Me Naiset
|
Heidi Heino
”Ihmisen ei kannattaisi syödä hedelmiä tai vihanneksia, jotka on jalostettu siemenettömiksi. Ne ovat lisääntymiskyvyttömiä.” Kuva: Susanna Kekkonen
”Ihmisen ei kannattaisi syödä hedelmiä tai vihanneksia, jotka on jalostettu siemenettömiksi. Ne ovat lisääntymiskyvyttömiä.” Kuva: Susanna Kekkonen

Sitä Erkki itse ainakin kokeilisi. Mutta onko hän voimaruoka- ja luontaishoitoneuvojensa kanssa hassu, kiinnostava vai vaarallinen?

– Kun mä seitsemän vuotta sitten aloin näistä asioista höpistä, virallinen totuus oli vahva. Mutta kuka nykyään enää uskoo, että lautasmallissa ei olisi mukana teollisuuden ja maatalouden intressejä, Erkki Palviainen miettii.

Sepä se! Virallisten ohjeiden kyseenalaistaminen on iso 2000-luvun trendi, ja lautasmallin kritiikki monen lempiharrastus. Mutta Erkki Palviainen on vielä erikseen: superfood-mies on oikea kyseenalaistamisen esitaistelija. Hän ei usko paljon mitään, mitä viralliset tahot ohjeistavat vaan epäilee, etsii omista lähteistään vaihtoehtoista tietoa ja tykkää salaliittoteorioista.

Erkki on puhelias ja mukava tyyppi, hän laittaa aivan sairaan hyvää ruokaa villiyrteistä, puikulaperunoista ja peuramakkarasta, ja hänen juttujaan kuuntelee ihmeissään. Ovatko monet suomalaisten sairaudet ja kasvavat lapsettomuusongelmat tosiaan maidonjuonnin syytä? Onko voilla, kookosöljyllä ja hunajalla ryyditetty herkkukahvi tosiaan parasta, millä aivojaan voi ruokkia? Kannattaisiko minunkin liittää itseni yöksi maadoitusjohdolla vesikiertoiseen lämpöpatteriin, jotta kehoni elektronitasapaino parantuisi ja unet olisivat vilkkaita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entäs ovatko Erkin jutut paitsi kiehtovia ja joskus hassuja, myös vaarallisia? Hän on nimittäin rokotuskriitikko ja uskoo, että länsimaisen lääketieteen avulla parantuu vain tuurilla: tärkeämpää olisi ennaltaehkäistä sairauksia oikeilla voimaruuilla. Jos omalle kohdalle osuisi vakava sairaus, Erkki kokeilisi ensin luontaishoitoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sydäninfarktin sattuessa ottaisin cayennepippuria, soittaisin ambulanssin ja katsoisin, tarvitaanko ensihoitoa enää.

Lue koko juttu ja lisää Erkin ajatuksia mm. vanilliinisokerin olemuksesta Me Naisten numerosta 28.

Lue myös:

Superfood-guru Erkki Palviainen paljastaa: tämä auttaa krapulaan

Onko istukan syöminen oikeasti trendikästä? Naistenklinikka vastaa

Luontaishoidoista apua stressiin ja sairasteluun

Vierailija

Olen suvaitsevainen, mutta uskon että tämä julkaisu ei kuulunut tähän lehteen. Tämänkaltaisille artikkeleille on omat lehtensä. Enkä halua että joku hyväuskoinen lukee jutun ja ottaa totuutena. Kukin tyylillään, mutta saarnaamiset voisi jättää pois. Ja varsinkin perinteisen lääketieteen halveeraamisen. "monet syöpää sairastavat ottavat yhteyttä mutta valitettavasti vasta kun ovat tappaneet itsensä stytostaateilla". Näytä yksikin vakavasti otettava tutkimus jossa vaihtoehtoiset luonnon parannuskeinot ovat parantaneet syövän? vaihdoksi voin näyttää ainakin kolme ihan oman lähipiirini ihmistä jotka stytostaatit ovat parantaneet.

Molemmat isovanhempani olivat lääkäreitä ja itse opiskelen sairaanhoitajaksi, joten en ihan kouluttamaton ja tietämätön näissä asioissa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla