Laulaja Sara Forsberg ei rakastu renttuihin. Kotona mies saakin siivota, kun Sara tekee videoitaan.

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.

Olen hakenut kaikkea sitä, mikä ei ole iskää. Iskä on luova ja musikaalinen, hoikahko mietiskelijä. Minua vetävät puoleensa vastakohdat: tosi miehekkäät, isokokoisemmat, raavasta työtä tekevät ja liikunnalliset miehet.

Nainen ei osaa olla hauska kuten mies.

Olen tavannut hyvin tylsiä miehiä ja hyvin hauskoja naisia. Toivon, että kuuluisin itse hauskoihin naisiin. Naiset ovat ehkä vähän pidättyvämpiä, mutta hauskuudella ei ole sukupuolirajoja.

Naisella ei ole koskaan mitään päällepantavaa.

Kohdallani tämä toteutuu, ja vain, koska on niin paljon, mistä valita. Minulla on varmaan 500 vaatetta, mutta käytän vain kahtakymmentä. Olen aika laiska pukeutumaan.

Nainen on aina laihdutuskuurilla.

Olin 15-vuotiaana ylipainoinen ja laihdutin kerralla melkein 20 kiloa. Sen jälkeen en ole ollut laihdutuskuurilla. Katson mitä syön, mutta se ei ole laihduttamista. Eilen söin kakkua, joten tänään syön vähän kevyemmin.

Nainen ei voi juoda kuten mies.

Naiset ovat heikompia juomaan, koska ovat usein fyysisesti pienempiä. En ole kreisibilettäjä. Pari lasia antaa chillin olon, ja se riittää. Kerran olen vetänyt hirveät önkyrät, en ollut ennen ollut humalassa. Ärsytti ja ajattelin, että tänään nollataan. Oksensin ympäri kaverin autoa ja tein itsestäni pellen. Sen jälkeen ei ole tarvinnut juoda itseäni humalaan.

Nainen ajattelee seksiä vähemmän kuin mies.

Ehkä. Itse ainakin ajattelen seksiä aika usein. En sitten tiedä, onko se normaalia. Miehille seksi on ehkä fyysisempi akti, ja nainen ottaa sen vakavammin.

Nainen ei halua kuulla rehellisiä kommentteja ulkonäöstään.

Haluan, että minulle kerrotaan, jos näytän hirveältä. Nuorena en tiedostanut ylipainoani, ja äitini ja siskoni kritisoivat vaatteitani, koska ne korostivat epäimartelevia puolia kehostani. Ajattelin vain, että ei tässä mitään. Sen jälkeen olen toivonut suoria mielipiteitä.

Nainen kouluttaa miehen sellaiseksi kuin haluaa.

En ole seurustellut paljon. Yhdessä suhteessa heräsin todellisuuteen, että eksäni oli paska suutelija. Ajattelin, että mitähän tästä tulee, mutta ajan kanssa muokkasin menosta mieleistäni. Ihmisen ominaisuuksien ja arvojen muuttaminen ei silti ole hyvä juttu. Minulle on yritetty tehdä sitä, eikä se pääty ikinä hyvin.

Nainen ei voi lähteä kauppaan ilman meikkiä.

Minä voin lähteä. Näytän ihan kodittomalta, kun minulla ei ole edustustehtäviä. En käytä usein meikkiä, ehkä joskus viikonloppuisin. Olen vähän epätyypillinen nainen. En mieti, mitä muut ajattelevat ulkonäöstäni.

Nainen tekee päätökset tunteella.

Olen aina mennyt mututuntumalla, enkä miettinyt, mikä on järkevintä. Latasin videoita Youtubeen täysin fiilispohjalta. Eihän siinä ollut järkeä! Mutta ne poikivat hyvää. Olisi ehkä ollut järkevää hakea yliopistoon, mutta se, etten hakenut, toi minut tänne. Sain levytyssopimuksen ja pääsin asumaan Jenkkeihin.

Nainen tykkää nyyhkyleffoista.

Tykkään trillereistä ja toimintakomedioista. Olen itkenyt kauhuleffojen aikana, jos ne ovat koskettaneet. Inhoan sellaista, että katsotaan Nicholas Sparksin leffaa ja itketään yhdessä. Minua ällöttää nyyhkytilanne, että yritetään tuoda kyyneleitä viulumusiikilla. Aitous vetoaa tunteisiin, ei teennäisyys.

Nainen nauttii juoruilusta.

Miehet eivät puhu samalla tavalla ihmissuhdeasioista keskenään. Kyllä muista puhuminen on kivaa, vaikka kuinka yrittäisi kieltää. Pahan puhumista yritän välttää, mutta muiden asioiden läpikäyminen on herkullista.

Nainen rakastuu aina renttuihin.

Minua ovat aina kiehtoneet kiltimmät miehet. Mieluummin ottaisin herkän ruusunlehden kuin hirveän karvaisen sarjanussijan. Miehen pitää ottaa tilanne haltuun ja olla mies, mutta kielletty ei ole koskaan vetänyt minua puoleensa. Minua hyvin kohtelevat kiltit jätkät ovat aina lopulta vieneet potin.

Naisella on luontainen hoivavietti.

Minulla on ainakin hirveä hoivavietti. Rakastan lapsia, eläimiä ja ihmisiä. Olen hyvä kuuntelija ja neuvonantaja, vaikka minulla on näin vähän ikää.

Nainen ei löydä käsilaukustaan mitään.

Käsilaukkuni on hirveässä jamassa: nytkin on hiusharja, amerikkalainen ajokortti, likaisia meikinpoistopyyhkeitä, irtokarkkeja, nahkahanskat ja ripsiliimaa. En ole järjestelmällinen. Työjutut organisoin, mutta muu elämäni on kaatopaikka.

Nainen nalkuttaa.

Jos naisella on asema kodin ylläpitäjänä, naista voi pänniä, jos mies ei ota samanlaista vastuuta. Itse en ole kovin siisti ihminen enkä ota hirveästi vastuuta. Lapsuudenkodissani olin se, jolle nalkutettiin. Kaikissa parisuhteissakin olen ollut se sotkuisempi osapuoli. Mies siivoaa ja imuroi, minä istun koneella ja teen Youtube-juttujani.

Tekniikka ei kiinnosta naista.

Koodasin jo kymmenvuotiaana verkkosivuja lähdekoodista lähtien. Rakastan tekniikkaa. Olen perinyt sen iskältä, kuten suurimman osan kaikesta, mitä minussa on ihmisenä ja persoonana.

Nainen muuttuu vanhemmiten äitinsä kaltaiseksi.

Ulkonäöllisesti kyllä. Muuten olen kuin iskä: en jaksa riidellä, olen mieluummin hiljaa. Jos tulee jotain, osaan räjähtää: kukkaruukkuja on lennellyt.

Lue lisää:

Smoukahontas-Saaran uusi biisi julki – tältä se kuulostaa!

”Menisit kauneusleikkaukseen” – Sara Forsberg vastaa kiusaajilleen

Sara Forsberg julkaisi videon suomen kielen outouksista: tätä Saaranpaskantamasaari tarkoittaa

Sara Forsberg

Suomalainen video-bloggaaja ja laulaja. Tunnettiin aiemmin nimellä Smoukahontas, käyttää nyt nimeä SAARA.Syntyi 2.5.1994. Kotoisin Pietarsaaresta, asuu nykyisin Los Angelesissa.Saaran ensimmäinen single Ur Cool on ilmestynyt.

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla