Waltteri Torikka kärsi vuosia kiusaamisesta:
Waltteri Torikka sulattelee vieläkin Tähdet, tähdet -ohjelman myötä tullutta äkkisuosiota. Kuva: Susanna Kekkonen
Waltteri Torikka sulattelee vieläkin Tähdet, tähdet -ohjelman myötä tullutta äkkisuosiota. Kuva: Susanna Kekkonen

Nuoruuden kokemukset painavat yhä Waltteri Torikkaa. – Kun kuulen kehuja, palaan väkisin kiusaamisen hetkiin, Tähdet, tähdet -ohjelman voittaja sanoo.

Tähdet, tähdet -kisan voittajan Waltteri Torikan komean kuoren alta löytyy rikkinäinen mies. Piirteet, jotka saavat nyt naiset lakoamaan, olivat ne, joista häntä kiusattiin ala- ja yläkoulun taitteessa.

– Herkkyys on jännä juttu. Tässä iässä se on kääntynyt voimavaraksi. Silloin se oli se, johon kiusaajat tarttuivat.

Kiusaaminen alkoi kuudennella luokalla. Se oli enimmäkseen nimittelyä ja sosiaalista eristämistä. Yläkoulussa Waltteri kasvoi nopeasti pituutta.

– Pullukasta tuli yllättäen laiha, kaunis poika. En ollut hoppari, kuten kaikki muut. Minua homoteltiin, kun koettiin, että olen naismainen.

Kiusaaminen loppui, kun Waltteri meni lukioon. Muutto Helsinkiin myöhemmin auttoi häntä löytämään kaltaisiaan ystäviä.

Nuoruuden kokemusten vuoksi Waltterin on vieläkin vaikea ottaa kehuja vastaan. Tähdet, tähdet -kisan aikana Waltterin julkinen Facebook-sivu ja Twitter täyttyivät kuolaavista kommenteista.

– On erikoista, että kilpailun aikana naiset kehuivat minua miehekkyydestä. En reagoi kehuihin, koska kun kuulen niitä, tuntuu, että palaan väkisinkin kiusaamisen hetkiin.

Kouluaikojen jälkeen Waltteri on vältellyt, ettei kukaan pääsisi vahingossakaan häntä lähelle – ja satuttamaan uudelleen.

– Olen varautunut muita ihmisiä kohtaan. Osaan suojella itseäni, etteivät toiset pääse loukkaamaan.

Waltteri on purkanut tunteitaan runoihin.

– Ne ovat elämän varrelta kertyneitä runoja, joissa käyn läpi mieheksi kasvamisen problematiikkaa. Siellä on aika henkilökohtaisia asioita, joita kirjoittamalla olen yrittänyt ottaa etäisyyttä itseeni, Waltteri kertoo.

Miten Waltteri on opetellut elämään menneisyytensä kanssa? Miten se on vaikuttanut hänen ihmissuhteisiinsa? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21.

Lue lisää:

Tähdet, tähdet -hurmuri Waltteri Torikka: ”Kumppanissa arvostan hauskuutta ja syvällisyyttä”

Näitä asioita et tiennyt Waltteri Torikasta: ”Olen vähän melankoliaan taipuvainen”

Waltteri Torikka

  • Syntyi 16.8.1984 Tampereella, asuu Helsingissä.
  • Perheeseen kuuluvat isä ja äiti.
  • Valmistui oopperalaulajaksi Sibelius-
  • Akatemiasta 2012, opiskellut Kööpenhaminan Kuninkaallisessa ooppera-akatemiassa. Esiintynyt Kansallisoopperassa ja ulkomailla.
  • Voitti Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut 2010, valittiin Pro Musica -säätiön nuoreksi muusikoksi 2014 

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.