Islannin poliisin suloisia eläinkuvia ja sateenkaarilippuja ihaillaan ympäri maailmaa. Voiko Suomen poliisilta odottaa tällaisia kuvia?

Koiranpentuja, kissoja ja jäätelöä, näitä kaikkea Islannin poliisin Instagramista löytyy, Bored Panda -sivusto kirjoitti viikonloppuna. Islannin suurimman kaupungin Reykjavikin poliisin tilistä tuli nettihitti, kun kuvia esiteltiin suositulla Reddit-foorumilla. 

Islannin poliisin naiset viiksivalluina. Kuva: Instagram

Myös Suomen poliisi on rynnistänyt sosiaaliseen mediaan. Vappuna se hauskuutti Facebookissa 13 000 tykkäystä keränneellä liskokuvalla. Varsinais-Suomen poliisi taas perusti helmikuussa oman Instagram-tilin nimellä @turun_poliisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos Islannin poliisi voi jakaa kuvia söpöistä eläimistä, viiksivalluista ja sateenkaarilipuista, missä Suomessa menee poliisin raja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Liian räväkissä kannanotoissa. Me haluamme jakaa asiallisia, hauskoja ja valistavia kuvia, mutta emme naureskele ulkopuolisille. Kyllä meidän linjamme on melko asiallinen, sosiaalisen median toiminnan kehittämisestä vastaava rikosylitarkastaja Jukka Mäkilähde Varsinais-Suomen poliisista kertoo.

Ilmeeni, kun näin, kuinka monta uutta seuraajaa saimme, Islannin poliisi hehkuttaa. Kuva: Instagram

Mäkilähteen mukaan Islannin poliisin huumori ei välttämättä edes uppoaisi suomalaisiin.

– Täällä kansalaiset suhtautuvat poliisiin eri tavalla kuin Islannissa. Heidän huumorinsa on varmaan erilaista kuin meidän.

Mäkilähteen mukaan Turun poliisin seuraajat, joita on tällä hetkellä noin 2000, ovat tyytyväisiä nykyiseen linjaan.

– Välillä käytämme kauniita maisemakuvia, esimerkiksi öisestä Aurajoesta, joiden sanomana on näyttää, miten poliisi näkee maailman, Mäkilähde kertoo.

Turun poliisin lisäksi Instagramissa voi seurata myös nettipoliisi ja konstaapeli Janina Saarisen työtä. Ulkomaisista poliiseista esimerkiksi ruotsalainen Södermalmin poliisi on aktiivinen Instagramissa.

Gay 4 a day! Kuva: Instagram

Käytä suojalaseja, poliisikarhu muistutti uutenavuotena. Kuva: Instagram

"Kutsuitko minua siaksi? #selfie", Islannin poliisit naljailevat. Kuva: Instagram

Kyllä Turun poliisillakin osataan. Töhry vai taidetta? Kuva: Turun poliisin Instagram

Turun poliisi osallistui kiusaamisen vastaiseen #kutsumua-kampanjaan. Kuva: Instagram

Lue myös:

TOP 10 kesän somekuvat – tunnistatko näistä itsesi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla