Vielä teillä on hauskaa, mutta odottakaahan lutuset. Kuva: Shutterstock
Vielä teillä on hauskaa, mutta odottakaahan lutuset. Kuva: Shutterstock

Valittavat, että maitopurkki on hankala avata. Sehän on helpoimmasta päästä.

Yle uutisoi, että Kouvolan alueella vanhusten kotihoito avaa maitotölkit valmiiksi auki. Senioreilla on nimittäin vaikeuksia molempien maitotölkkimallien kanssa: sen uuden korkillisen (liian matala korkki, vaikea saada otetta) ja vanhan nokasta avattavan (jos ei onnistu kerralla, siivekkeet alkavat muhjua käsissä ja lopulta pitää kynnellä repiä muhjunutta pahvia).

Pakkaussuunnittelu on kyllä paha laji. Lue alta, mistä kaikesta ikäihmiset, keski-ikäistö ja nuorisolaiset – koko Suomi yhdessä rintamassa – tänäänkin pahoittavat mielensä:

Mehupurkki, joissa tungetaan sellainen pieni kieleke reiästä tölkin sisään. Mikä järki? Kuka haluaa tunkea likaisen sormensa mehutölkkiin?

Litran pahvinen jäätelöpakkaus. Jos avaaminen sujuukin, viimeistään sulkemisvaiheessa kädet, keittiön työtasot ja kodinkoneet ovat kyynärpäitä myöten jätskissä.

Mikrovalmis keittoannos, jonka päällä oleva suojakelmu repeää vain osittain irti. Tosi kätevää hei ja helppoa kuin mikä: muoviriekaleet pois keittoastian reunoilta tai jätä ne sulamaan ikään kuin mausteeksi keiton sekaan.

Fructis Garnier -sampoo. Pitää olla vahva kynsi, jonka tunkee jotenkin sen minikokoisen ”kielekkeen” alle. Sitten aukeaa, jos aukeaa. Samalla tulee kynsivaurio.

Kaikki kahden kirkkaan, muotoonvaletun muovin väliin sullotut jutut, esimerkiksi hammasharjat. Myös monet tekniikan lisätarvikkeet. Ei avaamiskohtia, muovi häkellyttävän kovaa. Avatessa mitataan ihmisen vipuvarsi ja voima. Tulee haavoja.

Kookosmaidon tai -kerman metallipurkit. Miksei niitä myydä pahvitetrassa? Kookosmaito on kovettunut pinnalle, alla loiskuu kookosnestettä. Tölkin avaamisen jälkeen kovettunut rasvaa pitää ensin puikottaa jollain veitsellä, jotta sen saa ulos. Kun sen vihdoin saa ulos, neste lojahtaa ympäristöön.

Nykajan karkkipussit. Enää ei voi repäistä yläreunan liimausta auki niin kuin ennen, vaan sivusta ”avataan” sattumanvaraisesti repeämään lähtevä soiro, jonka kautta nameja alkaa valua. Miksi liimaukset tiukentuivat?

Mozzarellapallero muovipussissa. Mukana myös ihana nesteyllätys! Avataan saksilla tiskialtaan päällä, silti roiskeita kaikkialla.

Kaikki pakkaukset, joissa lukee "uusi, kätevä avausnokka".

Lue myös:

Multitaskaaminen laskee älykkyysosamäärää

Taas naama rutussa? Nämä yllättävät asiat lisäävät pahantuulisuutta

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.