Iisa Pajula työstää kolmatta soololevyään. ”Levyssä on muutamien viime vuosien tapahtumat läpikotaisin läpileikkauksena. Se on aika avointa tutkielmaa elämänmuutoksesta ja rakkauden monista puolista.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Iisa Pajula työstää kolmatta soololevyään. ”Levyssä on muutamien viime vuosien tapahtumat läpikotaisin läpileikkauksena. Se on aika avointa tutkielmaa elämänmuutoksesta ja rakkauden monista puolista.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Iisa Pajula laittoi elämänsä uusiksi. Käsipuolessa on uusi mies, muusikko Sam Shingler, ja myös työrintamalle kuuluu uutta.

Laulaja Iisa Pajula (ent. Pykäri), taiteilijanimeltään Iisa, 38, hehkuu onnea ja hyvää mieltä.

– Yksityiselämän puolella kuuluu pelkkää hyvää. On ihana tehdä duunia ja olla lasten ja läheisten kanssa arjessa. Nautin perusasioista, Iisa kertoo Ylen HasBeen-nuortensarjan ennakkokatselutilaisuudessa.

Viime vuosina Iisa on kokenut monta suurta elämänmuutosta. Hän erosi syksyllä 2016 miehestään ja kahden lapsensa isästä Mikko Pykäristä yhdeksän avioliittovuoden jälkeen. Samalla Iisan ja Mikon yhteinen suosittu bändi Regina lopetettiin, jolloin Iisa vaihtoi levy-yhtiötä ja alkoi tehdä soolouraa. Iisa kertoi viime kesänä Me Naisten haastattelussa, että eropäätöstä harkittiin pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime aikoina Iisa ja muusikko Sam Shingler ovat postailleet muutamia yhteiskuvia Instagramiin. Iisa myöntää löytäneensä uuden rakkauden. Sam Shingler on Kemikaalicocktail-blogista tunnetun Nora Shinglerin ex-mies. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 

🌨/🌴#palfie #madrid #love

Henkilön Iisa (@iisaofficial) jakama julkaisu

– Seurustelemme. Olen onnellinen, Iisa kertoo hymyillen, mutta ei suostu paljastamaan suhteesta enempää.

Muutoin Iisa kertoo elävänsä samanlaista lapsiperhearkea kuin ennenkin.

– Asun edelleen Itä-Helsingissä. Tykkään olla siellä luonnon keskellä, mutta metromatkan päässä keskustasta.

Uusi ura

Iisa tekee keväällä muutaman keikan ja keskittyy sen jälkeen täysillä kolmannen soololevyn tekoon. Lisäksi hän sparraa nuoria biisinkirjoittajia ja kirjoittaa kappaleita myös muille. Iisa on ollut mukana tekemässä esimerkiksi HasBeen-nuortensarjan musiikkeja.

– Tuleva levy on kypsynyt pitkään. Kirjoitan omaa musaa omaelämäkerrallisesti. Siinä on muutamien viime vuosien tapahtumat läpikotaisin läpileikkauksena. Se on aika avointa tutkielmaa elämänmuutoksesta ja rakkauden monista puolista. Myös niistä rakkauden kivoista puolista, Iisa sanoo.

Ennen musikkiuraansa Iisa työskenteli viestintäalalla esimerkiksi tiedottajana ja kolumnistina. Nyt Iisa opiskelee levynteon ohessa ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Opinnot kestävät kaksi vuotta.

– Se on minulle aivan uusi juttu, ja se on tuntunut todella hyvältä ja omalta. Minulla on ollut pitkän aikaa draivi jonkinlaiseen auttamistyöhön. En silti aio lopettaa uraa muusikkona, Iisa sanoo.

”Itselläkin on kevätkeikat käynnissä, on pieniä lapsia ja muu elämä.”

– Mietin pari vuotta, voinko lähteä tälle alalle, koska minulla on niin eri alan tausta. Nyt se, että tulen luovalta alalta, on kääntynyt voimavaraksi. Alalla tarvitaan erilaisia terapeutteja erilaisilla taustoilla.

Iisa on jo pitänyt opintosuunnitelman mukaisia terapiavastaanottoja.

Hän ei ole vielä päättänyt, miten aikoo koulutuksensa hyödyntää, mutta uskoo, että uudelle osaamille olisi käyttöä myös musiikkimaailmassa.

– Tiedän, miten raju ja kova musiikkimaailma on. Levy-yhtiön ja taustakoneiston vastuu loppuu jossain, ja silloin saatat jäädä oikeasti todella yksin, Iisa pohtii.

– Itselläkin on kevätkeikat käynnissä, on pieniä lapsia ja muu elämä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla