Yonan viikkoon kuului nautiskelua bussissa istuskelusta. Kuva: Tiina Palm
Yonan viikkoon kuului nautiskelua bussissa istuskelusta. Kuva: Tiina Palm

Laulaja Yona kertoo, kuinka hän ehti heinäkuisella viikolla nähdän puolisoaan vain yhtenä iltana.

Parhaat naurut?

Tulin festareilta kotiin Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin kyydillä. Matkalla löysimme Snapchat-filtterit! Nauroimme niin, että kuului enää pelkkää pihinää, ja rukoilin armoa. On ihanan lapsenomainen fiilis saada nauruhepuli.


Snäppifilttereillä sekoilemassa myös ystäväni Mirkka ja Tuure.


Mistä yllätyit?

Yllätyn aina siitä, että keikoilleni tulee niin paljon jengiä ja kappaleideni sanat osataan ulkoa. Viimeksi tällä viikolla kuulin, miten biisini ovat auttaneet ihmisiä pääsemään yli vaikeista elämäntilanteista. Siitä tulee tunne, ettei tämä ole ihan turhaa enkä ole yksin.

Mikä harmitti?

Myös mieheni on muusikko, ja keikkojen takia emme kesällä juurikaan näe toisiamme. Se vähän harmittaa, vaikka olen tottunut siihen. Tällä viikolla ehdimme nähdä yhtenä iltana. Meillä on aina suuret suunnitelmat yhteisiä iltoja varten, mutta lopulta olemme väsyneitä ja saatamme vain nukahtaa yhdessä. Sekin riittää, ja taas jaksaa olla monta viikkoa erossa.


Lyhyt, mutta tärkeä hetki läheisyyttä.


Viikon kohokohta?

Esiinnyin Lahdessa pelkän jousikvartetin säestyksellä. Yleensä esitän keikoilla vain uusimpia kappaleitani, mutta kvartetti oli sovittanut 20 biisiä kuudelta jo julkaistulta levyltäni pelkille jousille.


Lumos-kvartetin kanssa hyvän keikan jälkeen. Kuva: Vesa Mörsky

Tuntui nostalgiselta katsoa taaksepäin, ja tuli onnistunut fiilis omasta urasta.

Miten rentouduit?

Olen hyvä stressaamaan, mutta toisaalta myös rentoutuminen on vahvuusaluettani. Viime viikkoina en ole aina ehtinyt bändin poikien kyytiin. Olen sen sijaan mennyt Onnibussilla ja nauttinut siitä suuresti.


On ihana katsella vehreää luontoa.

Menen aina bussin yläkertaan, ja jos saan, varaan etuikkunapaikan etukäteen. Siitä on ihana katsella vehreää luontoa. Bussissa kirjoitin uuden kappaleen sanat seuraavalle levylleni.

Yona

Laulaja-lauluntekijän oikea nimi on Johanna Pitkänen.

Syntynyt 5. maaliskuuta 1984.

Asuu Helsingissä muusikkomiehensä kanssa.

Työstää seitsemättä levyään.

Esiintyy ensi viikolla LeBonkissa Helsingissä, Varjofestivaalilla Oulussa ja Kaupungin Äänissä Lahdessa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti