Hän googlaa todennäköisemmin vauvahierontaa (hyväosaisten hakusana) kuin antikristusta (huono-osaisten hakusana). Kuva: Shutterstock
Hän googlaa todennäköisemmin vauvahierontaa (hyväosaisten hakusana) kuin antikristusta (huono-osaisten hakusana). Kuva: Shutterstock

Köyhien alueiden asukkaat googlaavat uskonnosta ja terveydestä, rikkaat pohtivat uutuustuotteiden teknisiä ominaisuuksia, New York Timesin vertailu paljastaa.

"Mistä löydän hyvät juoksurattaat?"

Arvannet, onko googlaaja todennäköisemmin vähäosainen amerikkalainen vai hyvin toimeentuleva ja hyvinvoiva. New York Times vertaili hyväosaisten ja huono-osaisten asuinalueiden Google-hakusanoja ja huomasi, että rankemmilla asuinalueilla googlaataan terveyteen, laihduttamiseen ja uskontoon liittyviä asioita, kun taas helpompaa elämää viettävät etsivät tietoa teknisiä tietoja uutuuslaitteista ja -tuotteista sekä fraaseja lomatervehdyksiin.

Kun kummankin ryhmän kahtakymmentä suosituinta hakusanaa vertailtiin, huomattiin muun muassa, että hyväosaiset googlettavat joulukortteja yhtä usein kuin huonompiosaiset pahaa kutinaa (listan sijalla 9). Ja kun vaikeiden asuinalueiden asukkaat etsivät netistä syytä korkeaan verenpaineeseen (sijalla 17), yltäkylläisen elämän viettäjät ovat kiinnostuneita dollarin muuttamisesta muiksi valuutoiksi.

Vertailun mukaan jotkin hakusanat kuitenkin yhdistävät kaikkia. Ne ovat Oprah (Winfrey, talk show -emäntä) ja Super Bowl (amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelu).

Katso kaikki 20 haetuinta sanaa New York Timesin Upshot-sivustolta.

Lue myös:

Köyhä kokeili päivän luksuselämää

Ensi syksyn hittituote sopii rikkaille – yli tuhannen euron avaimenperä

Stingin ja muiden rikkaiden huoli: Kasvaako lapsista laiskoja?

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!