Tasan eivät käy onnenlahjat.

Ihmisten keskiarvoinen älykkyysosamäärä on 100. Albert Einsteinin älykkyysosamääräksi on arvioitu 160. Amerikkalaisälykkö Chris Worthin älykkyysosamäärä voittaa jopa huippufyysikon, hänellä luku on 177.

Worth ylittää toisin sanoen reilusti myös nerouden rajan, joka kulkee älykkyysosamäärässä 140.

Neron elämän voisi kuvitella olevan helppoa – ja niinhän se Worthin mielestä onkin tiettyyn pisteeseen saakka. Hänelle palkan ansaitseminen ja katon päällä pitäminen ovat yksinkertaisia asioita hoitaa. Merkityksen löytäminen elämästä, toisten kanssa ajasta nauttiminen ja todellisen onnen löytyminen ovat kuitenkin mutkikkaampia asioita.

Bussiness Insider kertoi, mitkä asiat ovat Worthin mielestä vaikeimpia asioita neron elämässä.

”Ajattelet, että muut ihmiset varastavat aikaasi.”

Kun ihmiset puhuvat, nero kyllästyy helposti, koska ennakoi muiden sanomisia. Ryhmäkeskusteluissa huippuälykkö tietää aina, miten keskustelu tulee päättymään. Nero ärsyyntyy helposti muista – mikä saa muut usein ärsyyntymään häneen.

”Et ole koulussa koskaan tyytyväinen.”

Worth jätti koulunkäynnin sikseen 16-vuotiaana, koska opiekelutoverit ja opetus kyllästyttivät häntä. Vasta kolmikymppisenä hän jatkoi opintojaan ja hankki maisterintutkinnon. Nykyään hän kouluttaa itseään lukemalla ja opiskelemalla itsenäisesti.

”Et ole työpaikalla koskaan tyytyväinen.”

Koska huippuälykkö on todennäköisesti kiinnostunut tuhannesta eri asiasta samaan aikaan, hänen on vaikea keskittyä vain yhteen. Sen takia pysyvän työpaikan hankkiminen tai ammatin valinta voivat olla nerolle tuskastuttavia prosesseja. Worth on ratkaissut asian työskentelemällä freelancerina. Hänellä on 4–6 työpaikkaa samaan aikaan. Tällä hetkellä hän myös kirjoittaa kirjaa.

”Itsekuria on vaikea löytää.”

Koska Worth tietää oppivansa lähes mitä vaan lyhyessä ajassa, hän harvoin vaivautuu opettelemaan mitään kunnolla. Hän lopettaa usein uuden taidon harjoittelemisen siinä vaiheessa, kun hän on siinä riittävän hyvä, muttei kuitenkaan paras. Vanhemmiten Worth on yrittänyt kiertää ongelmaa kirjoittamalla itselleen listoja ja pakottamalla itsensä jatkamaan asioiden opettelua pitkäjänteisesti.

”Ajattelet olevasi parempi kuin kukaan muu… vaikket ole.”

Myös nerot ovat surkeita tietyissä asioissa. Worthille tuskaa tuottaa esimerkiksi kartanlukeminen, koska hänen on vaikea keskittyä siihen tarpeeksi pitkäksi aikaa. Myös ihmissuhteiden muodostaminen on hänelle hankalaa, koska usein hän vähättelee muita ihmisiä.

Bimmm

Ihmissuhdeongelmia, kyllästymistä… Huippuälykäs kertoo, miten vaikeaa neron elämä on

Sekoitat nyt älykkyyden sosiaalisiin taitoihin, ei supersosiaalinen tai empaattinen välttämättä ole älykäs. Eikä myöskään toisia dissaava itserakas kusipää ole välttämättä älykäs, vaan pelkkä kusipää vain. Näillä taidoilla kun ei ole ÄO:n kanssa mitään tekemistä. Empaattinen ihminen voi olla älykäs, tyhmä tai jotain siltä väliltä. Kuitenkin mukavampi ihminen kuin sinä, olettaisin.
Lue kommentti
asdfgh

Ihmissuhdeongelmia, kyllästymistä… Huippuälykäs kertoo, miten vaikeaa neron elämä on

Kuin lukisi itsestään juttua :/ Mutta vielä yksi huomio: kun aloittaa uuden projektin tai keksinnön luomisen, se jää kesken kun huomaa että se on toteutettavissa: haaste katoaa ja siihen ei ole mitään järkeä tuhlata enempää aikaa. Riittää että pystyy itselleen todistamaan asian toimivuuden. Ja todellakin, tylsien ihmisten kanssa puhuminen on tuskaa (ihmiset, jotka eivät osaa länkyttää muusta kuin millaista kakkaa koira teki tänään, kuka voitti kuulantyönnössä, millaisen unen näki (ketä vi**u...
Lue kommentti
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.