Islannin poliisin suloisia eläinkuvia ja sateenkaarilippuja ihaillaan ympäri maailmaa. Voiko Suomen poliisilta odottaa tällaisia kuvia?

Koiranpentuja, kissoja ja jäätelöä, näitä kaikkea Islannin poliisin Instagramista löytyy, Bored Panda -sivusto kirjoitti viikonloppuna. Islannin suurimman kaupungin Reykjavikin poliisin tilistä tuli nettihitti, kun kuvia esiteltiin suositulla Reddit-foorumilla. 

Islannin poliisin naiset viiksivalluina. Kuva: Instagram

Myös Suomen poliisi on rynnistänyt sosiaaliseen mediaan. Vappuna se hauskuutti Facebookissa 13 000 tykkäystä keränneellä liskokuvalla. Varsinais-Suomen poliisi taas perusti helmikuussa oman Instagram-tilin nimellä @turun_poliisi.

Jos Islannin poliisi voi jakaa kuvia söpöistä eläimistä, viiksivalluista ja sateenkaarilipuista, missä Suomessa menee poliisin raja?

– Liian räväkissä kannanotoissa. Me haluamme jakaa asiallisia, hauskoja ja valistavia kuvia, mutta emme naureskele ulkopuolisille. Kyllä meidän linjamme on melko asiallinen, sosiaalisen median toiminnan kehittämisestä vastaava rikosylitarkastaja Jukka Mäkilähde Varsinais-Suomen poliisista kertoo.

Ilmeeni, kun näin, kuinka monta uutta seuraajaa saimme, Islannin poliisi hehkuttaa. Kuva: Instagram

Mäkilähteen mukaan Islannin poliisin huumori ei välttämättä edes uppoaisi suomalaisiin.

– Täällä kansalaiset suhtautuvat poliisiin eri tavalla kuin Islannissa. Heidän huumorinsa on varmaan erilaista kuin meidän.

Mäkilähteen mukaan Turun poliisin seuraajat, joita on tällä hetkellä noin 2000, ovat tyytyväisiä nykyiseen linjaan.

– Välillä käytämme kauniita maisemakuvia, esimerkiksi öisestä Aurajoesta, joiden sanomana on näyttää, miten poliisi näkee maailman, Mäkilähde kertoo.

Turun poliisin lisäksi Instagramissa voi seurata myös nettipoliisi ja konstaapeli Janina Saarisen työtä. Ulkomaisista poliiseista esimerkiksi ruotsalainen Södermalmin poliisi on aktiivinen Instagramissa.

Gay 4 a day! Kuva: Instagram

Käytä suojalaseja, poliisikarhu muistutti uutenavuotena. Kuva: Instagram

"Kutsuitko minua siaksi? #selfie", Islannin poliisit naljailevat. Kuva: Instagram

Kyllä Turun poliisillakin osataan. Töhry vai taidetta? Kuva: Turun poliisin Instagram

Turun poliisi osallistui kiusaamisen vastaiseen #kutsumua-kampanjaan. Kuva: Instagram

Lue myös:

TOP 10 kesän somekuvat – tunnistatko näistä itsesi?

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...