Ehditkö kokeilla tänä kesänä suppailua? Nyt on viimeistään aika. Kuva: Shutterstock
Ehditkö kokeilla tänä kesänä suppailua? Nyt on viimeistään aika. Kuva: Shutterstock

Syyskuusta viis, kesä on kohta täällä taas! Mitäpä sitä siis tekisi?

Suomen kesä on lyhyt, mutta täynnä puuhaa. Jos et ehtinyt kesällä tehdä kaikkea sitä, mitä toivoit tekeväsi, loppuviikosta saat uuden mahdollisuuden.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan tällä viikolla ainakin Etelä-Suomessa saatetaan päästä jälleen 20 lämpöasteeseen. On siis aika ripustaa takki naulakkoon ja kaivaa kesävaatteet uudelleen esiin.

– Torstai ja perjantai näyttävät lämpimimmiltä päiviltä. Maan etelä- ja keskiosissa 20 astetta voi hyvinkin mennä rikki. Mutta koko maassa lämpenee hieman, sanoo meterologi Cecilia Karlsson Ilmatieteen laitokselta.

Ilo ei kuitenkaan ole järin pitkäaikainen, sillä sää viilenee jälleen ensi viikolla. 

Nyt siis kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Jos et ole vielä testannut kesän 2014 hittiasioita, tee se viimeistään nyt:

Suppailu

SUP-lautailu eli stand up paddle eli suppailu on eräänlainen melontalaji, jossa melotaan seisten surffilautaa muistuttavalla SUP-laudalla. Kesän ajan Facebook täyttyi lajista villiintyneiden suppailukuvista.

Katso ohjeet videolta: Ammattilainen neuvoo: näin saat lisätehoa trendikkääseen SUP-lautailuun

Pepe & Saimaa

Tämä kesä oli Pepen! Pepe Willberg teki näyttävän ja komealta kuulostavan paluun Pepe & Saimaa -levyllään. Jättisuosiosta huolimatta Pepe & Saimaan yhteiskeikkailu jäi vain kesän mittaiseksi.

Jos et ehtinyt keikalle fiilistelemään, laita levy soimaan ja palaa hetkeksi kesän tunnelmiin.

Tehosekotin-yhtyeesta tuttu Matti Mikkola on mies monen levyn hittikappaleen takaa. Itse asiassa Pepe Willbergin menestys muhi 10 vuotta säveltäjän pöytälaatikossa.

Crop top

Laatikkomallinen napapaita paljasti tänä kesänä vyötärön pitkästä aikaa. Nyt tarkenee jälleen ulkoiluttaa paljasta masua. Katso vaikka: Napapaita aikuisella? Näin puet trendivaatteen tyylikkäästi

Aperol Spritz

Oranssia lasiin! Tätä trendidrinkkiä kumottiin kesällä yhdellä jos toisellakin terassilla. Italialaisesta katkerosta valmistettavan drinkin teko-ohjeet löydät täältä.

Terveyssandaalit

Hei hei, nilkkurit ja saapikkaat! Paljaat varpaat sujautetaan nyt trendikkäästi Birkenstock-terveyssandaaleihin. Katso, kuinka tyyli-ikonit sen tekevät!

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.