Perjantai-iltapäivänä radiossa juttelee tuttu ääni. Pertti Salovaara tekee paluun eetteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Muistatko vielä 90-luvun hittiohjelman, Radiomafian Härdellin? Tai Heinähässäkän häirikköpuhelut?

Pian näistä radioklassikoista tuttu ääni palaa kuulijoiden iloksi. Pertti Salovaara nimittäin vastasi myöntävästi, kun Radio Novalta soitettiin ja kysyttiin, kiinnostaisiko kahden kuukauden pesti Liikenteessä-ohjelman reportterina. Kun aisapariksi ehdotettiin omaa pikkuveljeä Lauri Salovaaraa, hänen ei tarvinnut miettiä kahdesti.

­– Ja vielä kun pääsee tekemään liikenneaiheista ohjelmaa, niin mikäs tässä! Kiva kesätyö, Salovaara sanoo.

Salovaaran veljesten tehtävänä on reissata ympäri Suomea kesäviikonloppuisin ja antaa perjantai- ja sunnuntai-iltapäivisin suoria raportteja tien päältä. Studioon Pertti ei ainakaan vielä tee paluuta, sillä ohjelmaa juontaa Jussi Halli.

­– Siitä on sen verran pitkään, kun olen ollut viimeksi studiossa, että jonkinlainen perehdytys pitäisi antaa, että namikat ja nappulat tulisivat taas tutuiksi.

Vuonna 1986 radiossa aloittanut Salovaara kertoo saavansa vieläkin palautetta, vaikka hänen radioajoistaan on kulunut vuosikymmen ja villeimmistä lähetyksistä vielä pidempään. Kommentteja tulee varsinkin silloin, jos hän päättää piipahtaa pubiin. Aina löytyy joku, joka tulee hokemaan korvanjuureen, että ”päevää” tai ”voe mahoton paikka sentään!”

– Palaute on positiivista ja hyväntuulista, mutta jaksan ihmetellä, että kumman sitkeästi ohjelmani ovat jääneet mieleen.

Sittemmin kansanedustajanakin työskennellut Salovaara myöntää jännittävänsä paluuta radioaalloille ja sitä kautta julkisuuteen.

– Olen innoissani ja nostalgisissa tunnelmissa. Toivottavasti kuulijoillekin tulee minusta nostalginen olo.

Lue myös:

Pertti Salovaara kihloihin ja isäksi

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.