Wanda Dubiel nähdään seuraavaksi Meidän luokka -näytelmässä, joka saa ensi-iltansa syyskuussa Espoon teatterissa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Wanda Dubiel nähdään seuraavaksi Meidän luokka -näytelmässä, joka saa ensi-iltansa syyskuussa Espoon teatterissa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Wanda Dubiel viettää kesää kolmen koiransa kanssa ja haaveilee mökkeilystä.

Mustat lesket -sarjasta tuttu näyttelijä Wanda Dubiel on nyt kolmen karvaisen kaverin onnellinen emäntä.

– Sain keväällä kolmannen whippettini, ja nyt kotona riittää kuhinaa, hän nauroi saapuessaan Ateneumissa järjestettyyn Taiteilijatakki-kilpailun lanseerausnäytökseen.

Sinkkuna elävä Wanda asuu Vantaan Kartanonkoskella eikä ehdi koiriensa Seelan, 11, Kanelin, 5, ja Geishan, 3 kuukautta, lisäksi juuri muuta harrastaakaan.

– Ensi viikonloppuna menen Mustialan kartanoon Tammelaan whippettien erikoisnäyttelyyn. Siellä kaveriporukalla heitämme huonoa läppää ja teemme ruokaa, hän kertoi.

Wanda ulkoiluttaa koiriaan vähintään kolmesti päivässä. Hän otti lemmikikseen whippetit, koska halusi jatkaa sukuperinnettä.

– Jostain syystä mummoni hankki whippetin. Tuolloin 1960-luvulla hän oli ensimmäisten joukossa Suomessa.

Wanda haaveilee kesällä mökkilomasta.

– Omaa mökkiä ei valitettavasti ole. Tämän kesän teemana tuntuu olevan, että kaikki suunnitelmat muuttuvat koko ajan, eli en tee suunnitelmia!

Juttuun lisätty koirien nimet ja iät 17.6.2016 klo 15:46.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...