Pitkän uran tehnyt muusikko George Michael kuoli joulupäivänä 2016. Kuva: Reuters
Pitkän uran tehnyt muusikko George Michael kuoli joulupäivänä 2016. Kuva: Reuters

”Tuntui kuin minut olisi kirottu. En voi ymmärtää, miksi Jumala koetteli minua niin”, kertoi George Michael Guardianin haastattelussa alkuvuosistaan.

Seitsemän autokolaria, vankilatuomio huumeista ja kohupidätys siveettömästä käytöksestä. Tähän päälle äidin menehtyminen syöpään sekä ensirakkauden kuolema aidsiin. Sitten vuosien masennuskierre.

Voi George Michaelia. Jos on yliseksuaalinen pössyttelijä ja masennukseen taipuvainen perfektionisti, ei ihme, että elämä tuntuu välillä kasanneen muusikon harteille enemmän kuin hän on jaksanut kantaa.

– Elämästäni katosi 12 vuotta pimeyteen, masennukseen ja pelkoon. Tuntui kuin minut olisi kirottu. En voi ymmärtää, miksi Jumala koetteli minua niin. Kukaan ei voi käsittää, miten paljon kuolemaa ympärilläni oli, tähti on summannut aikuisuutensa alkuvuosia Guardianin haastattelussa.

Mutta jotenkin George Michael on aina noussut syövereistä. Tämä laulaja ja lauluntekijä on popikoni, jonka tähti ei sammu sekoiluihin.

Trendikkäiden silmälasien takaa tuntuu aina tapittavan vilpitön poika, joka myöntää nolona virheensä eikä koskaan lakkaa arvostamasta fanejaan.

Maaliskuussa George Michael julkaisi vuosien tauon jälkeen uuden levyn, konserttisalikiertueella nauhoitetun Symphonican, joka nousi Briteissä albumilistan ykköseksi.

”Elämästäni katosi 12 vuotta pimeyteen, masennukseen ja pelkoon.”

George Michaelin veroista poptähteä ei ole maailmassa monta, kaiken kaikkiaan hänen albumejaan on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta (vuoden 2014 luku).

Ujo ja kokematon seksisymboli

Georgios Kyriakos Panagiotou syntyi vuonna 1963 kreikkalaisen isän ja brittiläisen äidin kuopukseksi. Pohjoislontoolaisessa lähiössä asuvan ravintoloitsijaperheen vanhemmat paiskivat töitä kahdessa vuorossa elättääkseen Georgioksen ja kaksi tytärtään. George Michael on sanonut perineensä itseluottamuksensa sekä halunsa päästä elämässä eteenpäin siirtolaisisältään Jackilta.

George Michael uskoo myös, että kiinnostus musiikkiin heräsi kahdeksanvuotiaana aivotärähdyksen seurauksena. Ennen kuin nuori Georgios kaatui koulun portaissa ja löi päänsä patteriin, hän oli puuhastellut matematiikan, luonnontieteiden ja ötököiden parissa.

Onnettomuuden jälkeen pojan intohimo suuntautui musiikkiin, ja kaksi viikkoa tärähdyksen jälkeen hän sai päähänsä alkaa soittaa viulua.

– Olisinpa valinnut toisen instrumentin, mutta viulu nyt sattui ensimmäisenä vastaan. Aneluistani huolimatta vanhempani eivät antaneet minun lopettaa soittoharrastusta, vaan kävin viulutunneilla seitsemän vuotta.

Kun perhe vaurastui ja muutti paremmalle alueelle Lontoon Hertfordshireen, 12-vuotiaan Georgiosin piti vaihtaa koulua. Uudella luokallaan hän ystävystyi nopeasti Andrew Ridgeleyn kanssa: Andyn räikeä itsevarmuus täydensi ujoa George Michaelia. Musiikista innostuneet kaverukset perustivat bändin ja haaveilivat menestyksestä.

Vuonna 1981 haahuilu muuttui totiseksi tekemiseksi. Wham! tunkeutui popyleisön tietoisuuteen. Nilkoista käärityissä farkuissaan, valkoisissa t-paidoissaan ja pastellineuleissaan keimailevan pojat haluttiin kaikkialle.

