Manuela Bosco ja Pamela Tola kirjoittivat yhdessä satukirjan. Kuva: Jouni Harala.
Manuela Bosco ja Pamela Tola kirjoittivat yhdessä satukirjan. Kuva: Jouni Harala.

Näyttelijät Manuela Bosco ja Pamela Tola löysivät aikuisina toisistaan ystävät ja sielunsiskot. Ensin naapurukset filosofoivat, kirjoittivat sitten yhdessä lastenkirjan ja viimeksi hankkivat yhteisen työhuoneen. –Tässä suhteessa saamme rasittaa toisiamme estoitta.

Taiteilijakaverusten Pamela Tolan, 33, ja Manuela Boscon, 32, tapa olla yhdessä vaikuttaa siltä kuin takana olisi pitkä ystävyys. He nappaavat kiinni toistensa lauseista ja väittelevät lämpimästi, mutta ovat tutustuneet vasta kolmisen vuotta sitten.

– Vaikka maallinen ystävyytemme on suht nuori, elämässämme on paljon samastumispintaa. Meissä molemmissa on soturia, Manuela sanoo.

– Jokin energiajuttuhan se on, että jonkun kanssa juttu luistaa paremmin, Pamela miettii.

Naisia yhdisti silloin samanlainen elämäntilanne, kotikulmat, ammatit ja kiinnostuksen kohteet. Nyt heitä yhdistää myös yhteinen työhuone, jota Pamela ja Manuela ovat emännöineet muutaman viikon. Manuela oli haaveillut ateljeesta maalaustöitään varten ja houkutteli Pamelan työkämppiksekseen, kun sopiva tila löytyi. Pamela hyödyntää työhuonetta kirjoittamiseen: työn alla on pari elokuvan ja tv-sarjan käsikirjoitusta.

Julkaisut saavat jatkoa, kun Pamelan ja Manuelan lastenkirja Pöytä joka tahtoi kodin ilmestyy 3.6. Tarina tuli tilaustyö Mannerheimin lastensuojeluliitolta, joka hankkeellaan muistuttaa perheen yhteisten ruokailuhetkien vaikutuksesta lasten kehitykseen.

– Lapsuudenkodissani uskottiin yhdessä syömisen tärkeyteen. Se kuului vahvasti italialaiseen kulttuuritaustaamme, Manuela sanoo.

Nyt Manuela on vuoden ikäisen Sahara-tyttären äiti ja avoliitossa näyttelijä Kasimir Baltzarin kanssa. Pamelalla taas on kolme lasta: 8-, 6- ja 1-vuotiaat pojat, sekä koti näyttelijä Lauri Tilkasen kanssa.

Pamela ja Manuela tekivät kirjansa viime kesänä kirjoittaen pätkän vuorotellen. Sääntöihin kuului, että toisen tekstiä sai myös muokata.

– Päätimme, että teksti olisi yhteistä eikä siitä saanut tuntea mustasukkaisuutta.

Erimielisyyksissä Pamela ja Manuela turvautuvat väsytystaktiikkaan.

– Vänkäämme omaa juttuamme niin pitkään, että lopulta väsymme kinaamaan, Pamela kuvailee.

– Meissä on sisua, itsepäisyyttä ja periksiantamattomuutta. Kyllä miehemmekin tietävät, millaisia jästipäitä osamme olla, Manuela hekottaa.

Yhteisestä työhuoneesta huolimatta Pamela ja Manuela eivät tapaa päivittäin, jos edes joka viikko, mutta tekstarit kyllä lentävät monta kertaa päivässä.

– Moni aina sanoo, ettei halua rasittaa ystäviä omilla asioillaan, mutta me kyllä rasitamme ihan vapaasti. Olemme toistemme puhelinpsykologeja.

Lue Pamelan ja Manuelan koko haastattelu Me Naisten numerosta 22!

Lue myös:

Pamela Tolan poikkeuksellinen kyky: ”Aistin ihmisten tunteita ja energioita”

Yhteen palanneet Manuela Bosco ja Kasimir Baltzar: ”Vanhemmuus on ihanaa”

Pamela Tola saapui juhliin poikavauvansa kanssa: ”Nautin nyt kotielämästä”

Pamela Tola ja Lena Meriläinen: ”Ei ole asioita, joista emme voisi puhua”

Esikoistaan odottava Manuela Bosco: ”Olen tehnyt suhteissani äkkipikaisia ratkaisuja”

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.