Tiedätkö, mitä sukua he ovat toisilleen? Kuvat: Panu Pälviä, Jouni Harala, Juha Salminen, Mikko Hannula
Tiedätkö, mitä sukua he ovat toisilleen? Kuvat: Panu Pälviä, Jouni Harala, Juha Salminen, Mikko Hannula

Muusikko Jare Tiihonen ja näyttelijä Ville Tiihonen eivät ole sukua keskenään. Mutta monet muut tunnetut suomalaiset ovat. 

Kuustoset ja Hedbergit

Sami Hedbergillä ja Minka Kuustosella on neljä vuotta ikäeroa. Kuva: Jouni Harala
Sami Hedbergillä ja Minka Kuustosella on neljä vuotta ikäeroa. Kuva: Jouni Harala

Sami Hedberg, 36, on näyttelijäsisarusten Iina, 33, ja Minka Kuustosen, 32, serkku, sillä Iinan ja Minkan muusikkoisä Mikko Kuustonen ja Samin äiti Sirpa Hedberg ovat sisaruksia. Sirpa on myös Minkan sylikummi.

Vuosi sitten Sami kertoi Me Naisten haastattelussa, että yhteisestä lapsuudesta hän muistaa sen, että Kuustosten kodissa oli omalaatuinen, kiehtova tunnelma. Minkan isä Mikko matkusteli paljon ulkomailla, joten koti oli sisustettu afrikkalaisilla patsailla ja erilaisilla soittimilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Suku on meille turvaverkko.”

Erityisesti mieleen jäivät lapsuuden kesät, joita he viettivät yhdessä suvun mökillä Sauvossa. Minka muistaa, kuinka he uittivat lammessa kaarnalaivoja. Sami puolestaan on jäänyt mieleen kesäillat, kun Mikko soitti kitaraa ja Olavi-ukki kertoili serkuksille tarinoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Moni meistä on samalla alalla tai muuten vaan pataan pudonneita, joten kemiamme kohtaavat. Suku on meille turvaverkko, Minka mietti joulukuussa 2016.

Lue Samin ja Minkan ýhteishaastatttelu:


Brotherukset

Näyttelijä Johannes Brotheruksen äiti on arvostettu tanssija-koreografi Hanna Brotherus. Johanneksen isä on muusikko-säveltäjä Antti Ikonen, mutta nykyään Hannan puoliso on Mikko Kuustonen. Johannes on näytellyt muun muassa Pirjo Honkasalon palkitussa Betoniyö-elokuvassa sekä Antti J. Jokisen Kätilö-elokuvassa. Lisäksi Johannes on soittanut sisarustensa Robert ja Amos Brotheruksen kanssa Brotgherus Brothers -yhtyeessä.

 

Von Hertzenit

Kaikki ovat kuulleet von Hertzenien muusikkoveljeksistä eli Mikko, Kie ja Jonne von Hertzenistä, mutta myös Johanna von Hertzen on muusikko. Johanna on Mikon, Jonnen ja Kien pikkuserkku. Johanna on luonut muusikon uraa Ottila-yhtyeessä. Pari vuotta sitten hän kertoi Me Naisten haastattelussa, ettei lapsuudessaan ollut tekemisissä pikkuserkkujensa kanssa.

– Olemme tutustuneet pikkuserkkujeni kanssa vasta aikuisiällä. Teemme omia juttujamme, mutta voin sanoa, että olen ylpeä heistä. Toivottavasti pojat voisivat sanoa samoin, Johanna kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2015.

Muutama vuosi sitten Johanna yhdistettiin laulaja Pete Parkkoseen.

 

Lena Meriläinen ja Pamela Tola

Televisiotuottaja Olli Tola on näyttelijä Pamela Tolan setä. Olli on naimisissa näyttelijä Lena Meriläisen kanssa, ja Lena ja Pamela ovat kertoneet, että pitävät toisiaan sukulaisina. Pamela ei silti ole koskaan kutsunut Lenaa tädiksi.

– Se tuntuisi hassulta, koska Lena ei ole mikään täti, kaukana tätimäisestä, Pamela kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2011.

– Minusta me olemme perheenjäseniä, Lena määritteli.


 

Malmivaarat

Näyttelijät Malla Malmivaara ja Laura Malmivaara ovat pikkuserkkuja. Jääkiekkoilija Olli Malmivaara on Lauran veli, joten hänkin on näin Mallan pikkuserkku. Mallan äiti on puolestaan näyttelijä Hanna Liinoja, jonka veli on näyttelijä Tapio Liinoja, joka on siis Mallan eno. 

Malla kertoi Me Naisissa vajaa vuosi sitten, että löysi veljensä, näyttelijä Miika Laakson, vasta aikuisena.


 

Nordinit

Boris Nordin ja Malla Malmivaara helmikuussa 2017. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Boris Nordin ja Malla Malmivaara helmikuussa 2017. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Malla Malmivaaran kihlattu ja toisen lapsen isä on muusikko Boris Nordin. Boris on muusikkosisarusten, Reino ja Siiri Nordinin velipuoli. Boriksella, Reinolla ja Siirilla on sama isä, kitaristi Antti Nordin. Boriksen äiti on puolestaan laulaja Sibone Oraza. Reinon ja Siirin äiti on lavastaja Metti Nordin. Reinon ja Siirin isoäiti on kuvataiteilija Outi Heiskanen.

 

Myös he ovat sukua:

Joel Harkimo ja Amanda Harkimo serkuksia. Joelin isä Hjallis Harkimo ja Amandan isä Roy Harkimo ovat veljeksiä. Hjallis on Amandan kummisetä.


Kari ja Ilkka Heiskanen vuonna 2012. Kuva: Panu Pälviä
Kari ja Ilkka Heiskanen vuonna 2012. Kuva: Panu Pälviä

Näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskanen ja näyttelijä Ilkka Heiskanen ovat veljeksiä. Kari Heiskanen on nykyän naimisissa näytteijä Anna-Maija Tuokon kanssa ja heillä on yksi yhteinen lapsi. Lisäksi Karilla on pitkästä liitosta näyttelijä Sara Paavolaisen kanssa kolme lasta, joista Eino Heiskanen on myös näyttelijä.

– Näyttelijän ammatti ei ollut itsestäänselvyys, vaan hain lukion jälkeen myös kauppakorkeakouluun. Mutta tämä oli minulle ainoa oikea valinta. Se on jokin sisäinen tunne, Eino Heiskanen kertoi Me Naisissa vuonna 2016.


 

Näyttelijä Emmi Parviaisen isä on näyttelijä-ohjaaja Jussi Parviainen ja äiti näyttelijä Sanna-Kaisa Palo. Sanna-Kaisan äiti ja Emmin isoäiti on puolestaan näyttelijä Ritva Valkama. Hänen edesmennyt miehensä oil näyttelijä Pertti ”Pepe” Palo, jonka isä oli näyttelijä Tauno Palo.

 

Näyttelijä Esko Salmisen kaikki kolme lasta, Kristo Salminen, Kreeta Salminen ja Sonja Salminen, ovat näyttelijöitä. Kristo on liitosta näyttelijä Heidi Krohnin kanssa, Kreeta liitosta tanssija Reetta Korppi-Tommolan ja Sonja liitosta näyttelijä Aino Sepon kanssa. Kreeta Salmisen kumppani on näyttelijä Ville Tiihonen ja heillä on yksi lapsi. Ville Tiihonen ei sen sijaan ole sukua muusikko Jare Tiihosen eli Cheekin kanssa, vaikka heidän molempien isät ja isoisät ovat Kuopiosta. Jaren sukunimi ei nimittäin alun perin Tiihonen, vaan Timonen.


 

Näyttelijät Eppu Salminen ja Krisse Salminen ovat sisaruksia, joten Krisse on muusikko-juontaja-näyttelijä Roope Salmisen täti. Roopen biologinen äiti on näyttelijä Minna Turunen, mutta Roope kasvoi isänsä kanssa. Näyttelijä Riitta Havukaisesta tuli Roopen äitipuoli, kun tämä oli neljävuotias. Myös Riitan tytär, Katariina Havukainen, on näyttelijä. Katariina ja Roope ovat kertoneet, että pitävät toisiaan sisaruksina.

 

Näyttelijä Pihla Penttisen isä on näytteiljä Pertti Sveholm. Myös Pihlan siskopuoli ja Pertin toinen tytär, Asta Sveholm, opiskelee näyttelijäksi. Astan äiti on näytteiljä Sari Havas.

 

Näyttelijä Jonna Järnefeltin ja näyttelijä-teatterinjohtaja Asko Sarkolan tytär Saga Sarkola seuraa vanhempiensa jälkiä. Saga opiskelee Tampereen yliopiston teatterityön linjalla. Asko Sarkolan vanhin lapsi, Sampo Sarkola, on myös näyttelijä.

Elokuvaohjaaja Renny Harlinin veljenpoika on animaatiotuottaja Anttu Harlin, joka tunnetaan Kikattavan kakkiaisen luojana.

Katso täältä lisää, ketkä muut ovat sukua toisilleen:

 

Norm

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen on Aku Hirviniemen sisko. Näyttelijä Niina Lahtinen on Akun exä ja Janne Katajan kaveri. Muitakin tähän porukkaan liittyy, mutta siitä lisää ehkä ensi kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla