Michael Jacksonin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi viisi vuotta.

Michael Jacksonin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi tasan viisi vuotta.

Jackson menehtyi Los Angelesissa torstaina 25.6.2009 paikallista aikaa kello 14.26. Uutinen tavoitti Suomen torstain ja perjantain välisenä yönä noin kello 00.30.

Tieto popin kuninkaaksi tituleeratun tähden kuolemasta järkytti ihmisiä ympäri maailmaa, ja jopa miljardi ihmistä seurasi Jacksonin  muistotilaisuutta suorana televisiosta.

Hetki, jolloin kuuli Michalin kuolemasta, on painunut myös monen suomalaisen mieleen. Muistatko, missä olit, kun Jackson kuoli?

Jacksonin hittimaratoni mökkiradiosta

"Muistan tämän yhtä selvästi kuin sen, missä olin, kun Diana kuoli. Michael Jacksonin kuolemasta kuulin poikaystävältäni. Oli kaunis kesälomapäivä mökillämme, kun armaani lähti autolla noin kilometrin päähän postilaatikolle noutamaan sanomalehteä. Postinhakumatkalla hän oli kuullut kuolinuutisen radiosta. Avasimme myös mökkiradion, jossa päivän mittaan soitettiin Jacksonin hittejä.

Kuolema ei varsinaisesti yllättänyt mutta tietenkin kosketti, koska minulle, 80-luvun nuorelle, Michael Jackson oli Madonnan ohella harvoja oikeita superstaroja, joiden ihmeellistä elämää seurattiin Suosikista ja joiden levyjä tilattiin Fazerin musiikkikerhosta." Mari

Synttärisankaria yritettiin varjella uutiselta

"Olin lomalla Espanjassa 11-vuotiaan Jackson-fanin (tyttäreni) kanssa. Yritimme mieheni kanssa pimittää, miksi toljotimme television amerikkalaiskanavaa koko ajan. Halusimme lykätä suru-uutisen paljastumista, koska tyttärellämme oli syntymäpäivä. Halusimme olla iloisia.

Sorruimme päätöksessämme, kun ajelimme pois vesipuistosta. Autoradiossa hoettiin 'muerte Michael Jackson', mistä tyttäremme poimi Jackson-sanan ja sanoi 'haluan nähdä Jacksonin vielä joskus livenä, voitaisiinko mennä keikalle?' Totesimme, että emme voi ja kerroimme, mitä oli tapahtunut." Katja

Vauvakupla puhkesi

"Olin saanut lapsen kolme viikkoa aiemmin ja olin ensimmäistä kertaa menossa yksin pariksi tunniksi kaupungille. Matkalla näin lööpin kuolemasta ja olin, että mitä hittoa maailmassa tapahtuu. Olin ollut ja elänyt vauvakuplassa ja uutispimennossa viimeiset kolme viikkoa." Essi

Vollotusta purjeveneessä

"Kuulin Jacksonin menehtymisestä, kun olimme ystäväni kanssa purjehtimassa ja toistamiseen yövahdissa kannella tyynessä saaristossa jossain Hangon ja Turun välillä. Kuulimme kuolemasta todella väsyneinä auringonnousun aikaan. Purskahdimme kummatkin itkuun ja nauroimme  myöhemmin tilanteelle. Hassua siinä oli se, ettei Michael Jackson ollut koskaan ollut minulle henkilökohtaisesti erityisen merkittävä." Ella

Lohduttavia sanoja

"Olin tuolloin au pairina Belgiassa ja hoidin 5-vuotiasta tyttöä. Yhtenä päivänä kuskasin häntä harrastukseen, kun yhtäkkiä auton takapenkiltä pieni ääni kysyy: 'Miksi Michael Jackson kuoli?' En tiedä, miten ihmeessä hän edes tiesi, kuka Michael on. En osannut vastata oikein mitään, ja pienoinen jäi pohtimaan asiaa. Kun nousimme autosta ulos, pilvinen taivas repesi ja osoitin aurinkoa tytölle ja sanoin: 'Michael katselee meitä nyt tuolta.' Hymy nousi surumielisen tytön huulille, ja vastaus näytti tyydyttävän häntä." Linnea

Missä sinä olit, kun Jackson kuoli? Kerro oma muistosi kommenttiosioon.

