Kuvakaappaus: Youtube/YLE
Kuvakaappaus: Youtube/YLE

Tosimies tietää, että kyyneleet ovat parasta kriisiapua.

”Pikkuleijonat pani Ruotsin itkemään!” ilakoi Ilta-Sanomat lätkän nuorten MM-finaalin jälkeen. Perään kerrotaan vielä, että naapurimaan kyynelehtiville lätkäjunnuille on tarvittaessa tarjolla kriisiapua pettymykseen.

Höh. Kriisiapu, kuulostaahan se vähän ruotsalaiselta, mutta itkemiselle on turha lällättää. Tosimieskin tietää, että se on parasta kriisiapua ja täysin sallittua pettymyksen hetkellä. Jopa Paavo Lipponen on perimätiedon mukaan melkein itkenyt vuonna 2005, kun hän luopui SDP:n johtajuudesta. Ja muistatteko, nämäkin?

1. Sami Aittokallio

”Tein ihan helvetin ison virheen ja siihen se kaatu sitten”, totesi Nuorten Leijonien maalivahti viime vuonna. Välierässä tuli tappio Ruotsille.

2. Andy Murray

”Voidaan me yrittää, mutta tästä ei tule helppoa”, sai tennistähti sanottua nyyhkytysten välissä, kun häntä yritettiin haastatella Wimbledon-tappion jälkeen. Yleisö hurrasi.

3. Teppo Numminen

”Teppo. Kaikesta huolimatta ilmeisesti tämä hopea, joka roikkuu tuossa, on ehdottomasti voitettu hopea”, yritti haastattelija lohduttaa vuonna 2006 olympialaisten hävityn lätkäfinaalin jälkeen. Teppo ei ollut vielä lohdutettavissa.

4. Cristiano Ronaldo

”Yhyy, nyyh”, miettii tähtijalkapalloilija sekä tappion että voiton hetkellä.

5. Juha Mieto

”Neljä, kolme, kaksi, yksi, ja noin.... aijai! Ajaijai! Sadasosalla! Sadasosalla hävisi Juha!” Tässä videossa ei tosin näy Lake Placidin olympiahopeamitalistin kyyneliä eikä selostajien tuskaa, mutta taustamusiikki on niin kohdallaan, että kannattaa katsoa.