Katesta tulee ensin Williamin ystävä, sitten prinssin terapeutti ja kämppäkaveri. Kun suhde syvenee seurusteluksi, William vannottaa Katea vaikenemaan.

Kate Middletonin korkojen kopina kumisee kaikusarjana asuntolan käytävällä. Kate ryntää huoneeseensa, vetää oven kiinni ja kiroilee. Häntä hävettää. Kuinka hän saattoi olla niin hölmö?

Kate oli haaveillut teinivuosistaan lähtien tapaavansa prinssi Williamin. Kun Kate oli muutama kuukausi sitten kuullut, että William ja hän olivat valinneet sattumalta saman yliopiston opiskelupaikakseen, hän oli suunnitellut leikillään äitinsä ja ystäviensä kanssa satumaista ensikohtaamista prinssin kanssa. Mutta mitä hän teki, kun William äsken yllättäen esiteltiin hänelle yliopiston käytävällä? Hän ujostui sanattomaksi, punastui ja ryntäsi nolona pois paikalta.

Mikä häneen oli mennyt? Tällaista ei ollut koskaan ennen
tapahtunut. Hän osaa ujoudestaan huolimatta luoda aina hyvän ensivaikutelman – kuvan asiallisesta mutta samalla hauskasta ja huumorintajuisesta tyypistä.
Kate on varma, että William muistaa hänet koko opiskeluajan outona, puhumattomana punastelijana. Ehkä hän ei enää edes saisi uutta tilaisuutta puhua prinssin kanssa.

PRINSSI WILLIAM on esittäytynyt kymmenille, ellei sadoille opiskelijoille ensimmäisten viikkojensa aikana St Andrew’n yliopistossa. Etenkin tytöt haluavat päästä juttusille hänen kanssaan. Jotkut kertovat prinssille ujosti itsestään ja siitä, kuinka ovat seuranneet ja ihailleet häntä lehtien kautta jo vuosia. Toiset käyvät suoraan asiaan; he lyöttäytyvät prinssin kylkeen baaritiskillä, yrittävät repiä häntä villiin yhteistanssiin tai läimäyttelevät häntä ohi mennessään takapuolelle.

William kuulee ystäviltään huhuja, joiden mukaan jotkut ensimmäisen vuoden opiskelijatytöistä ovat hankkineet hääpuvun valmiiksi, koska aikovat päästä prinssin morsiameksi konstilla millä hyvänsä. Taidehistorian peruskurssit eivät ole olleet skotlantilaisyliopistossa koskaan yhtä suosittuja kuin syyslukukaudella 2001, sillä kaikki haluavat opiskella sitä, mitä prinssikin.
19-vuotias William nauttii saamastaan huomiosta. Baarissa hän murjaisee siiderituopin takaa keskustelunavaukseksi:

– Minusta tulee jonakin päivänä kuningas, mitäs siitä tuumit?

Opiskelija-asuntolan illanistujaisissa William tavallisesti seisoo keskellä huonetta, ja hänen ympärillään hymyilee kilpaa lauma tyttöjä. Williamin kaverit naureskelevat, että prinssillä on aivan erityiset, vaeltamisen taidon osaavat silmät. Hän saattaa puhua yhden tytön kanssa ja samalla tämän huomaamatta vilkuilla, onko huoneessa ketään parempaa vaihtoehtoa.
 
WILLIAMISTA ON kuoriutunut muutaman viime vuoden aikana itsevarma nuori mies. Vielä lukiovuosinaan hän hämmästyi joka kerta, kun tytöt seurasivat häntä hysteerisesti huutaen, mutta nykyään prinssi ajattelee, että voisi saada kenet tahansa.

Samalla William kuitenkin tietää, että hänen täytyy pitää itsensä aisoissa tiukemmin kuin muiden. Vaikka hän patsastelee mielellään huomion keskipisteenä, hän ei kerro muille ajatuksistaan, tekemisistään tai todellisista kuulumisistaan. Hän kertoo vitsejään muutaman minuutin mutta vaihtaa sitten seuruetta ja välttelee kahdenkeskisiä keskusteluja tyttöjen kanssa.