George Michaelin suurin rakkaus oli Anselmo Feleppa, johon hän ihastui alle kolmikymppisenä. Siihen asti muusikon kumppaneiksi olivat kelvanneet niin naiset kuin miehetkin: George Michael kertoo heränneensä homoseksuaalisuuteensa varsin myöhään. Hän kyllä harrasti seksiä naisten kanssa, mutta tunsi, ettei koskaan pystyisi parisuhteeseen heidän kanssaan.

– Tunnetasolla olen gay. Lopetin naisten kanssa makaamisen, koska se alkoi tuntua hyväksikäytöltä. Hiv-tietoisuuden lisääntyessä olisi myös ollut reilua kertoa satunnaisille partnereille, että on harrastanut seksiä myös miesten kanssa.

Hivistä tiedettiin vielä melko vähän, kun se jo heitti varjonsa George Michaelin ja Anselmon suhteeseen vain kolme kuukautta miesten tutustumisen jälkeen. Anselmo sai kuulla sairastavansa aidsia, ja seuraavat vuodet George Michael hoiti poikaystäväänsä. Anselmo kuoli aivoverenvuotoon Brasiliassa vuonna 1993.

”Nukuin ja nukuin. Toisina päivinä en saanut jalkaani toisen eteen, toisina tunsin lentäväni, sitten äksyilin kaikille ja tein paskoja bisnespäätöksiä.”

– Hän menehtyi aivan liian varhain, mutta ei siksi myöskään koskaan menettänyt arvokkuuttaan. Uskon, että minäkin säästyin asioilta, jotka muut aids-potilaiden läheiset ovat joutuneet käymään läpi, George Michael on sanonut.

Anselmon kuolemaa seurasi George Michaelin masennuskierre, jota mies yritti lievittää masennuslääkkeillä ja päihteillä.

– Nukuin ja nukuin. Toisina päivinä en saanut jalkaani toisen eteen, toisina tunsin lentäväni, sitten äksyilin kaikille ja tein paskoja bisnespäätöksiä, George Michael kuvaili Guardianissa.

Tähti on epäillyt, että masennus kulkee hänen geeneissään. Hänen enonsa teki itsemurhan, samoin hänen isoisänsä.

– Äitini epäili, että hänen veljensä teki itsemurhan, koska ei pystynyt tunnustamaan homoseksuaalisuuttaan. Siksi minäkään en pitkään aikaan uskaltanut tulla kaapista ulos: äiti olisi kauhistunut.

Eivätkä George Michaelin menetykset siihen päättyneet. Vain muutama vuosi Anselmon kuoleman jälkeen hänen äitinsä menehtyi syöpään. Se oli hirvittävä kolaus George Michaelille, jonka elämän peruspilari äiti oli ollut.

Tähti rakasti ja arvosti äitiään enemmän kuin ketään ja koki voimakkaasti, että hänen parhaat vuotensa olivat ohi vähän päälle kolmikymppisenä.

Pössyttelyä ratissa

Anselmon kuoltua George Michael oli alkanut lievittää ahdistustaan kannabiksella. Pahimpina aikoina mies pössytteli 25 sätkää päivässä. Ei ihme, että viranomaiset ja lakituvat tulivat  tutuiksi vuosien aikana. Joidenkin laskelmien mukaan muusikko on ollut auto-onnettomuudessa ainakin seitsemän kertaa, usein pilvipäissään. Vuonna 2006, kolaroituaan kolmea autoa parkkeeratessaan, George Michael myönsi brittilehdelle olevansa ”hirveän huono kuski”.

– Ihan oma vikani, kuten yleensäkin.

Vuonna 2010 muusikko sai vankilatuomion toistuvasta kannabiksen vaikutuksen alaisena ajamisesta. Hän on kuvaillut kahdeksan viikon vankilajaksoa elämänsä kauheimmaksi ajaksi, vaikka heti vapauduttuaan vitsailikin sellin tehneen niin hyvää hänen luovuudelleen, että hänet olisi pitänyt sulkea lukkojen taakse vuosia sitten.

Viime aikoina George Michael on hakeutunut vieroitukseen Englannissa sekä Australiassa. Hän on selittänyt sekoilujaan henkilökohtaisilla ongelmillaan ja sillä, että on ollut liian ylpeä hakemaan apua.

