Michael Jacksonin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi viisi vuotta.

Michael Jacksonin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi tasan viisi vuotta.

Jackson menehtyi Los Angelesissa torstaina 25.6.2009 paikallista aikaa kello 14.26. Uutinen tavoitti Suomen torstain ja perjantain välisenä yönä noin kello 00.30.

Tieto popin kuninkaaksi tituleeratun tähden kuolemasta järkytti ihmisiä ympäri maailmaa, ja jopa miljardi ihmistä seurasi Jacksonin  muistotilaisuutta suorana televisiosta.

Hetki, jolloin kuuli Michalin kuolemasta, on painunut myös monen suomalaisen mieleen. Muistatko, missä olit, kun Jackson kuoli?

Jacksonin hittimaratoni mökkiradiosta

"Muistan tämän yhtä selvästi kuin sen, missä olin, kun Diana kuoli. Michael Jacksonin kuolemasta kuulin poikaystävältäni. Oli kaunis kesälomapäivä mökillämme, kun armaani lähti autolla noin kilometrin päähän postilaatikolle noutamaan sanomalehteä. Postinhakumatkalla hän oli kuullut kuolinuutisen radiosta. Avasimme myös mökkiradion, jossa päivän mittaan soitettiin Jacksonin hittejä.

Kuolema ei varsinaisesti yllättänyt mutta tietenkin kosketti, koska minulle, 80-luvun nuorelle, Michael Jackson oli Madonnan ohella harvoja oikeita superstaroja, joiden ihmeellistä elämää seurattiin Suosikista ja joiden levyjä tilattiin Fazerin musiikkikerhosta." Mari

Synttärisankaria yritettiin varjella uutiselta

"Olin lomalla Espanjassa 11-vuotiaan Jackson-fanin (tyttäreni) kanssa. Yritimme mieheni kanssa pimittää, miksi toljotimme television amerikkalaiskanavaa koko ajan. Halusimme lykätä suru-uutisen paljastumista, koska tyttärellämme oli syntymäpäivä. Halusimme olla iloisia.

Sorruimme päätöksessämme, kun ajelimme pois vesipuistosta. Autoradiossa hoettiin 'muerte Michael Jackson', mistä tyttäremme poimi Jackson-sanan ja sanoi 'haluan nähdä Jacksonin vielä joskus livenä, voitaisiinko mennä keikalle?' Totesimme, että emme voi ja kerroimme, mitä oli tapahtunut." Katja

Vauvakupla puhkesi

"Olin saanut lapsen kolme viikkoa aiemmin ja olin ensimmäistä kertaa menossa yksin pariksi tunniksi kaupungille. Matkalla näin lööpin kuolemasta ja olin, että mitä hittoa maailmassa tapahtuu. Olin ollut ja elänyt vauvakuplassa ja uutispimennossa viimeiset kolme viikkoa." Essi

Vollotusta purjeveneessä

"Kuulin Jacksonin menehtymisestä, kun olimme ystäväni kanssa purjehtimassa ja toistamiseen yövahdissa kannella tyynessä saaristossa jossain Hangon ja Turun välillä. Kuulimme kuolemasta todella väsyneinä auringonnousun aikaan. Purskahdimme kummatkin itkuun ja nauroimme  myöhemmin tilanteelle. Hassua siinä oli se, ettei Michael Jackson ollut koskaan ollut minulle henkilökohtaisesti erityisen merkittävä." Ella

Lohduttavia sanoja

"Olin tuolloin au pairina Belgiassa ja hoidin 5-vuotiasta tyttöä. Yhtenä päivänä kuskasin häntä harrastukseen, kun yhtäkkiä auton takapenkiltä pieni ääni kysyy: 'Miksi Michael Jackson kuoli?' En tiedä, miten ihmeessä hän edes tiesi, kuka Michael on. En osannut vastata oikein mitään, ja pienoinen jäi pohtimaan asiaa. Kun nousimme autosta ulos, pilvinen taivas repesi ja osoitin aurinkoa tytölle ja sanoin: 'Michael katselee meitä nyt tuolta.' Hymy nousi surumielisen tytön huulille, ja vastaus näytti tyydyttävän häntä." Linnea

Missä sinä olit, kun Jackson kuoli? Kerro oma muistosi kommenttiosioon.

Lue myös:

Kurt Cobainin tytär läksytti kuolemaa ihannoivaa Hollywood-tähteä

Tällaista elämää 25-vuotiaana kuollut Peaches Geldof eli

Mia Suszko nousi semifinaalin onnistujaksi, mutta kuka kruunataan uudeksi The Voice of Finlandiksi?

IS TV-LEHTI: Tänään selviää, kuka on The Voice of Finland 2018. Onko hän Fiona Krüger, 16, Jerkka Virtanen, 36, Mia Suszko, 25, vai Wanqiu Long, 31? Kaikilla neljällä on vahvuutensa.

Nuori Fiona esitti viime viikon semifinaalissa koskettavan kappaleen Oothan tässä vielä huomenna. Anna Puun tiimin herkkä-ääninen laulaja sai tähtivalmentajansa kyynelehtimään, mutta joko äänentoistossa oli vikaa, tai kappale ei ollut oikea Fionalle. Ääni ei soinut niin voimakkaana kuin huippukohdat vaatisivat. Toivottavasti finaalissa onnistutaan paremmin.

Redraman tiimin Jerkka esitti Sannin biisin 2080-luvulla. Tämäkään ei ollut täysosuma, mutta tarpeeksi hyvä loppukilpailuun. Finaalissa toivon mukaan seinät tärähtelevät kappaleessa, jossa miehen komea ja vivahteikas lauluääni pääsee oikeuksiinsa.

Toni Wirtasen tiimin Wanqiu on kysymysmerkki finaalia ajatellen. Semifinaalissa tuli jälleen tunne, että Toni on valinnut suosikilleen liian vaikeaa tulkittavaa. Wanqiulla on erikoinen ääni, mutta hän ei valloittanut yleisöä tarpeeksi suurella volyymilla esityksessään, joka oli Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U.

Olli Lindholmin tiimin Mia nousi – ehkä monen yllätykseksi – ehjällä tulkinnallaan semifinaalin onnistujaksi. Hänen California Dreamin’ -versionsa soi upeasti ja koko esitys oli hallittu. Tässä ei yritetty liikaa, mikä lupaa finaaliin paljon.

The Voice of Finland, Nelonen pe klo 20.00

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.