Tämä kuva ei löytyisi Instagramista ainakaan hastagilla #curves. Kuva: Shutterstock
Tämä kuva ei löytyisi Instagramista ainakaan hastagilla #curves. Kuva: Shutterstock

Instagram on evännyt käyttäjiltä curvy-tunnisteen käytön.

Instagramin edustaja kertoo, että curvy-hashtagin käyttöä haluttiin kieltää, koska sen ajatellaan rikkovan palvelun sääntöjä.

– Kyseistä hashtagia käytettin alastomuuteen liittyvien kuvien yhteydessä, jotka rikkovat sääntöjämme. Itse ”curvy”-sanalla ei ole mitään tekemistä hashtagin poistoon liittyen, kertoo Instagramin tiedottaja.

Monet ovat pettyneet Instagramin ratkaisuun. Curvy-hashtagillä on julkaistu myös kuvia, joissa osoitetaan tyytyväisyyttä ja ylpeyttä omaan kehoon.

Hämmennystä herättää myös se, että moni kyseenalaisempikin sana on vapaata riistaa: esimerkiksi hashtagit  #vaginas, #clitoris, #dildo, ja #bitch ovat yhä sallittuja.

Seksiin liittyvät sanat ovat kuitenkin pääsääntöisesti kiellettyjen listalla. Myös yleisiä sanoja, kuten #instagram, #photography ja #like ovat kiellettyjä, koska Instagram toivoo käyttäjiltään tarkempia tunnisteita.

Lähteet: Huffington Post, Mashable.com

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Uutuusdraama Rodin kuvaa, kuinka kuvanveistäjä Camille Claudel jäi mentorinsa Auguste Rodinin varjoon.

Ranskalainen kuvanveistäjä Auguste Rodin (1840–1917) muistetaan parhaiten Ajattelija-patsaastaan. Jacques Doillonin uutuusdraama keskittyy taiteilijan ja hänen oppilaansa Camille Claudelin (1864–1943) rakkaussuhteeseen. Rodinilla oli avovaimo ja lapsi, joita hän ei Camillelle tekemistään lupauksista huolimatta koskaan jättänyt.

Bruno Nuytten ohjasi Claudelin ja Rodinin skandaalinkäryisestä suhteesta draaman jo vuonna 1988.  Siinä parina nähtiin Isabelle Adjani ja Gérard Depardieu. Tällä kertaa pääosissa nähdään Izïa Higelin ja Vincent Lindon. Higelin onnistuu kuvaamaan hyvin Claudelin vähittäistä murtumista. Suhde tuhosi Claudelin mielenterveyden. Hän syytti Rodinia töidensä plagioimisesta. Claudel vietti viimeiset 30 elinvuottaan psykiatrisessa sairaalassa.

Claudel jäi täysin opettajansa varjoon niin eläessään kuin kuolemansa jälkeenkin. Hänen teoksensa, kuten Valssi, kuvasivat naisen seksuaalisuutta tekoajankohtaansa nähden rohkeasti. Aikaa vaivasi kaksinaismoralismi. Siinä missä miestaiteilijoiden alastomat naishahmot herättivät ihastusta, aikalaiskriitikot eivät pitäneet aihetta naistaiteilijoille sopivana.

Doillon on hakenut elokuvaan autenttista tunnelmaa kuvaamalla sen aidoilla tapahtumapaikoilla. Pariisin Rodin-museo on lainannut kuvauksiin Rodinin keskeisiä töitä. MK

Rodin ***