Williamin isä, prinssi Charles, on jo useita kertoja varoittanut poikaansa erehtymästä vääränlaisiin tyttöihin Skotlannissa. William tietää, että suurin osa opiskelijatytöistä on vääränlaisia. Hän kutsuu luentosaliin, kahviloihin ja kirjastoon hänen perässään vaeltavia tyttöjä lampaiksi. Lampaat ovat keskiluokkaisten perheiden tyttöjä, jotka ovat käyneet julkisia kouluja mutta  yrittävät vaikuttaa yksityisesti koulutetuilta ja yläluokkaisilta. He pukeutuvat kašmirneuleisiin, suihkuttavat tukkansa liikkumattomaksi lakalla ja käyttävät liikaa meikkiä ja hajuvettä.

Williamia nämä tytöt ärsyttävät. He ovat liian epätoivoisia ja helppoja ja flirttailevat hänelle kömpelösti ja kikattavat lapsellisesti perään. Lampaat ovat kiinnostuneita hänestä ainoastaan siksi, että seurustelu prinssin kanssa tekisi heistä yhdessä yössä maan seuratuimpia julkkiksia. Sellaiset tytöt kertoisivat toimittajille kaiken ja paisuttelisivat mitättömistä asioista meheviä lööppejä.
Valtaosa St Andrew’n opiskelijoista tulee yläluokkaisista perheistä. Yksityisiä eliittikouluja käyneet tytöt osaavat suhtautua Williamiin mutkattomammin. He ovat tottuneet julkisuuden henkilöihin koulujensa kevätjuhlissa, lapsuudenkotinsa puutarhakekkereissä ja kesäasuntojensa golfkentillä.

William viettää aikaa lähinnä juuri varakkaista perheistä tulevien opiskelijoiden kanssa. Hän tietää kuitenkin, että monilla yläluokkaisilla tytöillä on vakavia ongelmia: liiallisia ulkonäköpaineita, syömishäiriöitä, huume- ja lääkeriippuvuuksia. Sellaisten tyttöjen tapailu tai seurustelu heidän kanssaan olisivat vakavia iskuja kuningasperheen imagolle.

William ei muista suurinta osaa tytöistä, jotka hänelle ovat esittäytyneet ensimmäisten viikkojen aikana. Yksi ruskeahiuksinen kaunotar jää hänen mieleensä kuitenkin heti ensi tapaamisella. Tytön nimi on Carley Massy-Birch, ja hänestä ja Williamista tulee nopeasti pari. Carley on juuri sellainen tyttö, joka Williamiin vetoaa: kaunis, seikkailunhaluinen, jännittävä ja vähän kapinallinen.

KATE ON MUUTAMAN päivän sadatellut hänen ja Williamin ensi kohtaamista, mutta pian hän tajuaa, ettei prinssi edes muista häntä. Kate törmää Williamiin päivittäin luennoilla, sillä he opiskelevat molemmat pääaineenaan taidehistoriaa. Lisäksi he kulkevat päivittäin toistensa ohi yliopistoasuntolan käytävillä. William ei kiinnitä Kateen mitään huomiota, prinssi ei tosiaankaan muista hänen noloa punasteluaan ja ryntäilyään.

Kate huomaa Williamin ystävystyneen lähinnä rikkaista, yläluokkaisista perheistä tulevien nuorten kanssa. Kate taas on ehtinyt saada uusia kavereita kaikenlaisista taustoista. Hän on keskiluokkaisen perheen tytär, mutta hänen vanhempansa ovat luoneet yllättävän menestystarinan juhlatarvikeyrityksestään, joten hänen on ollut mahdollista käydä hyvämaineisia ja kalliita yksityiskouluja. Niiden pulpettien ääressä Kate on opetellut puhumaan ja pukeutumaan kuten yläluokkaiset nuoret, jottei erottuisi joukosta.

Kouluvuodet ovat kuitenkin näyttäneet, etteivät eliittinuoret ole sen kummempia kuin muutkaan. Yliopistossa Kate huomaa, kuinka monet muut keskiluokkaisten perheiden kasvatit mielistelevät ja suhtautuvat naurettavalla kunnioituksella yläluokkaisiin opiskelutovereihin. Kate ei katso ketään ylöspäin vain sen takia, että tämän vanhemmilla on rahaa.

OPISKELUN ALOITTAMISESTA on kulunut vasta kuukausi, kun Kate huomaa yhtäkkiä päätyneensä samaan kahvilapöytään Williamin kanssa.

