Jenni Pääskysaari. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jenni Pääskysaari. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja Jenni Pääskysaari haastaa kaikki mukaan vartalokapinaan.

Juontaja Jenni Pääskysaari, 38, haastoi perjantaina 13. kesäkuuta kaikki mukaan vartalovallankumoukseen. Vartalovallankumouksen tarkoituksena on, ettei kenenkään ulkonäköä arvostella.

Raha-automaattiyhdistys RAY:n tukeman Inhimillisiä Uutisia -pop up -toimituksen sivuilla julkaistiin Jennin vartalovallankumouksen kymmenen lupausta. Näin ne kuuluvat:

1. En arvostele ulkonäköäni lasteni kuullen.

2. En arvostele kenenkään ulkonäköä lasteni kuullen.

3. Poistan sanan "läski" sanavalikoimastani.

4. Ulkonäön sijaan kehun lapseni älyä ja taitoja.

5. Korostan lapselleni, että tärkeämpää kuin se, miltä keho näyttää, on se, mihin keho pystyy.

6. Pidän huolta, että lapseni tietää olevansa täydellinen juuri sellaisena kuin on.

7. Puhun ulkonäöstä samalla tavalla tytöille ja pojille.

8. En laske kaloreita lapseni nähden.

9. En punnitse itseäni lapseni nähden.

10. Teen selväksi, että vallalla oleva vartalonormi  ei ole yhtä kuin normivartalo.

Ohjeet: Inhimillisiä Uutisia

Jenni Pääskysaari on naimisissa Henkka Hyppösen kanssa, ja pariskunnalla on kolme tytärtä.

Lue myös:

Vappu Pimiä ja Jenni Pääskysaari: "Emme kadehdi toisiamme"

Arman Alizad ja muut julkkismiehet tekevät feminismistä miesten asian

Mia Suszko nousi semifinaalin onnistujaksi, mutta kuka kruunataan uudeksi The Voice of Finlandiksi?

IS TV-LEHTI: Tänään selviää, kuka on The Voice of Finland 2018. Onko hän Fiona Krüger, 16, Jerkka Virtanen, 36, Mia Suszko, 25, vai Wanqiu Long, 31? Kaikilla neljällä on vahvuutensa.

Nuori Fiona esitti viime viikon semifinaalissa koskettavan kappaleen Oothan tässä vielä huomenna. Anna Puun tiimin herkkä-ääninen laulaja sai tähtivalmentajansa kyynelehtimään, mutta joko äänentoistossa oli vikaa, tai kappale ei ollut oikea Fionalle. Ääni ei soinut niin voimakkaana kuin huippukohdat vaatisivat. Toivottavasti finaalissa onnistutaan paremmin.

Redraman tiimin Jerkka esitti Sannin biisin 2080-luvulla. Tämäkään ei ollut täysosuma, mutta tarpeeksi hyvä loppukilpailuun. Finaalissa toivon mukaan seinät tärähtelevät kappaleessa, jossa miehen komea ja vivahteikas lauluääni pääsee oikeuksiinsa.

Toni Wirtasen tiimin Wanqiu on kysymysmerkki finaalia ajatellen. Semifinaalissa tuli jälleen tunne, että Toni on valinnut suosikilleen liian vaikeaa tulkittavaa. Wanqiulla on erikoinen ääni, mutta hän ei valloittanut yleisöä tarpeeksi suurella volyymilla esityksessään, joka oli Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U.

Olli Lindholmin tiimin Mia nousi – ehkä monen yllätykseksi – ehjällä tulkinnallaan semifinaalin onnistujaksi. Hänen California Dreamin’ -versionsa soi upeasti ja koko esitys oli hallittu. Tässä ei yritetty liikaa, mikä lupaa finaaliin paljon.

The Voice of Finland, Nelonen pe klo 20.00

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.