Emma Haslam haluaa todistaa, että tankotanssi ei ole vain hoikkien laji. Kuva: Shutterstock
Emma Haslam haluaa todistaa, että tankotanssi ei ole vain hoikkien laji. Kuva: Shutterstock

Toukokuussa kykyjenetsinäohjelma Britain's Got Talentissa esiintynyt tankotanssiopettaja Emma Haslam on nyt myös malli.

Pluskokoinen tankotanssija ja tankotanssin opettaja Emma Haslam, 27, kertoi Britain's Got Talent -kykyjenetsintäohjelmassa esiintyessään haluavansa näyttää, että kuka tahansa voi harrastaa tankotanssia. Emman esitys oli niin vakuuttava, että brittiläinen suosittu plusvaatemerkki Yours Clothing halusi hänet sen jälkeen mallikseen.

Esitystä on katsottu YouTubessa jo yli 8 miljoonaa kertaa, ja Emman Facebook-sivuille satelee viestejä ihmisiltä, jotka ovat inspiroituneet hänestä. Talent-tuomarit kehuivat itsevarman Emman olevan hyvä esikuva nuorille tytöille.

– Esiintymiseni jälkeen tanssituntini ovat olleet täynnä ja minulla on ollut kolme eri keikkaa kuun aikana. Moni haluaa tulla kokeilemaan tankotanssia, joten olen saavoittanut tavoitteeni, Emma kertoi kotipaikkansa Derby Telegraph -lehdelle.

Myös America's Got Talent -ohjelmassa kilpaili pluskokoinen tankotanssija vuonna 2012. Lulu-nimellä esiintynyt tanssija sai tuolloin kannustusta ainoastaan ohjelman ainoalta naistuomarilta Sharon Osbournelta.

Lue myös:

Tankotanssija Oona Kivelän käsivarsitreeni – katso liikkeet videolla!

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.