Parannuksista huolimatta George Michaelin epäonni liikenteessä on jatkunut. Viime vuonna hän sinkosi autosta englantilaisella moottoritiellä 110 kilometrin tuntivauhdissa. Tähti oli raottanut auton ovea sulkeakseen sen paremmin, mutta tempautuikin ulos kyydistä. Ihme kyllä, helikopterilla sairaalaan lennätetty George Michael selvisi tästäkin muutamalla naarmulla.

Seksin nälkä

Vaikka George Michael olikin arkaillut julkistaa homouttaan, se tapahtui ryminällä vuonna 1998, kun muusikko pidätettiin siveettömästä käytöksestä beverlyhillsiläisen puiston vessassa. Sinne tähteä oli seurannut siviiliasuinen poliisi.

– En tiennyt miehen olevan kyttä, kun hän alkoi leikkiä kanssani leikkiä ”näytän sinulle omani, jos sinä näytät omasi, ja kun näytät omasi, aion pidättää sinut”.

George Michael oli varma, että tapaus oli keltaisen lehdistön ja poliisin yhteinen ansa.

– Olin tullut läheisilleni kaapista ulos jo vuosia aiemmin, mutta toimittajat eivät olisi saaneet minua myöntämään homouttani ilman tätä.

Muusikko, säveltäjä George Michael syntyi Lontoossa vuonna 1963 ja kuoli kotonaan Oxfordshiressa vuonna 2016. Kuva: Reuters
Muusikko, säveltäjä George Michael syntyi Lontoossa vuonna 1963 ja kuoli kotonaan Oxfordshiressa vuonna 2016. Kuva: Reuters

Lopulta George Michaelin onnistui kääntämään vessakohunkin edukseen. Kokemuksesta syntyi hittibiisi ja video Outside, jolla mies pidätetään suurieleisesti. Kun poliisihelikopteri nousee ilmaan, sen alla levittäytyy kaupunki, missä pariskunnat lempivät ulkona julkisesti.

Näin tähti kuittasi tapauksen piikikkäällä huumorillaan.

Tapahtuman jälkeen George Michael on useasti avautunut kyltymättömyydestään. Tosin kruisailun eli satunnaisen seksiseuran etsimisen hän lopetti kohuun.

– On eri asia jäädä kerran kiinni kruisailusta ja vitsailla sillä. Jos se tapahtuisi uudestaan, näyttäisin vain tyhmältä.

”Itse en osaa kokea uudelleen tajunnan räjäyttävää ensikohtaamisen huumaa suhteessa.”

Kohun aikaan George Michael seurusteli galleristi Kenny Gossin kanssa. Miehillä oli avoin suhde, vaikka muusikko kuvailikin heitä henkisesti yksiavioisiksi.

– Jotkut miehet pystyvät elämään yksiavioisina, ja kadehdin heitä. Itse en osaa kokea uudelleen tajunnan räjäyttävää ensikohtaamisen huumaa suhteessa, tähti on puhunut avoimesti.

Kennyn ja George Michaelin kymmenvuotinen suhde päättyi viisi vuotta sitten. Vuonna 2014 muusikko seurusteli libanonilaisen hiusmuotoilijan Fadi Fawazin, 39, kanssa. Se oli Fadi, joka tuki riippuvuuksista kärsivää rakastaan vieroitushoidoissa ja istui sairaalavuoteen reunalla, kun tähteä hoidettiin keuhkokuumeen vuoksi.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 29/2014.

Vierailija

Yhdeksän elämän George Michael: ”Kukaan ei voi käsittää, miten paljon kuolemaa ympärilläni oli”

Tämä ihminen taisi olla enkeli maan päällä. Olen pitänyt musiikista paljon, tuli kuunneltua nuorena. En kyllä ymmärtänyt ennen kuin nyt, että sen lisäksi että oli lahjakas, oli lisäksi hyvä ihminen. Liiankin. Jos nyt oikein ymmärrän, hoiti partnerinsa, jonka oli tuntenut muutaman kuukauden, kun sairaus ilmoitti itsestään. Plus kaikki hyväntekeväisyys, josta ei kuulutellut. Plus helvetinmoinen huumori, kun nauroi kappaleissaan omille vastoinkäymisilleen. Voi hemmetti mikä ihminen. Harmi kun ei...
Lue kommentti

Isäksi tuleminen ja omista tunteista vaikeneminen ajoivat Pete Parkkosen etsimään itseään. – Kävin terapiassa läpi parisuhteet,
erot ja asiat, joista olin siihen asti vaiennut.

