Pete Parkkonen julkaisi tänään uutta musiikkia kahden vuoden tauon jälkeen. Innokkaimpia faneja hän on saanut hätistellä myös näiden vuosien aikana.

Pete Parkkonen, 26, julkaisi tänään JVG:n kanssa uuden biisin Mitä mä teen. Biisin ilmestyminen on jännittänyt, koska uutta musiikkia Peteltä ei ole tullut vähään aikaan.

– Nyt on hymyssä pitelemistä. Pyöriskelin yöllä sängyssä, kun jännitti niin paljon. Vähille jäivät yöunet, Pete kertoo.

Peten edellinen albumi ilmestyi vuonna 2014. Sen jälkeen laulaja voitti Tanssii tähtien kanssa -kilpailun ja keikkaili JVG:n kanssa sekä itsekseen. Viime kesänä Petestä tuli myös isä, mutta sitä hän ei halua kommentoida.

”Uudet kokemukset ovat tehneet elämästä rikkaampaa.”

– Näiden parin vuoden aikana on tapahtunut paljon. En ole muuttunut ihmisenä, mutta uudet kokemukset ja uusien ihmisten tapaaminen ovat tehneet elämästä rikkaampaa. Olen sama Pete Pihtiputaalta kuin kahdeksan vuotta sitten, hän sanoo.

Hauskaa Räikkösten häissä

Viikko sitten Pete ja JVG:n Jare ja VilleGalle olivat vieraina F1-kuljettaja Kimi Räikkösen ja Minttu Virtasen häissä Italian Toscanassa.

– Kun on tarpeeksi hyviä biisejä, saa kutsuja häihin. Seuraavaksi odottelemme Englannin prinssin kutsua, Pete vitsailee.

– Joskus pääsee vähän isompiin häihin, joskus pienempiin. Oli meillä hauskaa!

Pete on tehnyt paljon yhteistyötä JVG:n kanssa, ja Mitä mä teen on heidän neljäs yhteinen kappaleensa. Musiikinteon ja keikkailun lisäksi miehet viettävät paljon aikaa yhdessä.

– Olemme kaikki samanlaisia hulivilejä. Yksi keskisuomalainen ja kaksi Hesan kundia eivät paljon eroa toisistaan.

Pistäisitkö ne sakset pois?

Pitkä ja käkkärä tukka on Peten tavaramerkki. Tukkajumalaksi kutsuttu artisti hoitaa luonnonkiharia hiuksiaan pesemällä ne vähintään kerran viikossa ja harjaamalla ahkerasti – muuten tukasta tulee iso rastapallo.

”Tukkani on 80 prosenttia urastani.”

– Tukkani on 80 prosenttia urastani. Pitäisi olla todella hyvä syy, jotta leikkaisin sen. Jonain päivänä se kuitenkin varmasti lähtee.

Faneille hiuksilla on selvästi merkitystä. Muutama vuosi sitten innokas nainen halusi muiston Peten tukasta laivan baaritiskillä keikan jälkeen.

– Hän kaivoi sakset laukustaan ja sanoi, että ”ihanaa kun tulit, koska nyt voin ottaa muiston tukastasi”, Pete sanoo huvittuneena.

Tukka jäi kuitenkin päähän, ja sakset menivät takaisin laukkuun. Iskemisyrityksiin Pete vastaa suoraan, jos ei kiinnosta.

– Pitää vain sanoa, että ei kiitos. Valkoinen valhe on ihan hyvä: minulla ei ole nyt aikaa jäädä leikkimään kanssasi fiskarseilla.

Mökkeilyä ja auringonottoa

Tänäkin kesänä monet fanit ovat lähestyneet Peteä.

– Saksia ei ole onneksi tullut vastaan. Olen saanut uusia faneja, vaikka ei ole ollut uutta musiikkia. Hyvää palautetta on tullut sekä naisilta että miehiltä, hän kertoo.

Peten kesä on täyttynyt muutamia vapaapäiviä lukuunottamatta keikkailusta ja uuden musiikin tekemisestä. Vapaapäivinä mies menee mökille tai ottamaan aurinkoa Helsingin Uimastadionille.

– On tärkeää ottaa vähän chilliä. Tänään pääsen rentoutumaan Flow-festivaaleille kavereiden kanssa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä:

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.