Ralph Laurenin muotisuunnittelija Foster Huntington teki sen, mistä suurin osa vain haaveilee. Kolme vuotta sitten hän irtisanoutui työstään ja vaihtoi New Yorkin muotipiirit asuntoautoelämään. Nyt Instagramissa seurataan miehen uusinta projektia: kodinrakennusta 12 metrin korkeuteen, puuhun.

Muotisuunnittelija Foster Huntingtonilla oli periaatteessa kaikki ihan hyvin. Hänellä oli ura Ralph Laurenin muotisuunnittelijana, asunto New Yorkin Manhattanilla ja kadehdittava sosiaalinen elämä.

Nämä eivät kuitenkaan olleet Fosterin juttu  ja hän päätti tehdä sen, mistä oravanpyörässä jumittavat usein puhuvat, mutta eivät ikinä toteuta. Vuonna 2011 Oregonista kotoisin oleva suunnittelija pakkasi matkalaukut, osti asuntoauton ja lähti ajelemaan ympäri Yhdysvaltoja. Mitään muuta varsinaista päämäärää Fosterilla ei ole ollut kuin löytää kesällä mahdollisimman isoja aaltoja, jotta saisi toteuttaa rakasta harrastustaan, surffausta. Ideologina miehellä on ollut: "koti on siellä, minne sen pystyttää".

– Parasta leirielämässä on se, että voi mennä minne tahansa. Tunnen olevani vapaa, ja elämäni on spontaania, Foster kertoi needsupply-sivustolla vuonna 2013.

Vakiomatkatoverina miehellä on Lucy-koira, mutta myös moni hänen ihmisystävistään on liittynyt karavaanarin leiriin.

Parissa vuodessa Fosterin auton mittariin kertyi 100 000 mailia (n. 160 000 km). Kesällä Foster päätti jättää asuntoautoelämän hetkeksi ja alkoi rakentaa uutta, väliaikaista kotia puuhun. Sopivan sijainti löytyi Fosterin lapsuusmaisemista, Oregonista.

Fosterin kulkurielämää ja rakennusprojektia voi seurata hänen nettisivuillaan ja Instagramissa.

Fosterin seuraava koti on noin 12 metrin korkeudessa, puussa. Hän on rakentanut sitä ystäviensä kanssa koko kesän.

Peseytyminen hoituu kylpytynnyrissä.

Elokuinen ilta ja leffailta puussa.

Fosterin mielestä koti on siellä, minne sen rakentaa.

Uskollinen matkaseuralainen: Lucy-koira.

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.