Pete Parkkosella, 27, on tilanne päällä. Artistikollega on sairastunut, ja keikkamyyjä kyselee Peteä paikkaamaan illan laivakeikkaa.

Pete näppäilee silmälasiensa takaa kännykällä mietteliään näköisenä kohteliasta kieltäytymistä. Laivan lähtöön olisi aikaa viisi tuntia, mutta talvirenkaiden vaihto on varattu alkuillalle. Lähtö keikoille on seuraavana päivänä, ja poikaakin olisi hyvä nähdä ennen sitä.

Vielä muutama vuosi sitten Pete olisi sen enempää miettimättä lupautunut. Mutta kaksi vuotta sitten hänestä tuli pienen pojan isä, ja sen jälkeen hän on oppinut itsestään paljon. Kuten sen, että kieltäytyminen on vaikeaa, mutta joskus se on vain tehtävä. Pete jättäisi mieluummin epämiellyttävät asiat sanomatta ja antaisi niiden kasvaa sisällään purkausta odottavaksi tulivuoreksi.

Kaksi vuotta sitten, kuusi kuukautta pojan syntymän jälkeen, näin lopulta tapahtui.

– Siinä oli monta asiaa yhtä aikaa käsiteltävänä. En halunnut kohdata ongelmia ja menin lopulta jumiin. Vierestä tilannetta seurannut kaverini iski käteeni terapeuttinsa numeron.

Siitä alkoi matka, jonka aikana Pete oppi tuntemaan itsensä paremmin ja tasapainottelemaan elämän eri osa-alueilla: artistina, isänä, ystävänä, kumppanina ja seksisymbolina.

Vaikenemisen kulttuuri

Yhdeksän vuotta sitten 18-vuotiaasta Petestä tuli koko kansan tuttu, kun hän sijoittui Idols-ohjelmassa kolmanneksi. Pete muutti menestyksen myötä lapsuudenkodistaan Pihtiputaalta Helsinkiin. Kun ohjelma loppui, katosi myös viikoittainen miljoonayleisö.

– Hain artistina pitkään paikkaani ja tavallaan haen varmaan vieläkin. Vuosien aikana olen saanut tehdä töitä itseni kanssa ja opetella kärsivällisyyttä, kun kaikki ei tapahdu heti.

”Olen monella tapaa kuin isäni, joka ei juuri puhu tunteistaan, jos ei kysy.”

Vuonna 2015 alkoi viimein tapahtua. Peten sooloura lähti nousuun, ja hän kiersi omien keikkojensa lisäksi feataamassa JVG:n festarikeikoilla, eli kiertue-elämää, jollaisesta oli teini-ikäisestä asti haaveillut.

Samana kesänä Peten elämä mullistui, kun hänestä tuli yllättäen isä.

– Minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, millaista isyys käytännössä on. Kaikki vastasyntyneen kanssa oli uutta. Pelkäsin aluksi, toiminko oikein ja mietin, mitä tälle käärölle pitää nyt tehdä.

Pete teki parhaansa lapsen kanssa. Samaan aikaan artisti Pete Parkkosella meni lujaa ja keikkoja oli paljon.

– Olin vielä silloin ihminen, joka vaikenee, kun tulee ongelmia. Yritin painaa eteenpäin hymy huulilla ja hoin kaikille, että kyllä tästä selvitään. Asiat kuitenkin kasaantuivat, ja parisuhteessa ja ystävyyssuhteissa tuli ongelmia.

Pete ei tuolloin tiedostanut, että osasyy ongelmiin oli vaikeneminen.

– Olen monella tapaa kuin isäni, joka ei juuri puhu tunteistaan, jos ei kysy. Sen sijaan olemme molemmat kohteliaita, auttavaisia ja super­aktiivisia. Kaikkea pitää kokeilla ja tehdä. Asiat ovat meillä järjestyneet aina ilon kautta. Olin varmaan hämilläni, kun näin ei enää tapahtunutkaan.

Jumissa pään sisällä

Ensimmäisenä muutoksen Petessä huomasivat ystävät. Yleensä positiivisesta kaverista oli veto poissa.

– Olin jumissa pääni sisällä, energiatasoni laski. Samalla sivuutin ikävät asiat, koska en osannut ja jaksanut kohdata niitä, Pete kertoo.