Pöydän ympärillä on toistakymmentä tuolia, joilla istuu Katen ja Williamin ystäviä. He näköjään  sattuvat tuntemaan toisiaan.

Kahvilatapaamisista tulee kaveriporukan tapa, eikä Kate voi olla tarkkailematta Williamia niiden aikana. Kate huomaa, että muiden vitsaillessa, nauraessa ja jutellessa William on hiljaa – aivan kuten hän itsekin. William vaikuttaa ystävälliseltä, ujolta eikä lainkaan öykkärimäiseltä.

Eräänä iltana Kate on lukemassa taidehistorian paksua kirjaa seuraavan päivän luennolle, kun hänen ystävänsä Olivia Bleasdale koputta oveen.

– Meidät on kutsuttu illanistujaisiin yläkertaan. Tuletko?

Kate epäröi, hän on ehtinyt lukea vasta parikymmentä sivua.

– Meidät on kutsuttu drinkille Williamin huoneeseen, Olivia sanoo.

– Odota, olen valmis viidessä minuutissa, Kate vastaa virnistäen.

Kate on tietämättään ollut Williamin tarkkailun kohteena jo monta viikkoa. William on asettanut ensimmäisen lukukauden tärkeimmäksi tavoitteekseen muovata itselleen ystäväporukan, jonka jokaiseen jäseneen hän voi luottaa. Huoneeseensa hän on kutsunut drinkille vain sellaisia, joiden kanssa arvelee voivansa jakaa mietteitään ja olla oma itsensä ilman, että hänen tekemisensä tai sanomisensa ovat painettuina lehdessä muutaman päivän kuluttua.

Sen illan aikana William on puhelias ja nauraa paljon. Hän kertoo opiskeluaikaa edeltäneestä välivuodestaan Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Kate kertoo omasta välivuodestaan Italiassa ja Chilessä. Yhteinen puheenaihe on löytynyt. Illan aikana löytyy toinenkin heitä yhdistävä tekijä: molemmat ovat urheiluhulluja. William on vaikuttunut siitä, kuinka monta lajia Kate hallitsee.

– Haastan sinut joskus tennismatsiin, William huikkaa illan päätteeksi.

Kate pohtii yöllä huoneessaan, mahtoiko prinssi tarkoittaa sitä.

VAUHDIKKAIDEN ensi kuUkausien jälkeen opiskelijaelämä rauhoittuu. Kaveriporukat alkavat vakiintua, eikä juuri kukaan jaksa enää ylenpalttista tutustumisvimmaa ja juhlintaa. Kate alkaa viettää aikaa enimmäkseen pienessä asuntolahuoneessaan. Opiskelu on alkanut stressata häntä.

Kate on tunnollinen perfektionisti, ja kurssien valtavan työmäärän hoitaminen kunnialla tuntuu lähes mahdottomalta. Kate on aina pelännyt epäonnistumisia ja hän stressaa esseiden, tenttien ja arvosanojen takia. Hän istuu iltaisin tuntikaupalla kirjapinon ääressä.

Opiskelijaelämä tuntuu yksinäiseltä puurtamiselta, ja Kate ikävöi perhettään, kotiaan ja ystäviään Berkshiressä.
Williamkin ikävöi. St Andrew’n kaupunki tuntuu pystyyn kuolleelta kylältä. Prinssi on tottunut Lontoon yö- ja seuraelämän loputtomaan tarjontaan. Hän tuntee itsensä yksinäiseksi pienessä asuntolahuoneessaan ja pakkaa kyllästyneenä torstai-iltaisin laukun, jonka nappaa mukaansa perjantain luentojen jälkeen. Hänen on päästävä viikonlopuiksi pois. Sunnuntai-iltaisin, kun hänen pitäisi palata Skotlantiin prinssi Charlesin huvilalta Highgrovesta tai Lontoosta, Williamia ahdistaa.

Hän lopettaa seurustelusuhteensa Carleyn kanssa parin kuukauden jälkeen, koska ei halua vakiintua heti opintojen alkutaipaleella. Carley vihjaa yliopistolehden kolumnissa, että eron todellinen syy on se, ettei William voinut ymmärtää Carleyn vakaumusta, jonka mukaan seksi kuuluu ainoastaan avioliittoon. Carley ei mainitse kolumnissaan nimiä mutta kaikki tietävät, kenestä hän puhuu. Williamin elämä kiinnostaa kaikkia.

