Tuleeko BBC:n uudesta God Only Knows -kappaleesta yhtä suosittu kuin 17 vuotta sitten julkaistusta Perfect Day'stä?

Vuonna 1997 Iso-Britannian yleisradio BBC julkaisi alun perin televisiomainokseksi tarkoitetun version Lou Reedin kappaleesta Perfect Day. Siinä joukko tunnettuja nimiä, kuten Bono, David Bowie ja Boyzone-yhtye esittää versionsa kappaleesta.

BBC:n Perfect Day'stä tuli niin suosittu, että siitä tehtiin sinkku, jonka myynti tuotti yli 2,5 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen.

Nyt, 17 vuotta myöhemmin, BBC julkaisi uuden videon, joka kuhisee megatähtiä. Tällä kertaa käsittelyyn on päässyt Beach Boys -yhtyeen klassikkokappale God Only Knows.

Kappalen tekoon ja videoon on osallistunut kolmisenkymmentä huippunimeä. Kuinka monta tunnistat?  Jutun lopusta näet listan kaikista videolla esiintyvistä.

Lähde: Guardian

Lue myös:

Paul McCartneyn uusi musavideo tulvii julkkiksia – kuinka monta tunnistat?

Haaste leffafaneille – kuinka monta klassikkohahmoa tunnistat?

Heidät kaikki nähdään BBC:n God Only Knows -videolla:

Dave Grohl, Alison Balsom, Lorde, Pharrell Williams, Zane Lowe, Sam Smith, Paloma Faith, Eliza Carthy, Nicola Benedetti, Chris Martin, Jaz Dhami, Martin James Bartlett, Danielle de Niese, Stevie Wonder, Florence Welch, Lauren Lavern, Brian Wilson, Jake Bugg, Katie Derham, Gareth Malone, Kylie Minogue, Chrissie Hyde, One Direction -yhtye, Emeli Sande, Elton John, Baaba Maal, Ethan Johns, Jools Holland, Jamie Cullum, Brian May, teini-ikäisten Tees Valley Youth Choir -kuoro ja BBC:n sinfoniaorkesteri.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.