Toisinaan kannattaa  antaa tekemättömien hommien odottaa vielä hetken. Kuva: Colourbox
Toisinaan kannattaa antaa tekemättömien hommien odottaa vielä hetken. Kuva: Colourbox

Tutkimukset osoittavat, että vitkastelulla on suotta huono maine.

Ote omasta elämästäni: ainoa hetki, jolloin sukkalaatikon järjestäminen tai kukkamultien vaihtaminen tuntuvat äärimmäisen tärkeiltä ja kiireisiltä asioilta, on silloin kun pitäisi aloittaa jokin ajatustyötä vaativa tai vaivalloiselta tuntuva tehtävä. Oli kyse sitten puheen tai jutun kirjoittamisen aloittamisesta, tärkeän puhelun soittamisesta – tai opiskeluaikoina kokeeseen lukemisesta.

Jos asioiden vitkuttelusta jaettaisiin palkintoja, olisin taatusti vahva voittajaehdokas. Tosin kilpailu saattaisi olla yllättävän tiukka. Tunnenpa nimittäin monta kaltaistani.

Ja nyt seuraa hyviä uutisia kaikille meille viivyttelijöille: vitkastelu ei ole paitsi vaaratonta vaan suorastaan järkevää!

Vitkastelu on paitsi vaaratonta, suorastaan järkevää!

Tutkimuksisssa on todettu, että asioiden lykkääminen lisää luovia ratkaisuja, vahvistaa The New York Times.

Wisconsinin yliopistossa tehdyt tutkimukset paljastivat, että viivyttelijät tuottavat 28 prosenttia luovempia idoita kuin he, jotka ryhtyivät hommaan heti. Ideoinnin aloittamisen lykkääminen auttoi ajattelemaan muita poikkeavammin.

Tutkijoiden mukaan totuus on, että ensimmäiset ideat ovat yleensä niitä tavanomaisimpia. Kun ihminen viivyttelee, hän ajatuksensa pääsevät todennäköisemmin vaeltelemaan. Tämä mahdollistaa sen, että saattaakin törmätä normaalista poikkeavaan ajatukseen, ideaan tai ratkaisuun.

Viivyttely ei aina ole laiskuutta.

Muun muassa Steve Jobs ja Bill Clinton ovat kuuluja muiden ansioidensa lisäksi viivyttelykyvyistään.

Onkin tärkeää muistaa, ettei viivyttely suinkaan ole aina laiskuutta. Se voi olla myös ajattelua. Hyödyllistä sellaista – tiedostamattomanakin.

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

KAURIS

Kerro, mitä sinulla on sydämelläsi. Saat enemmän aikaan olemalla avoin. Älä ujostele, vaan pyydä apua tarpeen vaatiessa.

 

VESIMIES

Satsaa vakaaseen lähitulevaisuuteen. Oma-aloitteisuus on tänään avainsana. Älä paljasta korttejasi liian aikaisessa vaiheessa.

 

KALAT

Päädyt viisaisiin ratkaisuihin, jos kuuntelet vaistoasi. Onni potkii sinua nyt raha-asioissa. Ole tarkkana ja neuvottele tiukan paikan tullen.

 

OINAS

Tunteet myrskyävät ja vievät sinut hankalaan välikäteen. Kuuntele kärsivällisesti, mitä sinulle kerrotaan. Pidä silmällä tavaroitasi.

 

HÄRKÄ

Ota opiksi menneistä. Älä unohda kokemuksiasi, vaan ammenna niistä viisautta nykyhetkeen. Intosi tarttuu helposti myös muihin.

 

KAKSONEN

Ota mielikuvitus käyttöön hankalan tyypin kanssa pallotellessasi. Pääset auttamaan sinulle tärkeää ihmistä. Luovuudesta on tänään hyötyä.

 

RAPU

Eteenpäin lähettämäsi positiivinen energia palaa luoksesi. Ole kärsivällinen jokaista tapaamaasi ihmistä kohtaan. Saat saman kohtelun omalla vuorollasi.

 

LEIJONA

Pidä rahojasi silmällä. Heräteostokset voivat viedä sinut nopeasti ongelmiin. Pysy kohtuudessa kaikessa, mihin ryhdyt tänään.

 

NEITSYT

Vietä aikaa omissa oloissasi. Itseesi satsaaminen ja ansaittu hemmottelu ovat nyt paikallaan. Saat päivästä annoksen uutta optimismia.

 

VAAKA

Aloita uusi harrastus. Liikunnasta tai luovasta puuhasta innostuminen on juuri sitä, mitä kaipaat. Stressi pysyy hallinnassa, kun pidät hyvän tahdin päällä.

 

SKORPIONI

Satsaa kaikkesi peliin saavuttaaksesi päämääräsi. Toivomasi muutokset alkavat näkyä sitä nopeammin, mitä enemmän olet valmis antamaan.

 

JOUSIMIES

Muutokset vetävät sinua puoleensa. Mieti kuitenkin tarkkaan, mitä olet tekemässä. Erityisesti työelämässä tulee välttää äkkipikaisia ratkaisuja.