– Tilannetta ehti kestää muutaman kuukauden, kunnes hain ystäväni vinkistä ammattiapua. En halua edes ajatella, miten olisi käynyt, jos tilanne olisi pitkittynyt. En ole koskaan totaalisesti romahtanut, mutta niin olisi ennen pitkää käynyt.

"Olin ennen ihminen, joka vaikenee, kun tulee ongelmia. Yritin painaa eteenpäin hymy huulilla ja hoin kaikille, että kyllä tästä selvitään."
"Olin ennen ihminen, joka vaikenee, kun tulee ongelmia. Yritin painaa eteenpäin hymy huulilla ja hoin kaikille, että kyllä tästä selvitään."

Terapiassa puhuminen tuntui alkuun vaikealta, mutta jokaisen kerran jälkeen Pete löysi lisää uskallusta avata elämäänsä enemmän.

– Kävin siellä lopulta läpi parisuhteet, erot ja asiat, joista olin siihen asti vaiennut. Löysin avaimia lukkoihin, joihin en ollut ikinä koskenut.

Hän ymmärsi myös, että isän ja artistin roolit olivat monella tapaa ristiriidassa.

– Oli uutta ja vanhaa, isoa ja pientä. Tasapainoilin isyyden ja muun yksityiselämän sekä artistiuden välillä. Onneksi lähipiirini piti tiukoissakin paikoissa pääni kasassa ja jalkani maan pinnalla.

Pete vertaa terapeutille puhumista peiliin katsomiseen.

– Ymmärsin paremmin, miksi olin toiminut niin kuin olin toiminut. Opin tuntemaan itseäni paremmin. En todellakaan väitä, että olisin nyt ihmisenä mitenkään valmis, ja opettelen edelleen puhumisen kulttuuria. Mutta minun elämääni avoimuus on helpottanut. Enää ei tarvitse lukita asioita sisälle.

Isät ja pojat

Toinen tärkeä peili Peten elämässä on hänen poikansa.

Pete ei elä parisuhteessa lapsen äidin kanssa, mutta tapaa 2,5-vuotiasta poikaansa usein.

”On jännää löytää lapsesta samoja piirteitä kuin itsestään.”

– Meille kummallekin oli aina itsestään selvää, että tapaan lasta paljon. Kun miettisin omaa elämääni ilman isääni, se tuntuisi mahdottomalta. En haluaisi sellaista tilannetta omalle lapselleni. Vaikka lapsi ei asu kanssani, en ajattele, että olen tehnyt isänä mitään väärin. Olen toiminut kaikissa tilanteissa parhaaksi näkemälläni tavalla.

Pete arvelee olevansa isänä leikkisä. Hän esimerkiksi ulkoilee, leikkii ja musisoi pojan kanssa.

– On ollut siistiä, että lapsen kanssa kasvaa siinä sivussa itsekin. On myös jännää löytää lapsesta samoja piirteitä kuin itsestään.

Petellä on aina ollut läheiset välit Pihtiputaalla asuviin vanhempiinsa. Hän käy vanhassa lapsuudenkodissaan silloin tällöin, ja eläkkeellä olevat vanhemmat käyvät Helsingissä kerran kuussa katsomassa poikaa ja pojanpoikaa.

Luvatonta koskettelua

Parempi itsetuntemus auttoi Peteä suhtautumaan myös seksisymbolin roolin, joka hänelle lankesi Kohta sataa -videon myötä. Videolla alastomana kiemurtelevan Peten vartalo on sivelty öljyllä. Strategisen paikan peittona on samppanjapullo.

– Tiesin tasan tarkkaa, mihin videota tehdessämme ryhdyin. Olen aina ollut hullu heittäytyjä, ja videon tekeminen oli helppoa. Olen aina pitänyt itseäni hyvännäköisenä ja pitänyt itsestäni huolta urheilemalla. Sinällään seksisymbolin rooli tuntui luonnolliselta.

Roolissa on ollut myös varjopuolensa. Pete sanoo, että videon jälkeen hänestä tuli seksiobjekti, jota sai lähennellä luvatta.

– Varsinkin keikoilla tai niiden jälkeen, kun on alkoholia mukana kuvioissa, meininki saattaa olla tosi härskiä. Oletusarvo on myös , että keikalla paita lähtee aina pois.

