Olli Väätäinen ja Wilma Schlizewski menivät naimisiin vuonna 2012 vuoden seurustelun jälkeen. Kuva vuodelta 2015: Sanoma-arkisto/Anniina Keiskander
Olli Väätäinen ja Wilma Schlizewski menivät naimisiin vuonna 2012 vuoden seurustelun jälkeen. Kuva vuodelta 2015: Sanoma-arkisto/Anniina Keiskander

Wilma Schlizewskin ja Olli Väätäisen parisuhdetta seurataan kesällä kuvatussa Elämä pelissä -ohjelmassa. Wilman mukaan parisuhdeongelmat on nyt selvitetty ja pari rakentaa elämäänsä tällä hetkellä Virossa.

Tatuointitaiteilija Wilma Schlizewski, 57, ja kunto-ohjaaja Olli Väätäinen, 50, ovat mukana Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa, jossa he hakevat apua parisuhdeongelmiinsa. Sunnuntaina esitetyssä ensimmäisessä jaksossa katsojille tuli selväksi, että kaksikon liitto on kriisissä. Välit vaikuttivat lähes jäätäviltä.

Wilma kertoi jaksossa, että ”heidän avioliitossaan on tällä hetkellä hieman ruuhkaa”.  Ohjelman juontaja Jenni Pääskysaari yritti tiedustella, mitä se tarkalleen tarkoittaa.

– Sitä voi katella, mitä se tarkoitti prinsessa Dianalle, Wilma vastasi ohjelmassa.

Kuuluisassa televisiohaastattelussa vuonna 1995 Diana puhui ensimmäisen kerran julkisesti miehensä, prinssi Charlesin uskottomuudesta toteamalla, että heitä oli avioliitossa kolme, joten se kävi ahtaaksi. Kolmannella henkilöllä Diana viittasi Charlesin rakastajattareen Camilla Parker Bowlesiin.

"Selvitimme asiat juurta jaksain"

Elämä pelissä -ohjelman kuvauksista on kulunut nyt puoli vuotta. Wilma ei myönnä, että katuisi ohjelmaa, muttei myöskään ole siitä erityisen innoissaan. Alun perin asiaan liittyi myös väärinkäsitys. Aikaisemmin ohjelmassa on pantu julkkisten elämäntavat uusiksi. Kun Wilmaa pyydettiin ohjelmaan, hän luuli, että hänet ja Olli haluttiin mukaan tsemppareiksi, asiantuntijoiden rooliin. Wilma lupautui heti ohjelmaan, mutta vasta myöhemmin hänelle selvisi, mistä on kyse. Pari ei silti halunnut perääntyä.

– Kaikkea täytyy kokeilla kerran, Wilma sanoo Me Naisille.

"Nyt me mennään Ollin kanssa täyttä häkää yhdessä."

Wilman mukaan moni asia on myös muuttunut kuvausten jälkeen. Aviokriisi on selätetty, ja ongelmat ovat Wilmalle jo "vanha juttu".

– Ainakin ohjelma toimi buusterina. Parisuhdeongelmat on silti selvitettävä itse. Me nostimme kissan pöydälle ja selvitimme asiat juurta jaksain. Totesimme, että suhteemme on vielä elinkelpoinen lehmä, jota ei kannata tappaa. Nyt me mennään Ollin kanssa täyttä häkää yhdessä ja eletään onnellisena, Wilma kertoo.

Tatuointiuran lisäksi Wilma on koulutukseltaan myös NLP-trainer ja psykoterapeutti. Omassa suhteessa koulutuksista ei kuitenkaan ole ollut hyötyä.

– Niinhän se on, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä. Toisten ongelmia on helpompi setviä kuin omia.

Vaikkei Wilma mielellään vatvo enää omia parisuhdeongelmiaan, hänellä on kriisin keskellä kamppaileville pareille vinkki:

– Istukaa alas, hengittäkää syvään ja miettikää, mistä se paha olo johtuu. Ja vähän voisi olla myös malttia. Tässä ajassa universumissa leijailee älytön malttamattomuus: kaikki pitäisi aina saada ja tapahtua heti, Wilma kritisoi.

Uusi elämä Virossa

Ohjelman jälkeen Wilma ja Olli tekivät ison elämänmuutoksen. He laajensivat bisneksiään Tallinnaan ja muuttivat ensimmäistä kertaa yhteen asumaan. Yhteenmuutto ei Wilman mukaan ole kuitenkaan ollut niin iso askel kuin voisi kuvitella.

– Löysimme toisemme vanhoilla päivillä. Emme muuttaneet aikaisemmin yhteen, koska meillä molemmilla oli elämää suuremmat asuntolainat. Lisäksi Olli on minimalisti ja minä rojupelle. Kumpikaan ei silloin halunnut luopua omasta asunnostaan, mutta kyllä me ollaan asuttu lähes joka ikinen päivä tähänkin mennessä yhdessä – vuoronperään toistemme luona.

”Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan.”

Olli tekee Tallinnassa töitä kunto-ohjaajana ja Wilma viettää pian tatuointiliikkeensä avajaisia. Wilman haaveena on yhdistää tatuointiliikkeen yhteyteen myös kahvila ja romukauppa.

– Avajaiset viivästyvät hieman, koska isäni kuoli muutama viikko sitten ja olen ollut muistisairaan äitini tukena. Mutta olen uusista kuvioista hirveän innoissani. Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan – ja sitten myin kesämökkini.

Wilman mukaan Viro on yrittäjälle paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin Suomi.

– Suomi on ihana, mutta ei siellä voi perustaa romukauppaa mökkirahoilla. Virossa yrittäminen on paljon yksinkertaisempaa ja halvempaa kuin Suomessa verotuksen ja lupamenetelmien takia.

Jos haluat testata, kuinka paljon omassa parisuhteessasi on rakkautta, voit tehdä Elämä pelissä -parisuhdetestin TÄÄLLÄ.

Elämä pelissä TV1:ssä tiistaisin kello 20.00. Sarjan päätösjakso esitetään poikkeuksellisesti sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

Juttua muokattu 2.2.2016 klo 10.40. Korjattu ohjelman lähetysajat.

Laitonta

Wilma Schlizewski ja Olli-puoliso selättivät aviokriisin: ”Suhteemme on elinkelpoinen lehmä, jota ei kannata tappaa”

Wilma Shshf ei todellakaan ole psykoterapeutti. Psykoterapeutti-ammattinimike on lain suojaama ammattinimike ja sitä on laitonta käyttää ellei ole Valviran antamaa lupaa. Siihen pätevät samat säännöt kuin lääkärinä esiintymiseen ilman Valviran antamaa riittävään koulutukseen perustuvaa lupaa. Nimikkeen käyttöoikeuden saa vain kriteerit täyttävän psykoterapiaopiskelun jälkeen. Wilma Skjfjise ei ole käynyt mitään asianmukaista koulutusta eikä hänen nimeään löydy Valviran ylläpitämästä...
Lue kommentti
jury

Wilma Schlizewski ja Olli-puoliso selättivät aviokriisin: ”Suhteemme on elinkelpoinen lehmä, jota ei kannata tappaa”

Kaiken maailman "terapeutteja" (terapeutti-nimitys on maailman väärinkäytetyin) ? Mikä saa naiset hyväksymään "ruuhkat" parisuhteessa ? Pitää olla rohkeutta tehdä ratkaisuja, eikä olla niin riippuvaisia miehistä. Jos menevät, niin antaa mennä. Ei siinä mitään menetä, mutta saa itsekunnioituksensa takaisin.
Lue kommentti
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...