Tatuointitaiteilija Wilma "Hantta" Schlizewski ja kehonrakentaja Olli Väätäinen tutustuivat puoli vuotta sitten. Äskettäin Olli kosi Hanttaa, ja nyt kaaoseläjän ja minimalistin pitäisi mahtua saman katon alle.

Wilma "Hantta" Schlizewski, 53, on asunut keväästä saakka kunto-ohjaajansa Olli Väätäisen, 46 luona Helsingin Vuosaaressa. Valoisa ja pelkistetty merenrantakoti on täydellinen vastakohta Hantan boheemille kodille.

– Kaamean steriili se on! Joulu vietetään kyllä minun luonani, Hantta vaatii.

Yhteisestä toimistosta ei tule kinaa. Se sijaitsee Ollin sängyssä ja on käytössä lähes tauotta.

– Keksimme kesällä Puolan-reissulla, että perustamme yhdessä yrityksen. Nyt istumme kaikki illat sängyssä läppärit sylissämme ja ideoimme kuntoiluun ja elämäntapavalmennukseen liittyviä palveluja.

Ensi vuoden helmikuussa yhtiökumppaneista tulee myös aviopari, kun Hantta ja Olli menevät naimisiin. Aamuvirkku pariskunta kutsuu viisikymmentä vierasta häihinsä, jotka alkavat jo kello kymmenen aamiaisella.

Me Naiset haastatteli pariskuntaa Parisuhteellista-sarjaan, jossa pariskunta vastaa samoihin kysymyksiin kuulematta toistensa vastauksia.

Ollin ja hellan välissä

Missä ja miten tapasitte?
Hantta: Olli tuli viime huhtikuussa luokseni tekemään minulle kuntoohjelmaa. Kun näin hänet ovellani, tiesin heti, että tämän miehen kanssa menen vielä naimisiin. Kirjoitin joskus Secret-kirjan innoittamana paperille, että seuraavan miehen pitää olla hauska ja minua pidempi. Molemmat toiveet ovat toteutuneet.

Olli: Kaveri pyysi, että laatisin Hantalle kunto-ohjelman. Minusta hän oli hiukan outo jääräpää, joten en aluksi syttynyt ajatukselle. Muistin nähneeni Hantan kerran aiemmin, kun hän oli tulossa kaupasta ex-miehensä kanssa. Mietin silloin, että onpas likka lihonut. Kun menin asiakaskäynnille Hantan luokse viime keväänä, en ollut uskoa silmiäni. Hän oli laihtunut 24 kiloa.

Mihin ihastuit hänessä?
Hantta: Ryhtiin. Olin odottanut luokseni jotain perusbodaria, joka seisoo takakenossa ja kävelee leuka edellä. Sitten kohtasinkin aikuisen miehen, jolla on painijan ryhti ja älykäs huumorintaju. Lipsahdimme pussailemaan jo seuraavana päivänä kuntosalilla.

Olli: Hantan välittömyyteen, huumoriin ja kauneuteen. Meillä on yllättävän samanlainen tausta, olemme kotoisin Kymenlaaksosta ja perheidemme ainoita lapsia. Myös elämäntilanne yhdistää. Hantan tyttäret asuvat jo poissa kotoa, ja minunkin lapseni ovat teini-iässä.

Miten tämä rakkaus eroaa aiemmista suhteistanne?
Hantta: Olin ennen Niskavuoren Heta. Sitten tajusin astua piikojen koppiin ja muutuin 40-luvun amerikkalaiseksi naiseksi, joka viihtyy Ollin ja hellan välissä. Tavallaan on surkeaa, että ihminen löytää rakkauden vasta 53-vuotiaana, mutta ehkä tarvitsin edelliset suhteeni päästäkseni tähän.

Olli: En ole ikinä ennen lähtenyt seurustelemaan asiakkaani kanssa. Hantan kanssa rikoin säännön heti, sillä meidän välillämme oli niin voimakas kemia. Edelliset naisystäväni ovat olleet luonteeltaan hiljaisempia, eikä heitä kyllä muutenkaan voi Hanttaan verrata.

Eikö suhteen nopea eteneminen pelota?
Hantta: Jos tässä iässä painaa jarrun pohjaan, jää yksin. Mutta kai minussa sen verran kristillistä pessimistiä on, että odotan jo pommia jysähtäväksi. Pian tietysti paljastuu, että Olli on joku peliriippuvainen alkoholisti tai sarjamurhaaja.

Olli: On tässä lujaa edetty. Ehdin juuri toipua erostani ja päätin olla hetken yksin, kun Hantta porhalsi elämääni sormukset taskussaan. Juhannuksena juhlimme kihlajaisia kinkkua paistaen ja joululaatikoita syöden, ja viime viikolla yllätin Hantan kosimalla häntä olohuoneen sohvalla. Häitä juhlitaan helmikuun 26. päivä. Epäilen, että morsiuspuvun etsimisestä tulee rankka projekti.

Lihominen kielletty

Minkälaisissa asioissa olette erilaisia?

Hantta: Olli on minimalisti ja excel-taulukkoihminen. Jos hän tarvitsee uuden kupin, hän heittää vanhan pois ja etsii kaikki toiveet täyttävän, laadukkaan astian. Minun mielestäni kuppeja pitää olla vähintään tuhat, vaikka osa niistä olisi rikkikin. Rakastan värejä, muotoja ja boheemia kaaosta.

Olli: Minä kaipaan ympärilleni tilaa ja järjestystä. Hantan koti on täynnä uskomatonta roinaa, jolla ei ole mitään käyttöä. Pakko myöntää, että yhteen muuttaminen hirvittää. Yritämme etsiä asuntoa, jonne saisimme mahtumaan tämän kaiken.

Mikä toisessa ärsyttää?
Hantta: En ymmärrä, miksei Olli voi hyväksyä tavaroitani. Olen asunut nyt puoli vuotta hänen valkoisessa laatikossaan ja kaivannut oman asuntoni kodikkuutta. Tiedostan, että tämä on suhteemme ensimmäinen koetinkivi, johon pitää löytää ratkaisu. Todennäköisesti se on kaivettava minun päästäni, koska
Ollin mielestä ainoa vaihtoehto on tilata iso kontti ja heittää mausoleumini sinne.

Olli: Tavaroiden haaliminen ja päätön ostelu. Lupasin Hantalle taannoin sata euroa, jos hän ei tuo mitään kirppisreissulta. Edes se ei hillinnyt häntä!

Miten suhtautuisit, jos kumppanisi alkaisi lihoa?

Hantta: Minulle olisi ihan sama, vaikka Olli painaisi kaksisataa kiloa ja istuisi pyörätuolissa. Hän huomauttaisi minun lihomisestani varmasti.

Olli: En ehkä malttaisi olla sanomatta siitä Hantalle. Minusta lihominen tarkoittaa sitä, ettei ihminen välitä itsestään. Tiedän, miltä se tuntuu, koska olen itsekin ollut 112-kiloinen paksu poika. Nykyään satsaamme Hantan kanssa vähähiilihydraattisiin ruokiin ja treenaamme salilla päivittäin.

Mistä unelmoitte?
Hantta: Jokainen päivä on unelmaa, mutta tulevaisuuttakin on kiva miettiä. Haluaisimme saada firman pyörimään omillaan niin, että meillä olisi varaa nauttia myös joutenolosta.

Olli: Elämä helpottuu, kun löydämme kumpaakin miellyttävän kodin. Muuta en osaa edes toivoa. Olen onnellinen mies.

Parisuhteellista-sarjassa pariskunta vastaa samoihin kysymyksiin kuulematta toistensa vastauksia.