. Mutta sitten kun alkoi tihkua niitä päätöksiä – hänen ministerinsä ovat oikeasti alojensa erityisasiantuntijoita, hallituksessa on monimuotoisuutta, hänen maahanmuuttopolitiikkansa on järkevää... niin johan ALKOI KIINNOSTAA. Sitten hän näyttikin yhtäkkiä paljon seksikkäämmältä ja ihanammalta."

2. Hän on feministi

"Hän on suvakki ja feministi! Trudeaun hallituksessa on etniseltä taustaltaan vaikka millaisia ministereitä: esim. puolustusministeri on intialaistaustainen sikhipoliitikko, oikeusministeri kuuluu alkuperäiseen intiaaniväestöön. Kun Trudeaulta kysyttiin uuden hallituksen muodostamisen jälkeen, miksi ministereistä tasan puolet on naisia, hän vastasi: koska nyt on vuosi 2015. Justin siis palkkaa ihmiset omien ansioidensa eikä suhteiden tai hyvä veli -verkoston kautta."

3. Hän on hyvis

"Hän haluaa kiristää rikkaimpien verotusta ja vähentää lapsiköyhyyttä."

4. Hakkaa pahikset

"Ylläysvahva! Justin on harrastanut nyrkkeilyä 20 vuotta ja on huippukunnossa, mistä todistaa myös se, että voitti nyrkkeilyottelussa konservatiivien pahiksen, entisen ammattisotilaan Patrick Brazeaun."

5. Hän osaa yllättää

"Hän on opiskellut kirjallisuutta! Vasemmassa olkapäässä iso, seksikäs tatuointi. Hän haluaa laillistaa marihuanan."

"Hänellä on kolme suloista lasta, joita selvästi rakastaa. Muutenkin hän vaikuttaa kuvien perusteella pitävän lapsista."

Eli Kanadan pääministerissä on samassa paketissa Robin Hood, Jeesus, herkkä runopoika, lempeä pehmoisä, mutta myös ripaus pahista (se tatuointi!). Ymmärrämme teitä, Kanadan naiset. Oi, Justin, Justin, milloin tulet valtiovierailulle Suomeen?

2408743
9 hyvää 10 kaunista

Joko sinäkin käyt kuumana Kanadan pääministeriin? Ehkä kannattaisi

"...Trudeaun hallituksessa on etniseltä taustaltaan vaikka millaisia ministereitä: esim. puolustusministeri on intialaistaustainen sikhipoliitikko, oikeusministeri kuuluu alkuperäiseen intiaaniväestöön (...) Justin siis palkkaa ihmiset omien ansioidensa eikä suhteiden tai hyvä veli -verkoston kautta." Ihmistä ei pitäisi palkata suhteiden tai verkostojen takia, muttei myöskään etnisen taustansa vuoksi. Uhriutuminen ja kiintiöt joutavat romukoppaan. Onhan sentään 2010-luku ja kaikilla...
Lue kommentti

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.