Hämmästyttääkö sinuakin, miksi grillimakkaroille annetaan sellaisia nimiä kuin Marskin sauva, Jethron jämäkkä ja Iso Lerssi? Selvitimme prosessin kulun.

Marskin sauva, Karski Balkan, Savupätkä, Isolerssi – mitä ihmettä grillimakkaroiden nimeämisprosessissa tapahtuu? Kuvitellaan tähän tilanne:
PAIKKA: Palaverihuone, jossa kaksi pukumiestä ja kaksi t-paitamiestä.
Mies 1: Eiksme lähetä siitä, että makkara on miesten ruokaa ja naiset syö rahkaa ja vesimelonia.
Mies 2: Ehottomasti. Mies ja makkara. Tää on ollut näin ihan Aatamin ajoista asti.
Mies 1: Miten me saadaan mies ostamaan just tää meidän makkara. Mitkä on ne mielikuvat, mitkä saa miehen tarttumaan makkarapakettiin.
Mies 3: Kyllä se on penis.
Mies 4: Mä olin just sanomassa, että penis! Mies haluaa mielikuvan isosta peniksestä, kun se ottaa marketin kylmäaltaasta käteen makkarapaketin.
Mies 3: "Ottaa käteen", heh heh.
Mies 1,2 ja 4: Heheeeehh. Hehehhheehh. Heheeeh.
Mies 1: Ja sitten se haluaa heittää sen peniksen grilliin ja kärventää sen, I got it!
Mies 2: Aivan huikeeta. Huikee idis.

KOHTAUS 2
Keksitään naisille suunnattuja ruokatuotteita.
PAIKKA: Palaverihuone, jossa kaksi pukumiestä ja kaksi t-paitamiestä.
Mies 1: Ai niin, kyllä naisiltakin kannattaisi ottaa rahat pois. Oon kuullut, että ne syövät ja ne saavat itse päättää, mitä ostavat kaupasta.
Mies 2: Joo. Mitäs ne naiset syö? [Huutaa] Jenni, tuus vähän tänne. Tuo samalla lisää batteryä. Mitä naiset niinku syö? Tai sä et varmaankaan syö mitään, kun oot noin hyvännäköinen.
Jenni: Tih-hih. No, mä söin aamulla rahkaa ja ....
Mies 1: Rahka! Se se oli!
Mies 3: Naiset haluaa, että on ihanaa ja ne laihtuu.
Mies 4: Eikä pidä unohtaa, että pitää olla pinkkiä!
Mies 2: Jätkät, aivan järjetön rispekti. Miten te voitte olla noin inessä naisen skenessä!
Mies 3: Mä heitän tähän ihan lonkalta, millaisia ruokia mulle  tulee mieleen. Jossun munkit. Pirjon piirakka. Jättilettu. Canthin kli... klimppisoppa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.