"Ihastun miehissä ja naisissa samoihin piirteisiin."
"Ihastun miehissä ja naisissa samoihin piirteisiin."

Tänään kuuluisa kiharapilvi on vedetty huomaamattomasti ponnarille, joka uppoaa hupparin uumeniin. Silmälaseissaan ja hiukset kiinni Pete saa kulkea rauhassa. Keikoilla tai baareissa tilanne on toinen. Kun Me too -kampanja alkoi sosiaalisessa mediassa, Peten teki mieli kirjoittaa omista kokemuksistaan.

– Vaikka kuinka olisi seksisymboli, niin luvaton koskettelu on seksuaalista häirintää. Enhän minäkään sano kaupan kassalle, että ottaisitko paidan pois, Pete vertaa.

– Yleensä jos joku koskettelee luvattomasti, sanon tiukasti ja ystävällisesti: älä koske. Paras vaihtoehto on lähteä pois paikalta.

Pete painottaa, että ei ole tehnyt tästä isompaa numeroa, koska on pystynyt käsittelemään asiaa.

– Onneksi tämä tapahtui nyt eikä vaikka urani alussa. Tunnen itseni paremmin ja ymmärrän asioiden suhteellisuuden. Jos ahdistelu menisi vakavammaksi ja alkaisi satuttaa henkisesti, sitten minun pitäisi miettiä sitä uudestaan.

Parisuhdestatus

Tällä hetkellä Pete elää kämppiksinä parhaan ystävänsä kanssa. Järjestely on herättänyt puhetta sen jälkeen, kun Pete kertoi haastattelussa, että voi ihastua yhtä lailla miehiin kuin naisiin.

– En halua pistää itseltäni mitään ovia kiinni enkä ala määritellä 27-vuotiaana, millainen olen ja miten elän viisikymppisenä, hän sanoo.

– Sain sanomisestani todella paljon palautetta. Hyvä jos pystyin olemaan jollekin avuksi, mutta samalla mietin, onko tällainen asia todella uutinen vielä vuonna 2017.

”Kiinnitän huomiota iloisiin ja rempseisiin ihmisiin. Ihastun tyyppeihin, jotka uskovat itseensä.”

Parisuhteessa Pete kertoo eläneensä vain naisten kanssa.

– Ihastun miehissä ja naisissa samoihin piirteisiin. Kiinnitän huomiota iloisiin ja rempseisiin ihmisiin. Ihastun tyyppeihin, jotka uskovat itseensä. Tätä tapahtuu varsinkin silloin, kun itse etsii itseään. Toisen itsevarmuus saa ajattelemaan, että minäkin haluan elää noin ja haluan mukaan hänen menoonsa. Positiivisuus on yhdistänyt minua ja kumppaneitani, Pete kertoo.

– Myönnän, että ihastun helposti. Ihastus saattaa kestää vain viikon, kuukauden, joskus pitempäänkin. Ihastuminen ei tarkoita sitä, että ryhtyisin kohteen kanssa parisuhteeseen.

Kämppiksen kanssa asuminen sopii Petelle, sillä hän ei viihdy kovin hyvin yksin.

– En ole keksinyt terapiassakaan siihen kummempaa vastausta, minusta yksinolo vain on perseestä. Jaan ja teen mieluummin asioita yhdessä, hän sanoo.

"Tärkein rooli elämässä on olla aidosti oma itsensä. Kun asiat ovat oman pään sisällä kunnossa, niin kaikki elämän osa-alueet toimivat hyvin."
"Tärkein rooli elämässä on olla aidosti oma itsensä. Kun asiat ovat oman pään sisällä kunnossa, niin kaikki elämän osa-alueet toimivat hyvin."

– Nykyisen kämppiksen kanssa meillä oli törkeen kivaa, joten oli itsestään selvää, että voisimme muuttaa samaan asuntoon. Kämppikseni on yksi siisteimpiä tuntemiani tyyppejä. Vaikka olen itse vielä ihan kakara, niin välillä on kiva tehdä aikuisjuttuja. Yksi ilta juotiin viiniä, syötiin juustoja, katsottiin Frasieria ja kuunneltiin jazzia.

Pete arvostaa vanhempiensa pitkää liittoa, mutta ei usko, että sellainen on häntä varten.

