Me Naiset
|
Lena Nelskylä
Niin, Salodeintsörihän se siinä. Kuva: Lehtikuva
Niin, Salodeintsörihän se siinä. Kuva: Lehtikuva

Perjantai-iltapäivänä radiossa juttelee tuttu ääni. Pertti Salovaara tekee paluun eetteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Muistatko vielä 90-luvun hittiohjelman, Radiomafian Härdellin? Tai Heinähässäkän häirikköpuhelut?

Pian näistä radioklassikoista tuttu ääni palaa kuulijoiden iloksi. Pertti Salovaara nimittäin vastasi myöntävästi, kun Radio Novalta soitettiin ja kysyttiin, kiinnostaisiko kahden kuukauden pesti Liikenteessä-ohjelman reportterina. Kun aisapariksi ehdotettiin omaa pikkuveljeä Lauri Salovaaraa, hänen ei tarvinnut miettiä kahdesti.

­– Ja vielä kun pääsee tekemään liikenneaiheista ohjelmaa, niin mikäs tässä! Kiva kesätyö, Salovaara sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Salovaaran veljesten tehtävänä on reissata ympäri Suomea kesäviikonloppuisin ja antaa perjantai- ja sunnuntai-iltapäivisin suoria raportteja tien päältä. Studioon Pertti ei ainakaan vielä tee paluuta, sillä ohjelmaa juontaa Jussi Halli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

­– Siitä on sen verran pitkään, kun olen ollut viimeksi studiossa, että jonkinlainen perehdytys pitäisi antaa, että namikat ja nappulat tulisivat taas tutuiksi.

Vuonna 1986 radiossa aloittanut Salovaara kertoo saavansa vieläkin palautetta, vaikka hänen radioajoistaan on kulunut vuosikymmen ja villeimmistä lähetyksistä vielä pidempään. Kommentteja tulee varsinkin silloin, jos hän päättää piipahtaa pubiin. Aina löytyy joku, joka tulee hokemaan korvanjuureen, että ”päevää” tai ”voe mahoton paikka sentään!”

– Palaute on positiivista ja hyväntuulista, mutta jaksan ihmetellä, että kumman sitkeästi ohjelmani ovat jääneet mieleen.

Sittemmin kansanedustajanakin työskennellut Salovaara myöntää jännittävänsä paluuta radioaalloille ja sitä kautta julkisuuteen.

– Olen innoissani ja nostalgisissa tunnelmissa. Toivottavasti kuulijoillekin tulee minusta nostalginen olo.

Lue myös:

Pertti Salovaara kihloihin ja isäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla