Minna Parikan omaa nimeä kantavalla muotiyrityksellä menee hyvin lamasta huolimatta. "Rekrytoin juuri neljä uutta ihmistä", hän kertoi. Vierellä Leena Harkimo.  Kuva: Jonna Öhrnberg
Minna Parikan omaa nimeä kantavalla muotiyrityksellä menee hyvin lamasta huolimatta. "Rekrytoin juuri neljä uutta ihmistä", hän kertoi. Vierellä Leena Harkimo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kenkäsuunnittelija ei lähtisi uudestaan kiipeämään Perun vuorille.

Uudessa Huippujengi-ohjelmassa kahdeksan julkkista lähtee tavoittelemaan yli 6000 metriä korkean vuoren huippua Perun Andeilla. Kenkäsuunnittelija Minna Parikalle kokemus oli ikimuistoinen.

– Se oli ihan kuin olisin ollut toisella planeetalla! Vuoristomaisemat olivat mielettömät. Meillä oli tosi hauskaa ja hyvä tiimihenki, mutta samaan aikaan se oli ihan hirveää. Olimme niin pitkään siellä, että kaikki tunteet tuli käytyä läpi, hän kertoi tiistaina MTV3-kanavan kevään 2016 uutuusohjelmien pressitilaisuudessa.

Minna on joskus kokeillut kalliokiipeilyä, mutta vaativissa olosuhteissa kiipeilemisestä hänellä ei ollut aiempaa kokemusta.

– Mitä korkeammalle kiipesimme, sitä enemmän tuli ongelmia. Rankinta oli yöpyminen –10-asteisessa teltassa ja peseytyminen +5-asteisessa vuoripurossa. Vaikka meistä pidettiin hyvää huolta, en kyllä lähtisi kiipeämään vuorille uudestaan. Ohjelma sinänsä oli hieno kokemus.

Minnan lisäksi mukana ohjelmassa ovat Antti ReiniCristal Snow, Lola Wallinkoski, Tuija Pehkonen, Janne Niinimaa, Antti Luusuaniemi ja Leena Harkimo

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.