Syke-sarjan sydänkirurgia näyttelevää Antti Luusuaniemeä on kutsuttu jo Suomen George Clooneyksi. Kuva: Leena Koskela / IS
Syke-sarjan sydänkirurgia näyttelevää Antti Luusuaniemeä on kutsuttu jo Suomen George Clooneyksi. Kuva: Leena Koskela / IS

Suomalaisen taide-elokuvan tekeminen auttaisi luomaan kansainvälisen uran, näyttelijä Antti Luusuaniemi uskoo.

Ylen uuden Syke-sairaalasarjan tähti Antti Luusuaniemi, 35, kertoi Ilta-Sanomien Tainola Show’ssa haaveilevansa kansainvälisestä urasta.

– Haluan tehdä kansainvälisiä elokuvia, mutta sen eteen pitää tehdä töitä.

Pitkän teatteriuran tehnyt näyttelijä oli juuri Lontoossa ja New Yorkissa elokuvajuhlilla esittelemässä Kakara-lyhytelokuvaansa. Hän mainitsee tällaiset tilaisuudet hyviksi mahdollisuuksiksi saada uusia kontakteja, joiden avulla luodaan kansainvälinen ura.

– Siellä tapaa ihmisiä. Se on sama, esitteleekö pitkää vai lyhyttä elokuvaa, mutta elokuvantekijänä pääset tapaamaan ketä tahansa. Myyn itseäni olemalla oma itseni ja näyttämällä töitäni. Minulla on koko ajan vireillä kansainvälisiä projekteja. Jokin päivä yksi niistä lähtee vielä lentoon.

Tällä hetkellä Anttia kiinnostaa kaikkein eniten eurooppalainen elokuva.

– Suomessakin voisi tehdä sellaisen elokuvan, joka toimisi käyntikorttina maailmalla. Se minulta puuttuu. Vaikka olen tehnyt elokuvia, pitäisi sen olla art house -elokuva. Roolissa pitäisi olla syvyyttä, joka osoittaa näyttelijän laadun.

Tähän mennessä Anttia ei vielä ole sellaisessa nähty. Miksi? Tähän Rita Tainolan esittämään kysymykseen hän ei osaa vastata.

– Mutta on se ollut lähellä. Onhan tässä vielä aikaa.

Antti on nähty Sykkeen lisäksi muun muassa sarjoissa Mustat lesket ja Helsingin herrat ja elokuvissa Lupaus ja Veijarit. Suomalaisista näyttelijöistä ulkomailla ovat rooleja saaneet muun muassa Jasper Pääkkönen, Pihla Viitala, Irina Björklund, Samuli Vauramo, Peter Franzén ja Samuli Edelmann.

Katso koko haastattelu alla. Työnsä lisäksi Antti kertoo Tainola Show’ssa, kuinka tapasi unkarilaisen taiteilijavaimonsa Lilin ja mitä he puuhastelevat pienen Luna-tyttärensä kanssa.

1329297

Lue myös:

Antti Luusuaniemi: "On maailman ihaninta olla isä"

Kovia kokenut yksinhuoltaja ja yliempaattinen hoivaaja – tällaisia ovat uuden Syke-sairaalasarjan hahmot

Odotettu kotimainen Syke-sarja alkaa – ja se on todella hyvä!

Vuosi sitten ihmiset alkoivat käyttää sosiaalisessa mediassa tunnusta #MeToo. Maailma järisi lupaavasti, mutta valmis se ei vielä ole. 

Mitä yhteistä on Ilkka Kanervalla, Tomi Metsäkedolla ja Tuntemattomalla sotilaalla? Oikein! Kaikkien kolmen asiat voisivat olla eri tolalla ilman näyttelijä Alyssa Milanoa. Jos hän ei olisi laittanut viime syksynä vetoomustaan...

Aikaisemmin Ruudussa nähty Keisari Aarnio alkaa Nelosella. Jokaisen jakson jälkeen nähdään myös sarjan teemoja luotaava Keisari Aarnio Talk Show.

IS TV-LEHTI: Rikossarja Keisari Aarnio perustuu Helsingin Sanomien toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen menestyskirjaan. Toimittajat ovat tarinan päähenkilöt, ja heitä näyttelevät Kirsi Ylijoki sekä Pilvi Hämäläinen.

Jo näyttelijöiden ulkonäkö on lähes identtinen toimittajien kanssa. Kummatkin ovat omaksuneet myös toimittajien puhetyylin. Tosin Passin hahmosta on tehty vähän kimittävä ja lapsenomainen, ja näitä ominaisuuksia en Passista tunnista.

Toimittajat itse ovat muistuttaneet, että tarina ei mukaile täysin todellisuutta. Esimerkiksi heidän tutustumisensa ei mennyt kuten sarjassa, eikä heidän välillään ollut kilpailuasetelmaa, kuten aloitusjaksossa annetaan ymmärtää.

Kolmannen päähenkilön eli Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rooliin valittiin Kari ”Hissu” Hietalahti, joka vakuuttaa vakavassa roolissaan. Hän opetteli ulkoa oikeudenpöytäkirjoja ja omaksui Aarnion puhetyylin.

Sarjan ohjaajat J-P Siili ja Taavi Vartia kävivät käsikirjoittajatiimin kanssa läpi kymmeniä tuhansia sivuja oikeudenpöytäkirjoja, jotta tarinasta tulisi mahdollisimman todenmukainen. Samalla se on tarinan ongelma: kaikki yritetään selittää ja selventää katsojille vähän turhankin tarkkaan.

Tarina on toki monisyinen, mutta olisin toivonut, että tarina olisi käynnistynyt heti alkuunsa dramaattisilla tapahtumilla – vaikka Aarnion ja alamaailman kohtaamisella. Dramaattisia kohtauksia saadaan odottaa aivan liian pitkään. Aloitusjakso on suorastaan puuduttava liian informaationsa vuoksi. Sarja onneksi paranee seuraavissa jaksoissa.

Jokaisen jakson jälkeen nähdään puolen tunnin mittainen Keisari Aarnio Talk Show, jota juontaa Riku Rantala. 10-osaisessa sarjassa poraudutaan Keisari Aarnio -draamasarjan teemoihin, esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumeisiin, poliisin salaisiin pakkokeinoihin ja rikosjournalismiin.

Keisari Aarnio, Nelonen klo 21.00 

Keisari Aarnio Talk Show, Nelonen klo 22.00