Hymyä! Ja siitä hyvä kuva Instagramiin vaikkapa hashtagilla #miiajamikkomeneenaimisiin. Kuva: iStock
Hymyä! Ja siitä hyvä kuva Instagramiin vaikkapa hashtagilla #miiajamikkomeneenaimisiin. Kuva: iStock

Somessa ei tule näkymään Meghanin ja Harryn hääkuvia, se varmistetaan kännykkäkiellolla.

Tyylitaituri ja näyttelijä Meghan Markle ratsastaa varmasti häätrendien aallonharjalla 19. toukokuuta, kun hän avioituu prinssi Harryn kanssa.

Tulevan morsiamen häätyyliin on ilmoitettu uppoavan melkein puoli miljoonaa euroa, ja suurin osa summasta kuluu hääpukuun – arvatenkin johonkin ajankohtaiseen, mutta tyylikkääseen luomukseen.

On kuitenkin ainakin yksi trendi, johon Meghan ei aio lähteä mukaan. Näille häille ei suunnitella hashtagia.

Kemujen jakaminen somessa ei nimittäin kuulu kuuluisien ihmisten hääsuunnitelmiin. Itse asiassa Meghan ja Harry aikovat kieltää matkapuhelimet kokonaan häistään, kertoo Vanity Fair.

Meille muille tavallisille talliaisille häiden hashtagin miettiminen on nykyään yhtä tärkeää kuin mikä tahansa muukin juhlien yksityiskohta. Menukorttiin tai liitutaululle rustattu hashtag tarkoittaa sitä, että kyseisellä tagilla on tarkoitus merkitä kaikki juhlista otetut kuvat, jotka postataan sosiaaliseen mediaan.

Hashtag on myös mainio keino seurata kiinnostavien ihmisten häitä.

Näin juhlavieraat ja hääpari voivat palata juhlamuistoihin, mutta samalla kuvat näkyvät myös kaikille muille, jos kuvien julkaisijat eivät ole salanneet tilejään.

Hashtag on myös mainio keino seurata kiinnostavien ihmisten häitä. Jos et saanut kutsua vaikkapa valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan juhliin, ei hätää, Instagramissa tunnelmaan pääseen näin jälkikäteen hashtagilla #koutaffawedding.

Onneaan voi toki kokeilla toukokuussakin, nimittäin luulisi sieltä kuninkaallisista häistä jotain kuvia ilmaantuvan. Kokeilemisen arvoinen hashtag voisi olla vaikkapa #MeghanMarklePrinceHarryWedding.

Jaa ei kun hetkinen, sillä hashtagilla löytyykin jo 57 kuvaa kekseliäiltä ihmisiltä, jotka haluavat markkinoida tuotteitaan, blogiaan tai itseään. Harmi!

 

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Haapalainen ryöstettiin maaliskuussa Lontoon-kotinsa portailla, kun hän oli tulossa vaihtamasta rahaa. Ryöstäjät veivät kännykän ja rahat sekä hakkasivat Haapalaisen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari Jukka Haapalainen ja tanssijapuoliso Sirpa Suutari-Jääskö eivät ole juuri viettäneet aikaa Lontoossa sijaitsevassa kodissaan maaliskuussa tapahtuneen ryöstön jälkeen.

Jukka oli tuolloin vaihtamassa rahaa ulkomaan työmatkan jälkeen. Neljä miestä näki tilanteen ja seurasi tätä kotiovelle.

– He ryöstivät rahat ja kännykän. Jouduin siinä vähän hakatuksikin, Jukka kertoo.

– Miehiä oli neljä ja Jukka taisteli vielä vastaan, Sirpa kertoo päätään pudistellen.

Sirpa kuuli ulkoa miehensä huutoa ja tilasi paikalle ambulanssin. Verta vuotava Jukka paikattiin. Fyysiset vammat ovat parantuneet, mutta perusturvallisuuden tunteeseen tapahtunut vaikutti.

– Perusturvallisuuden tunne on edelleen järkkynyt, eikä se varmaan koskaan palaudu täysin ennalleen. Tämä tapahtui vielä oman kodin portailla. Asumme turvallisella alueella, Lontoon keskustassa, jota olen pitänyt aina mukavana alueena. Tämän jälkeen olen ollut varuillani.

Episodin jälkeen pari suuntasi Suomeen tekemään koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen.

– Emme ole päässeet oikein mittaamaan, miltä Lontoon-kodissa oleminen tuntuu, Sirpa sanookin.

”Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin.”

Jukka painottaa, ettei ole antanut pelolle liikaa valtaa, vaikka luottamus toisiin ihmisiin on järkkynyt.

– Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin ja yrittää löytää jotain ihmeellistä ymmärrystä näitä tekijöitä kohtaan. Onneksi on paljon töitä, joista saan positiivista virtaa, Jukka sanoo.

Pari on matkustellut ympäri maailmaa koko 20 vuotta kestäneen uransa ajan, mutta ei ole joutunut aikaisemmin vaarallisiin tilanteisiin.

– Tietysti matkustaessa olemme pyrkineet välttämään turvattomia paikkoja, Sirpa kertoi tänään Linnanmäen lehdistöpäivässä, jossa esitettiin myös UIT: kauden esiintyjät.

UIT:n ensi-illan jälkeen pari palaa kuitenkin Lontooseen, jossa heillä on esiintymis- ja luennointitehtäviä British open -tanssikilpailuissa.

Veikka ja Henna Gustafsson menivät naimisiin vuonna 2010.

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson, 50, ja hänen puolisonsa Henna Gustafsson, 43, (o.s. Meriläinen) ovat eronneet. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Me Naisille, että pari on jättänyt yhdessä avioerohakemuksen 17.10.2017.  Toisen vaiheen hakemusta Gustafssonit eivät käräjäoikeuden mukaan ole jättäneet.

Veikka ja Henna menivät naimisiin vuonna 2010. Heillä on kaksi lasta, jotka ovat 8- ja 5-vuotiaita.

Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Avierosta uutisoi ensimmäisenä Seiska. Lehden mukaan Henna on muuttanut pois parin yhteisesta kodista, joka sijaitsee Kirkkonummella.