Anjelica Huston Cannesin filmifestivaaleilla vuonna 1996. Kuva: Reuters
Anjelica Huston Cannesin filmifestivaaleilla vuonna 1996. Kuva: Reuters

Jack Nicholson ja Anjelica Huston olivat on-off-suhteessa vuodesta 1973 vuoteen 1989. Kuvassa Jack Nicholson vuoden 1983 elokuvassaan Hellyyden ehdoilla. Kuva: Paramount Pictures
Jack Nicholson ja Anjelica Huston olivat on-off-suhteessa vuodesta 1973 vuoteen 1989. Kuvassa Jack Nicholson vuoden 1983 elokuvassaan Hellyyden ehdoilla. Kuva: Paramount Pictures

Näyttelijät David Morse, Anjelica Huston, Sean Penn, muusikko Hadda Brooks ja Jack Nicholson vuonna 1995. Morse, Huston ja Nicholson näyttelivät tuolloin Sean Pennin ohjaamassa elokuvassa The Crossing Guard. Kuva: Reuters
Näyttelijät David Morse, Anjelica Huston, Sean Penn, muusikko Hadda Brooks ja Jack Nicholson vuonna 1995. Morse, Huston ja Nicholson näyttelivät tuolloin Sean Pennin ohjaamassa elokuvassa The Crossing Guard. Kuva: Reuters

Jack Nicholson särki 16 vuoden on-off-suhteen aikana useita kertoja Anjelica Hustonin sydämen.

Oscar-palkittu näyttelijä Anjelica Huston, 63, kertoo uudessa Watch Me: A Memoir -elämäkertakirjassaan suhteestaan Jack Nicholsoniin, 77. Pariskunta oli on-off-suhteessa vuodesta 1973 vuoteen 1989.

Anjelica kuvailee olleensa korviaan myöten rakastunut Jackiin, joka särki hänen sydämensä useita kertoja seurustelun aikana. Muut naiset olivat Jackille usein tärkeämpiä kuin hänen tyttöystävänsä, ja Anjelica nimittääkin eksäänsä maailmanluokan elostelijaksi ja naistenmieheksi.

Anjelica kertoo esimerkiksi itkeneensä hotellihuoneessa Cannesin elokuvajuhlilla, kun Jack hurvitteli paikallisten naisten kanssa.

– Nätit ranskalaistytöt pyysivät Jackia moottoripyöräajelulle. Hän hyppäsi pyörän selkään, minä jäin seisomaan jalkakäytävälle. Lopulta vetäydyin hotellihuoneeseen itkemään.

Syrjähypyt lopettivat suhteen

Suhteen alkuaikoina Jack Nicholson jäi kiinni harrastettuaan seksiä Anjelican ystävän Apollonia van Ravensteinin kanssa. Kun Anjelica kysyi asiasta, Jack kuittasi asian harmittomaksi ”säälipanoksi”. Vaikka Jack ei ikinä luvannut uskollisuutta, syrjähypyt saivat Anjelican lopulta jättämään hänet.

Viimeinen niitti oli, kun Jack ilmoitti arkisesti kesken illallisen saavansa lapsen toisen naisen kanssa. Anjelica totesi, ettei hän aio jäädä suhteen toiseksi naiseksi.

Lapsen äiti oli näyttelijä Rebecca Broussard, jonka kanssa Jack sai myöhemmin myös toisen lapsen.

Jack Nicholsonin jälkeen Anjelica avioitui taiteilija Robert Graham Jr:n kanssa. Pariskunta oli yhdessä siihen asti, kunnes Robert kuoli vuonna 2008.

Lähteet: Daily Mail, New York Post

Lue myös:


Uskoisitko Meryl Streepistä? Näin hän kohteli kollegaa elokuvan kuvauksissa

Louis Theroux pureutuu illan dokumentissa anoreksiaan, eikä hän takerru helpoimpiin selityksiin.

IS TV-LEHTI: Louis Theroux on palannut Amerikka-dokumenttiensa jälkeen Britanniaan. Hän tutustui kahden lontoolaisen hoitoyksikön potilaisiin, joilla on anoreksia nervosa: patologinen syömisen ja lihomisen pelko.

Potilaita kuunnellessa ei jää epäselväksi, kuinka vakavasta sairaudesta on kyse. Pahimmillaan he ovat nälkiinnyttäneet itsensä niin, että normaali liikuntakyky on mennyt, kuulo ja näkö heikentyneet ja sydän pettämässä – ja silti he saattavat itse kieltää sairautensa. Fyysiset ja psyykkiset oireet tekevät hoitokokonaisuudesta vaativan, eikä vaikeimpien tapausten kohdalla ole toivoakaan täydellisestä parantumisesta. Potilaita joudutaan valvomaan WC-käynneistä lähtien. Heitä pidetään jopa väkisin hengissä.

Theroux’n uteliaan empaattisessa metodissa on ongelmansa, mutta tulos on ravisteleva.

Theroux ei takerru helpoimpiin selityksiin, kuten muodin ja median vääristyneisiin kauneusihanteisiin. Pitkäaikaispotilas Jess sanoo, ettei kyse ole kauneudesta, vaan monimutkaisista psykologisista ongelmista, jotka tulevat pintaan itseruoskintana. Kertomuksissa toistuu hyytävä arvottomuuden kokemus. Anoreksialle ei ole löydetty yleispätevää tieteellistä selitystä, ja neuvottomuus tekee läheistenkin osasta raskaan.

Suomessa tuskin voisi tehdä dokumenttia, jossa yksittäisten mielenterveyspotilaiden asioita ruoditaan näin avoimesti hoitohenkilökuntaa myöten. Theroux’n uteliaan empaattisessa metodissa on ongelmansa, mutta tulos on ravisteleva.

Theroux ja anoreksia, TV2 klo 22.05

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.