– Vanhempieni suhteen kaltaisia parisuhteita, joissa ollaan 16-vuotiaasta eläkepäiville, ei varmaan synny tulevaisuudessa enää kauheasti. En ehkä näe sellaista itselläni, mutta arvostan heidän välistään luottamusta ja omistautumista perheelle, Pete pohtii.

– Isältä olen oppinut herrasmiesmäisyyden naisia kohtaan. Olen samanlainen ovien avaaja.

Pete on oppinut itsestään myös ystävyyssuhteissa. Kaveriporukka koostuu pitkälti taiteilijoista. Ystävät ovat hänelle elämän suola.

– Välitän ystävistäni usein enemmän kuin itsestäni. Huolehdin, että kaikilla on aina kaikki hyvin ja autan usein pyytämättä. Siinäkin minun on pitänyt opetella rajojen vetämistä, että jaksaisin itsekin.

Hyvästit tuppisuulle

Tällä hetkellä Pete elää monella tavalla unelmaansa, koska pystyy elättämään itsensä musiikilla. Tekstejä hän tekee parhaiten uudessa ympäristössä, ja joka vuosi hän matkustaa vähintään yhteen uuteen maahan lomailemaan ja tekemään kappaleita.

– Yksi unelmistani on se, että olisin jonain päivänä käynyt maailman jokaisessa maassa. Tällä hetkellä käytyjä maita on 37. Matkustan nykyään aina yksin, sillä reissussa joudun kohtaamaan itseni, ja se tekee hyvää.

Pete on onnellinen, että on itsensä kanssa nykyisessä pisteessä.

– Olen päässyt pois tuppisuun roolista, vaikka tunneasioissa minulla on siihen yhä taipumusta. Olen myös oppinut, että kaikesta selviää puhumalla. Rohkaisen itseäni usein sanomaan asioita, joista olisin aikaisemmin vaiennut.

Tekstittäjänä ja musiikintekijänä Pete uskoo olevansa vielä ihan alussa.

– Haen siinä roolissa itsevarmuutta ja tyyliäni. On ihan kivakin ajatella, että kaikki on vielä edessä.

– Tärkein rooli elämässä on olla aidosti oma itsensä. Kun asiat ovat oman pään sisällä kunnossa, niin kaikki elämän osa-alueet toimivat hyvin.

Pete Parkkonen

27-vuotias laulaja tuli tutuksi neljännen kauden Idolsista, jossa sijoittui kolmanneksi.

Tehnyt kolme albumia, neljäs ilmestyy ensi vuonna. Uusi sinkku julkaistaan loppuvuodesta.

Voitti viime vuonna Tähdet tähdet -musiikkiohjelman ja vuonna 2014 Tanssii tähtien kanssa -ohjelman.
Asuu kämppiksen kanssa Helsingissä, 2-vuotias poika.

Antti Lindtman hehkuttaa vauvaonnea sosiaalisessa mediassa.

SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman, 35, ja hänen puolisonsa Kaija Stormbom, 54, ovat saaneet esikoistytön. Antti kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa. Instagramissa hän julkaisi kuvan, jossa näkyy hänen oma kätensä ja pikkuinen lapsen käsi.

– Pieni on elämän alku, suuri on vanhempien onni. Tyttö tuli, kaikki hyvin, Antti kirjoittaa.

 

Pieni on elämän alku, suuri on vanhempien onni. Tyttö tuli, kaikki hyvin❤️

A post shared by Antti Lindtman (@anttilindtman) on

Kuvan paikkasijainniksi Antti on lisännyt Helsingin Naistenklinikan.

Myös Facebookissa Antti hehkuttaa pienen vauvan synnyttämää onnea.

– Tyttö tuli, 3440g/50cm. Kaikki hyvin <3 Elämä on tässä ja nyt, Antti kirjoittaa.

Antti ja Kaija ovat kertoneet avoimesti siitä, kuinka vaikeaa lapsen saaminen on heille ollut. Kesällä Antti kirjoitti Facebookissaan, että he ovat toivoneet perheenlisäystä jo kymmenen vuotta.

– Se haave on ollut mielessä joka päivä, viimeisenä illalla ja aamulla ensimmäisenä, yli kymmenen vuoden ajan. Toivon liekki ehti kynttilässä jo välillä lepattaakin, hän kirjoitti.

Samassa päivityksessä hän ilmoitti, että pariskunta odottaa vihdoin lasta.