Perjantai-iltapäivänä radiossa juttelee tuttu ääni. Pertti Salovaara tekee paluun eetteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Muistatko vielä 90-luvun hittiohjelman, Radiomafian Härdellin? Tai Heinähässäkän häirikköpuhelut?

Pian näistä radioklassikoista tuttu ääni palaa kuulijoiden iloksi. Pertti Salovaara nimittäin vastasi myöntävästi, kun Radio Novalta soitettiin ja kysyttiin, kiinnostaisiko kahden kuukauden pesti Liikenteessä-ohjelman reportterina. Kun aisapariksi ehdotettiin omaa pikkuveljeä Lauri Salovaaraa, hänen ei tarvinnut miettiä kahdesti.

­– Ja vielä kun pääsee tekemään liikenneaiheista ohjelmaa, niin mikäs tässä! Kiva kesätyö, Salovaara sanoo.

Salovaaran veljesten tehtävänä on reissata ympäri Suomea kesäviikonloppuisin ja antaa perjantai- ja sunnuntai-iltapäivisin suoria raportteja tien päältä. Studioon Pertti ei ainakaan vielä tee paluuta, sillä ohjelmaa juontaa Jussi Halli.

­– Siitä on sen verran pitkään, kun olen ollut viimeksi studiossa, että jonkinlainen perehdytys pitäisi antaa, että namikat ja nappulat tulisivat taas tutuiksi.

Vuonna 1986 radiossa aloittanut Salovaara kertoo saavansa vieläkin palautetta, vaikka hänen radioajoistaan on kulunut vuosikymmen ja villeimmistä lähetyksistä vielä pidempään. Kommentteja tulee varsinkin silloin, jos hän päättää piipahtaa pubiin. Aina löytyy joku, joka tulee hokemaan korvanjuureen, että ”päevää” tai ”voe mahoton paikka sentään!”

– Palaute on positiivista ja hyväntuulista, mutta jaksan ihmetellä, että kumman sitkeästi ohjelmani ovat jääneet mieleen.

Sittemmin kansanedustajanakin työskennellut Salovaara myöntää jännittävänsä paluuta radioaalloille ja sitä kautta julkisuuteen.

– Olen innoissani ja nostalgisissa tunnelmissa. Toivottavasti kuulijoillekin tulee minusta nostalginen olo.

Lue myös:

Pertti Salovaara kihloihin ja isäksi

Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.