Vladimin Putinkin taitaa slaavikyykyn. Kuva: <span class="photographer">Reuters</span>
Vladimin Putinkin taitaa slaavikyykyn. Kuva: Reuters

Enää ei kannata seisoa tai istua. Uusimman internet-ilmiön mukaan tällä hetkellä tyylikkäintä on olla slaavikyykyssä.

Slaavikyykky ei ole mikä tahansa kyykky. Aidoimmillaan siihen asettaudutaan niin tukevasti, että kaatumiseen ei ole mahdollisuuksia. Kyykkääjän kantapäiden tulee olla maassa ja kyynärpäiden mukavan letkeästi reisillä. Ihannetapauksessa kyykkääjällä on myös yllään Adidaksen kolmella raidalla koristetut verkkarit.

Itäisestä Euroopasta levinnyt perinneasento on niittänyt viimeaikoina suosiota sosiaalisissa medioissa. Kyykyllä on Facebookissa yli 20 000 tykkääjää, ja kuvia slaavikyykyssä oleilevista rentoutujista on Instagramissa jo satoja. Kyykkäämispaikat vaihtelevat uima-altaiden pohjista bussipysäkkien katoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka slaavikyykyn ydin on leppoisassa ajanvietossa, on siitä alkanut muodostua lankuttamisen kaltainen internetin poseeraushitti. Lankuttamisessa tarkoituksena on maata mahallaan mitä erinäisimmissä paikoissa. Alustoina ovat toimineet esimerkiksi kaiteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muita viime vuosien suosittuja nettiposeerauksia on ollut pöllöily (poseeraaminen pöllömäisessä asennossa), batmanning (roikutaan milloin mistäkin pää alaspäin) ja pottering (kuvattava näyttää lentävän luudalla).

Lue myös:

Unohda twerkkaus, täältä tulee whaling!

Sisältö jatkuu mainoksen alla