Prinssin lupaamaa tennishaastetta Katelle ei kuulu. Sen sijaan komea, tummahiuksinen ja pari vuotta Katea vanhempi oikeustieteen opiskelija alkaa ilmestyä kuntosalille samaan aikaan Katen kanssa. Rupert Finch hyppää viereisen kuntopyörän satulaan ja alkaa jutella leppoisasti niitä näitä.

Kate kertoo ystävilleen tavanneensa ihannemiehensä: Rupert on älykäs, urheilullinen, kohtelias ja kunnianhimoinen. Hän on yksi vuosikurssinsa parhaimpia opiskelijoita ja luonteeltaan yhtä rauhallinen kuin Kate. Kate ei kaipaa elämäänsä jatkuvaa säpinää tai baari-iltoja, vaan keskittyy mieluummin opiskeluun ja urheilemiseen. Treffailu Rupertin kanssa syvenee nopeasti seurusteluksi, ja Katen alakuloisuus ja opiskelupaineet unohtuvat. Hän on pitkästä aikaa taas onnellinen.

– VALINTANI OLI VÄÄRÄ, enkä palaa loman jälkeen enää sinne, William sanoo isälleen Charlesille joululomalla, ensimmäisen lukukauden päätyttyä.

William on onneton. Hänen toiveensa saada elää rauhallista elämää opiskeluajan on toteutunut melko hyvin. Paparazzit ovat saalistaneet hänestä muutamia kuvia, mutta lehdet ovat kunnioittaneet kuningashuoneen kanssa tekemäänsä sopimusta ja kieltäytyneet julkaisemasta niitä.

St Andrew’n kaupungin asukkaatkaan eivät ole juuri pysäytelleet Williamia kaupungilla, vaan hän on voinut kulkea kaduilla, kaupoissa ja baareissa melko rauhassa. Myös muiden opiskelijoiden yltiöpäinen intoilu hänen läsnäolostaan samassa opinahjossa on laantunut.

Silti William tuntee valinneensa täysin väärän yliopiston. St Andrew’ssa on liian hiljaista ja yksitoikkoista. Kaupungilla ei ole tarjottavanaan kuin kourallinen baareja ja kahviloita, ja taidehistoriakin tuntuu tylsältä.
Charles kuuntelee, kun hänen vanhempi poikansa purkaa ahdistustaan. Hän haluaisi suostua Williamin pyyntöön lopettaa opinnot Skotlannissa. Kuningasperheen neuvonantajat kuitenkin tyrmäävät keskeyttämisaikeet välittömästi. Moiseen päätökseen ei olisi varaa, sillä se leimaisi Williamin ja sitä kautta koko kuningasperheen luovuttajaksi. Prinssi Philip, Williamin isoisä, antaa
pojanpojalleen lyhyen neuvon:

– Sinun on vain tultava toimeen koti-ikäväsi ja valintasi kanssa.

JOULULOMAN VIETOSTA palannut Kate lähtee ystäviensä kanssa Ma Bells -baariin. Hän istuu hetken ajan pöydässä yksin, kun muut noutavat juomatilausta. William istahtaa vastakkaiselle tuolille kyselemään kuulumisia.

Katen mielessä käy muisto heidän ensimmäisestä tapaamisestaan: siitä, kuinka hän punastuneena ja sanakaan sanomatta paineli prinssin tavattuaan tiehensä. Häntä naurattaa – siitä tuntuu olevan jo ikuisuus, vaikka aikaa on kulunut vasta neljä kuukautta. Samassa kaveriporukassa vietetty aika on hävittänyt jännityksen, jota Kate tunsi aluksi joka kerta Williamin tavatessaan.

William alkaa kertoa siiderituoppinsa ääressä varovasti ahdistuksestaan. Kate kuuntelee ja kyselee. Williamista Kate on rauhoittavaa seuraa. Hän tuntuu jollakin tapaa muita vanhemmalta, vähän äidilliseltä – mutta ei huonolla tavalla. Katelle on helppo puhua, sillä hän osaa pysähtyä kuuntelemaan eikä pelkää esittää mielipiteitään ja kysymyksiään suoraan.

Parin viikon päästä William näkee Katen asuntolan käytävällä ja ehdottaa, että he lähtisivät kahville. Kate suostuu. William puhuu jälleen alakuloisuudestaan ja toiveestaan voida lopettaa opinnot.

William alkaa pyytää Katea toistuvasti kuuntelijakseen. Kate saa pian myös aikaa sitten luvatun tennishaasteen, kun prinssi kysyy, tapaisivatko he kerran viikossa pelikentällä.

Erään tennismatsin päätteeksi Kate ehdottaa, että William vaihtaisi pääainettaan. Jos taidehistoria tuntuu prinssistä tylsältä, miksei hän yrittäisi jotakin muuta? William miettii ehdotusta joitakin päiviä ja vaihtaa sen jälkeen pääaineekseen maantiedon. Hän saa parissa viikossa opiskelumotivaatiosta kiinni.

Katen poikaystävä Rupert haluaa, että Kate lopettaa kahdenkeskisen tapailun Williamin kanssa. Kate ei suostu. Williamista on tullut hänelle tärkeä ystävä. Kate on kuunnellut Williamin huolia ja yrittänyt auttaa, mutta myös William on oppinut paljon Katesta.

Kate on kertonut Williamille suunnitelmistaan ja haaveistaan sekä muistellut menneitä, kipeitä vuosiaan koulukiusattuna.

Kate jatkaa Williamin tapailua salaa, sillä hänestä tuntuu, että prinssi ymmärtää häntä paremmin kuin muut. Kun William ehdottaa erään tapaamiskerran päätteeksi, että Kate muuttaisi hänen ja kahden muun ystävän kanssa ensi lukuvuonna yhteiseen asuntoon, Kate suostuu. Kate ei kerro suunnitelmasta kenellekään. Ei edes Rupertille.

KATEA JÄNNITTÄÄ. Hänellä on yllään ohut musta pitsimekko, jonka alta kuultavat mustat alusvaatteet. Kun hän kävelee verhon takaa catwalkille, hän tuntee olonsa yhtäkkiä alastomaksi. Kirkkaat valot paistavat silmiin suoraan edestä ja lavan sivuilta, ja jossakin niiden takana katsomon kaikki ihmiset tuijottavat häntä. Yves St Laurentin sponsoroima yliopiston hyväntekeväisyysmuotinäytös on myyty loppuun, joten sadat ihmiset näkevät hänen paljaat säärensä ja läpinäkyvän asunsa.

Kate askeltaa näytöslavan päähän, pysähtyy pariksi sekunniksi, kääntyy ympäri ja kävelee takaisin. Lavan puolivälissä hän huomaa eturivissä istuvan Williamin. William katsoo häntä suu auki ja vinkkaa silmää vähän viiveellä. Kate hymyilee nopeasti takaisin.

William on maksanut eturivin lipustaan 200 puntaa. Kate on hänen syynsä olla täällä. Prinssi haluaa kannustaa mallina ensi kertaa esiintyvää ystäväänsä. Kate on auttanut hänet vaikeiden kuukausien yli, ja heidän monet kahdenkeskiset keskustelunsa ovat tehneet Katesta Williamin ehdottoman ykkösystävän. William on aivan varma, että hän voi luottaa Kateen täysin.

Kun Kate sitten kävelee esiin muotinäytöksen verhon takaa, William ei meinaa tunnistaa ystäväänsä. On hän tähänkin asti pitänyt Katea kauniina mutta ei ole koskaan tuntenut minkäänlaista vetoa häneen. Kate ei ole vähääkään kapinallinen, viekoitteleva eikä pähkähullu seikkailija. Mustassa pitsimekossa yleisöään flirttailevasti silmäilevä Kate tuntuu kuitenkin yhtäkkiä kaikkea muuta kuin asialliselta ja rauhalliselta naapurintytöltä.

PARI VIIKKOA muotinäytöksen jälkeen Kate vastaa aamulla äitinsä, Carole Middletonin, puheluun.

– Kuvasi on lehdessä, äiti tervehtii tytärtään.

Mail on Sunday kuuluttaa, että William etsii yhteistä asuntoa Katen kanssa. Lehdessä Kate esitellään muotinäytöksessä napatulla kuvalla, jossa hän kävelee alusvaatteissa ja pitsimekossa.

Kate on ällistynyt ja häpeissään. Williamia raivostuttaa. Asumissuunnitelmien vuotamien julkisuuteen tarkoittaa, että William on epäonnistunut uskollisten kavereiden keräämisessä; joku hänen luottoystävistään on kertonut asiasta toimittajille.

Katen päätös muuttaa yhteiseen asuntoon Williamin kanssa on poikaystävä Rupertille liikaa. Kun Kate ei suostu perääntymään suunnitelmassaan, pari päätyy eroon.

TOISEN LUKUVUODEN aluksi Kate, William, Olivia Bleasdale ja Fergus Boyd kantavat muuttolaatikkonsa 600 000 punnan arvoisen omakotitalon ovesta sisään. Talo on golfkentän kupeessa, kaukana kaupungin keskustasta. Nelikko maksaa 400 punnan viikkovuokraa.

Williamille talo on unelma sen sijainnin takia. Kimppakämppä on tarpeeksi lähellä yliopistoa, jotta nelikko voi pyöräillä luennoille ja kutsua ystäviään kyläilemään mutta kuitenkin niin kaukana ja eristyksissä, etteivät tuntemattomat pääse vakoilemaan heidän elämäänsä. Naapurusto on täynnä varakkaista perheistä tulevia opiskelijoita, jotka järjestävät takapihoillaan hulppeita grillijuhlia.

Jotta Kate voi asua hienostoalueella, hänen täytyy tehdä töitä opintojensa ohella. Hän pistäytyy kaikissa pikkukaupungin baareissa ja kysyy työtä, jotta voisi maksaa huikean vuokransa ja opintolainojaan.

Kate palkataan viiden punnan tuntipalkalla Pimm’s-nimiseen baariin. Kuppilan omistaja laskeskelee, että jokainen tyttö, joka on juorulehdissä liitetty prinssi Williamiin, toisi todennäköisesti lisää uteliaita asiakkaita. Alhaista palkkaa pomo perustelee Katelle sillä, että nätti tyttö saa asiakkailta paljon tippiä.

Kate, William, Fergus ja Olivia muotoilevat kimppa-asumisen säännöt heti ensimmäisellä viikolla: jokainen kokkaa vuorollaan koko poppoolle, tiskivuoroista ei luista kukaan ja kaikilla on oikeus omaan rauhaan huoneessaan. Williamin taidot keittiössä ovat muiden pilkan kohde. Prinssi ei ole ennen juuri joutunut keittopuuhiin. Williamin kokkausvuorolla nelikko saa usein lähiravintolasta noudettua currya.

Tiskaamisesta tulee yhdessä asumisen kipukohta. Lautaset, lasit ja kattilat kasautuvat tiskipöydälle ja lopulta ympäri keittiötä. Jokainen käy vuorollaan keittiön ovella, mutta kääntyy kaaoksen nähdessään kannoillaan ja jättää astiat lojumaan. Muutaman kuukauden jälkeen kaikki ovat väsyneitä tappelemaan tiskauksesta. Nelikko ostaa yhteisvaroin tiskikoneen.

SIIVOUSRIIDOISTA huolimatta William on talossa onnellisempi kuin aikoihin. Hän tuntee elävänsä sitä tavallista elämää, josta on haaveillut. Palatsissa asuessaan hänen ei tarvinnut koskaan vetää itse edes verhoja ikkunan edestä aamuisin. Palvelija teki sen, samoin kuin katsoi hänelle vaatteet valmiiksi ja avasi radion, jotta prinssi voisi kuunnella uutiset.

Katea Williamin tavallisuuden ihannointi huvittaa; prinssi jaksaa hehkuttaa sitä, kuinka on seissyt ruokakaupan jonossa ikuisuuden.

Katen ja Williamin kimppakämppään muuton jälkeen toimittajat alkavat soitella Katen vanhemmille. Soittajat inttävät tiedonmurusia Katen ja Williamin suhteesta sekä siitä, voisiko heistä mahdollisesti tulla joskus pari.
Williamia Middletonien häirintä suututtaa.

– Minua ärsyttää, että jokaista seurassani nähtyä tyttöä epäillään tyttöystäväkseni. Tyttöraukat joutuvat ikävään valokeilaan, ja heidän perheitään häiritään puhelinsoitoilla. Mielestäni se on epäreilua. Minä olen tottunut häirintään, mutta heille se on vaikeaa, prinssi toteaa lehtihaastattelussa.

Kun Middletoneilta on metsästetty kommentteja kuukausikaupalla, Katen isä Michael antaa julkisuuteen lausunnon:

– He ovat yhdessä koko ajan, koska ovat kämppäkavereita ja parhaita ystäviä. Heidän välillään ei ole mitään sen enempää. Minua ja vaimoani huvittaa ajatus, että olisimme Williamin appivanhemmat. Sitä tuskin tapahtuu koskaan.

21. KESÄKUUTA vuonna 2003 toimittajat ja kuvaajat kerääntyvät Windsorin linnan ympärille muuriksi. Prinssi William täyttää 21 vuotta, ja tiedossa on hulppeat, Afrikka-teemaiset juhlat. William pitää tiedotustilaisuuden, jossa kaikki toimittajat haluavat vastauksen yhteen kysymykseen: onko prinssillä tyttöystävää? William kiistää.

– Tapailen kyllä tyttöjä, mutta moni ei ymmärrä, miten kiusallisia tilanteita minun tuntemisestani – saati sitten tyttöystävänäni olemisesta – seuraa.

Kate on jännittänyt Williamin juhlia jo monta päivää. Tuntuu epätodelliselta, että hän on menossa Windsorin linnaan, samoihin juhliin kuningattaren kanssa!

Kate saapuu opiskelukavereidensa seurassa turvatarkastukseen. Poliisit ja rauta-aidat ympäröivät linnaa. Linnan saleissa jököttää viiden metrin korkuisia elefanttipatsaita, ja seinillä roikkuu eläintennahkoja ja heimopäähineitä. Rytmikäs rumpumusiikki soi, ja vieraat ovat värikkäitä ja vertailevat pukujaan naureskellen. Jostakin satapäisen yleisön joukosta puikkelehtii Tarzaniksi pukeutunut William. Kuningatar Elisabet on mahtipontinen Swazimaan hallitsija, prinssi Charles puolestaan ohittaa Katen ystäväseurueen raidalliseen kaftaaniviittaan pukeutuneena.

Muutaman tunnin kuluttua William kiipeää lavalle ja aloittaa kiitospuheensa. Yhtäkkiä hänen viereensä ryntää vaaleanpunaiseen kaapuun, valkoiseen turbaaniin ja aurinkolaseihin pukeutunut tuuheapartainen mies, joka nappaa mikrofonin Williamin kädestä ja huutaa vahvalla arabiaksentilla:

– Nimeni on Osama!

Kate pelästyy niin, että kiljahtaa. Muutkin hänen ympärillään säpsähtävät. Kuuluu huutoa.

Turvamiehet ovat salamana paikalla, ja tekopartaan sonnustautunut ja juhliin tunkeutunut koomikko Aaron Barschak taltutetaan käsirautoihin muutamassa sekunnissa.

William ottaa mikrofonin takaisin ja sanoo rauhallisesti:

– En tiennytkään, että veljeni osaa tuollaisen aksentin.

Yleisö remahtaa nauruun. Katea ei huvita. Hänen sydämensä takoo edelleen. Kuinka William saattoi pysyä koko ajan ilmeettömän rauhallisena? Kate tajuaa, että tällainen on prinssin elämässä normaalia. Se pelottaa häntä.

MUUTAMA KUUKAUSI Williamin juhlien jälkeen lehdet Isossa-Britanniassa ja Australiassa julistavat, kuinka William on viettänyt villin yön eräällä lontoolaisklubilla 19-vuotiaan australialaisen mallin, Elouise Blairin, kanssa. Tytön äiti on vuolaasti kertonut kaikille, jotka ovat halunneet kuunnella, kuinka William iski hänen tyttärensä.

Kate on mustasukkainen. Hän ei haluaisi myöntää sitä itselleen, mutta juoru suututtaa häntä. Kate tajuaa, että hänen on vaikeaa ajatella Williamia enää pelkkänä ystävänä. He ovat jakaneet puolentoista vuoden ajan huoliaan, pelkojaan ja ilojaan. Katella ei ole ollut yhtä luottamuksellista suhdetta koskaan kenenkään kanssa. Hän ei silti aio kertoa Williamille tunteistaan eikä varsinkaan mustasukkaisuudestaan. Siihen hän on aivan liian ylpeä.

Kolme kuukautta myöhemmin joulukuussa käy selväksi, ettei pelkkä ystävyys riitä enää Williamillekaan. William vie Katen isänsä, prinssi Charlesin huvilalle Highgroveen, jossa he voivat rauhassa puhua tunteistaan.

William vaatii, että he tekevät suhteen pelisäännöt selviksi heti. Seurustelusta saisi kertoa vain valituille ja ehdottoman luotettaville ihmisille. He eivät koskaan näyttäytyisi pariskuntana julkisilla paikoilla tai tilaisuuksissa, joissa on muitakin kuin heidän luottoystäviään. Katesta salailu tuntuu jännittävältä.
Joululomalla Kate kertoo seurustelustaan vanhemmilleen ja sisaruksilleen. He luulevat hänen vitsailevan. Äiti varoittaa Katea saamasta siipeensä. Tytär nauraa äidin huolen pois; tämähän on hauska seikkailu.

SUHTEENSA ENSIMMÄISET kuukaudet Kate ja William lukkiutuvat kimppakämpän seinien suojaan. Viikonloppuisin he karkaavat kuningasperheen loma-asunnoille eri puolille Isoa-Britanniaa saadakseen olla rauhassa. Kolmen kuukauden seurustelun jälkeen William esittelee Katen parhaille ystävilleen. Katen ystävät kuuntelevat haltioituneina kertomuksia viikonloppumatkoista.

– Olet onnentyttö, kun saat seurustella Williamin kanssa, yksi ystävistä huokaisee.

– Ei, hän on onnenpekka saadessaan minut tyttöystäväkseen, Kate korjaa.

Kate vedetään pilvilinnoista maankamaralle kuitenkin heti suhteen alkutaipaleella. Eräänä aamuna hän saa kuulla ystäviltään taas uusista otsikoista. Ne meuhkaavat, että William on muutama ilta sitten yrittänyt iskeä eräällä klubilla 29-vuotiasta blondia.

Katen on pakko saada lehti käsiinsä. Hän istuu huoneeseensa lukemaan, kuinka William on flirttaillut kolme tuntia näyttävän yksinhuoltajaäidin kanssa ja pyytänyt lopulta hänen numeronsa.

Kate on pettynyt ja hämmentynyt. William saa kuitenkin seliteltyä toilailunsa; hänen tekemisiään suurennellaan aina, eikä lehtijutuilla yleensä ole mitään tekemistä todellisten tapahtumien kanssa.

BRITTIMEDIA ON jo vuosia kärkkynyt kilpaa Williamin ensimmäistä vakavaa seurustelusuhdetta. Kaikki haluavat paljastaa tulevan kruununperijän tyttöystävän ensimmäisenä. Toimittajat ovat yksimielisiä siitä, ettei William tietenkään menisi naimisiin ensimmäisen tyttöystävänsä kanssa, mutta kyseessä olisi silti
jymyuutinen.

Huhtikuussa 2004 Kate ja William kuvittelevat lähtevänsä rauhalliselle ja romanttiselle hiihtolomalle Sveitsin Alpeille. Muutamaa päivää aiemmin Sun-lehden toimittaja on saanut vihiä, että

Kate on viettänyt prinssin kanssa usein aikaa Highgrovessa. Valokuvaajat lähtevät skuupin toivossa Williamin ja Katen perään Alpeille. Yksi kuvaajista seuraa heitä hiihtohissillä vuoren huipulle ja napsii kuvia lähekkäin seisovasta, toppapukuisesta pariskunnasta.
Seuraavana aamuna britit poimivat kioskien telineistä kilpaa lehteä, joka lupaa paljastaa Williamin odotetun ensimmäisen tyttöystävän. Miltä mahdollinen tuleva kuningatar näyttää? Nyt 22-vuotiaasta Katesta kohisevat kaikki.

Jo parin päivän kuluttua Kate oppii, mitä kaikkea Williamin tyttö­ystävä joutuu sietämään. 29- vuotias Solange Jacobs, jota Williamin väitettiin iskeneen klubilla pari viikkoa aiemmin, haluaa lähettää lehtihaastattelussa Katelle terveisensä.

– William on liian menevä naistenmies asettuakseen aloilleen. Viettäessään aikaa kanssani hän ei todellakaan näyttänyt olevan rakastunut johonkuhun toiseen. Minun lisäkseni hän yritti samana iltana iskeä kahta muutakin tyttöä. Katen pitää olla varuillaan, ellei halua joutua muiden pilkan kohteeksi. Toivotan hänelle onnea – sitä hän tulee tarvitsemaan.