Lue myös:

Kurt Cobainin tytär läksytti kuolemaa ihannoivaa Hollywood-tähteä

Tällaista elämää 25-vuotiaana kuollut Peaches Geldof eli

Toni Wirtanen esittää Kaija Koon Vain elämää -päivänä Vapaa-biisin, jonka hän aikoinaan kirjoitti Kaijalle.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää. Jaksosta on julkaistu nyt yksi tulkinta, joka on Toni Wirtasen Vapaa. Tonilla on biisiin erikoinen suhde, koska hän on itse kirjoittanut sen Kaijalle.

– Toni tiesi silloin mun elämäntilanteeseen, ja tämä biisi on tehty siihen. Olin juuri eronnut ja taistellut monien asioiden kanssa. 21 vuoden suhteesta lähteminen vaati valtavasti voimaa, Kaija kertoo jaksossa yhden suurimman hittinsä taustoista.

Toni on tehnyt biisistä alkuperäistä rajumman version. Hän kertoo myös, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki olisi halunnut biisin aikoinaan Apulannalle.

– Rumpalimme aikanaan valitti, että tän olisi voinut tehdä itsekin, Toni kertoo.

Kaija on otettu Tonin esityksestä.

– Tämä oli tärkeä hetki Tonille ja mulle. Vilisi koko elämä silmien edessä, Kaija mietti esityksen jälkeen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aliisa ja Esa ovat ajautuneet kriisiin, jota he setvivät yhdessä Tony Dunderfeltin kanssa. Varo juonipaljastuksia!

Edellisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa Aliisa ja Esa mökkeilivät melko leppoisissa tunnelmissa, ja Esa vaikutti oikealta unelmamieheltä.

Tämän viikon jaksossa on tunnelma on taas päälaellaan: Aliisa on tuonut esille epävarmuutensa, jota hän kokee edelleen, kuukausi häiden jälkeen. Aliisaa vaivaa, ettei hän meinaa millään ihastua Esaan, vaan löytää miehestä vain ärsyttäviä piirteitä.

Lue myös: 7 syytä, joiden takia Ensitreffit-Esa on unelmamies

Esalle Aliisan tunnustus on ollut vaikea paikka.

– Näen tämän parisuhdetilanteen ongelmallisena. En tiiä, en tosiaan tiiä. Rupeaa itekin kääntymään pikkuhiljaa epätoivon puoleen, mies sanoo jaksossa.

Aliisan epävarmuus on aiheuttanut sen, että kumpikin on tullut sanoneeksi asioita, jotka loukkaavat. Pari pui riitaansa tapaamisessa psykologi Tony Dunderfeltin kanssa.

– Mä oon tuonut esiin, että mä oon epävarma tästä meidän asiasta. Esa on harmistunut siitä ja kerännyt aika semmosen ison potin semmosta pahaa mieltä, Aliisa selittää jaksossa Tonylle.

”Esa on kerännyt aika ison potin pahaa mieltä.”

Tony kysyy Esalta, onko tällä tapana, että paha mieli räiskähtää esiin.

– No todellakin räiskähtää, Esa myöntää.

Räiskähdyksen tarkemmat yksityiskohdat jäävät jakson perusteella hieman arvoitukseksi, mutta se on selvää, että Esa on onnistunut loukkaamaan Aliisaa pahasti.

– Lähtökohtaisesti luotan ihmiseen sataprosenttisesti. Sitten kun se luottamus tulee rikottua, mä en pysty antamaan sitä takaisin. Että jos mulle sanoo jotain niin pahoja asioita, niin vaikka multa pyytää sitä anteeksi ja kertoo, että ei se ollut tarkoitus, niin mä en pääse irti siitä, Aliisa selittää itkua nieleskellen.

Esa myöntää, että hänen on syytä pyytää anteeksi reaktiotaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Myös Aliisa pyytää Esalta anteeksi sanojaan.

Kaikesta huolimatta parin välillä näyttää koko ajan säilyneen hyvä keskusteluyhteys. Tonyn tapaamisen jälkeen pariskunta antaa kotimatkalla hyvästelypusut, kun Aliisa hyppää junaan.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Melanie

”Kun se luottamus tulee rikottua...” Ensitreffit alttarilla -parilla mielipaha räiskähtää esiin

Harmi, että tämä pari valittiin yhdeksi pariksi mukaan ohjelmaan. Samalla hukattiin mahdollisuus kahden muun ihmisen löytää toisensa ja saada kenties toimiva, loppuelämän suhde. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, luultavasti molemmat ovat kehuneet itsensä liian joustaviksi ja helpoksi ihmiseksi, jotta pari löytyisi. Itse en kuitenkaan haluaisi jakaa elämääni noin tiukan oloisen miehen kanssa kuin Petri. Liian kaavoihin kangistunut ja ei yhtään pelivaraa.
Lue kommentti