Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Näyttelijä Anna Easteden, 36, ei uskaltaisi kisaamaan Wipeout-radalle.

Juonnat kreiseistä tehtäväradoistaan tunnettua Wipeout Suomea. Mikä on hulluinta, mitä olet itse tehnyt?
En ole mikään hurjapää, sillä pelkään jopa vuoristoratoja! En uskaltaisi ikimaailmassa tehdä Wipeout-rataa. On jo tarpeeksi hurjaa katsoa, kun ihmiset törmäilevät, tipahtelevat ja välillä heidän jalkapohjansa ovat päässä kiinni. En ymmärrä, miten he taipuvat sellaisiin asentoihin.

Lähdit Tohmajärveltä malliksi Aasiaan ja sieltä Jenkkeihin, jossa ryhdyit näyttelijäksi. Mitä tämä on sinulta vaatinut?
Peräänantamattomuutta, rohkeutta ja optimismia. Minulla oli jo pikkutyttönä kova kaipuu ulkomaille, ja olin varma, että olin syntynyt väärään maahan. Vanhempani kielsivät minua lähtemästä maailmalle, mutta taistelin kovasti vastaan. Onneksi he ovat nyt luovuttaneet. Minulta ei ole koskaan loppunut usko kesken Hollywoodissa – se ei ole ollut edes vaihtoehto.

Millainen on tyypillinen päiväsi?
Herään aina siihen, että kissani kävelee tahallaan kasvojeni päältä. Syön joka aamu kaurapuuroa, ja jos minulla on koe-esiintymispäivä, meikkaan ja valitsen vaatteet roolihenkilöni mukaan. Koe-esiintymiset ovat yleensä hyvin nopeita, mutta koska ruuhkat ovat niin hirveät, saatan istua autossa koko päivän. Käytän ajan yleensä hyväkseni opettelemalla vuorosanoja.

Kotona ulkoilutan kissojani ja vietän aikaa puutarhassani, jossa kasvatan muun muassa tomaatteja, kurkkua, papuja, kesäkurpitsaa ja vesimelonia. Lapsena vihasin asua maalla, mutta nyt minusta on tullut uudestaan maalainen. Remppaamme myös 20-luvulla rakennettua taloamme huone kerrallaan. Ensimmäiseksi rakensimme saunan, mutta keittiötä emme ole vielä tehneet. Asiat tärkeysjärjestykseen!

Olet asunut Yhdysvalloissa nyt 12 vuotta. Mihin Jenkeissä on ollut eniten totuttelemista?
Alkuun ihmettelin, miksi ihmiset hymyi­levät koko ajan – ilman mitään syytä! Se tuntui feikiltä, mutta nyt teen sitä itsekin. Amerikassa ruoka on aika pahanmakuista, kasviksetkin maistuvat pelkältä vedeltä. Ne on kasvatettu niin valtaviksi, että maku on kadonnut.

Miehesi on baseball-valmentaja. Iskeekö laji sinuun?
Käyn katsomassa baseballia mieheni takia kerran viikossa, mutta yksi peli vie 4–5 tuntia. Se on niin pitkäveteistä! Peleissä on kuitenkin hyvä tunnelma: siellä syödään hodareita, juodaan cokista ja jutellaan.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”