Perjantai-iltapäivänä radiossa juttelee tuttu ääni. Pertti Salovaara tekee paluun eetteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Muistatko vielä 90-luvun hittiohjelman, Radiomafian Härdellin? Tai Heinähässäkän häirikköpuhelut?

Pian näistä radioklassikoista tuttu ääni palaa kuulijoiden iloksi. Pertti Salovaara nimittäin vastasi myöntävästi, kun Radio Novalta soitettiin ja kysyttiin, kiinnostaisiko kahden kuukauden pesti Liikenteessä-ohjelman reportterina. Kun aisapariksi ehdotettiin omaa pikkuveljeä Lauri Salovaaraa, hänen ei tarvinnut miettiä kahdesti.

­– Ja vielä kun pääsee tekemään liikenneaiheista ohjelmaa, niin mikäs tässä! Kiva kesätyö, Salovaara sanoo.

Salovaaran veljesten tehtävänä on reissata ympäri Suomea kesäviikonloppuisin ja antaa perjantai- ja sunnuntai-iltapäivisin suoria raportteja tien päältä. Studioon Pertti ei ainakaan vielä tee paluuta, sillä ohjelmaa juontaa Jussi Halli.

­– Siitä on sen verran pitkään, kun olen ollut viimeksi studiossa, että jonkinlainen perehdytys pitäisi antaa, että namikat ja nappulat tulisivat taas tutuiksi.

Vuonna 1986 radiossa aloittanut Salovaara kertoo saavansa vieläkin palautetta, vaikka hänen radioajoistaan on kulunut vuosikymmen ja villeimmistä lähetyksistä vielä pidempään. Kommentteja tulee varsinkin silloin, jos hän päättää piipahtaa pubiin. Aina löytyy joku, joka tulee hokemaan korvanjuureen, että ”päevää” tai ”voe mahoton paikka sentään!”

– Palaute on positiivista ja hyväntuulista, mutta jaksan ihmetellä, että kumman sitkeästi ohjelmani ovat jääneet mieleen.

Sittemmin kansanedustajanakin työskennellut Salovaara myöntää jännittävänsä paluuta radioaalloille ja sitä kautta julkisuuteen.

– Olen innoissani ja nostalgisissa tunnelmissa. Toivottavasti kuulijoillekin tulee minusta nostalginen olo.

Lue myös:

Pertti Salovaara kihloihin ja isäksi

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...