Vuokko Hovatalla pitää kiirettä näyttelijän ja ääninäyttelijän töiden kanssa. Ensi kesänä hän palaa Ultra Bra -yhtyeen kanssa festarilavoille. Kuva: Jouni Harala
Vuokko Hovatalla pitää kiirettä näyttelijän ja ääninäyttelijän töiden kanssa. Ensi kesänä hän palaa Ultra Bra -yhtyeen kanssa festarilavoille. Kuva: Jouni Harala

Paluuta tekevän Ultra Bran laulaja Vuokko Hovatta vetäytyi somesta joksikin aikaa, kun tutut alkoivat levittää tietoa Zarkus Poussan kuolemasta Facebookissa.

Laulaja, näyttelijä Vuokko Hovatta kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa oppineensa, että kaikenlaisista asioista voi päästä yli.

– On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä.

Vuokko menetti esikoistyttärensä synnytyksessä, ja hänen aviomiehensä Zarkus Poussa kuoli tammikuussa 2016 keikkamatkalla. Zarkus sai sairauskohtauksen Jukka Pojan yhtyeen keikan jälkeisenä aamuna ruotsinlaivalla. 

– Se tuli yllättäen. Minkäänlaista merkkiä ei ollut aiemmin. Olimme juuri olleet kuukauden matkoilla Espanjassa ja Ranskassa, ja kaikki tuntui olevan hyvin, Vuokko kertoi Me Naisten haastattelussa syksyllä 2016.

Me Naisten haastattelun aikaan Zarkuksen poismenosta oli seitsemän kuukautta. Tuolloin Vuokko kertoi voivansa olosuhteisiin nähden hyvin, mutta surusta puhuminen oli tuntunut raskaalta.

– Kysymys, miten voit, on absurdi surevalle ihmiselle. Yhtäkkiä minun pitäisi avata hyvin yksityisiä tunteita vaikkapa tavatessani puolituttuja kadulla, Vuokko kertoi.

Facebook-päivitykset suututtivat

Helsingin Sanomien haastattelussa Vuokko muistaa erityisen ikävänä sen, että kollegat ja tutut kertoivat Facebook-sivuillaan Zarkuksen kuolemasta ennen kuin omaiset ehtivät sanoa mitään. Mediaan asti päätyi siksi väärää tietoa.

– Olen antanut nyt anteeksi, mutta olin siitä aika raivoissani, Vuokko toteaa Helsingin Sanomissa.

Hän oli soittanut läheisille samana päivänä, jona Zarkus menehtyi. Oli tarkoitus, että kahta päivää myöhemmin julkaistaisiin Vuokon ja tämän ystävän, myös Ultra Brassa laulaneen Anna Tuluston kirjoittama lähipiirin tiedote. Seuraavana päivänä joku kuitenkin päivitti Facebookiin: ”R.I.P. Zarkus”. 

– Facebook räjähti. Yhtäkkiä kaikki tunsivat Zarkuksen. Se oli hämmentävää. Minun oli pakko vetäytyä somesta vähäksi aikaa, Vuokko kertoi Me Naisille syksyllä.

juuri näin..

Vuokko Hovatta HS:lle miehensä kuoleman jälkeisestä somekirjoittelusta: ”Olin aika raivoissani”

Vierailija kirjoitti: Ihmiset elävät toisten asioiden mässyttelystä. Ei enää pelkästään siellä pullamössön äärellä kahvipöydässä, vaan myös sosiaalisessa mediassa, facebookissa. Siellä kirjoitellaan asianomaisten selän takana törkeitäkin asioita vuodesta toiseen, jauhetaan kuin märehtijät pellolla jauhaa leukojen välissään heinää. Kunnioitus toisten ihmisten yksityiselämään on kadonnut, muut tietävät toisten asiat paremmin. Mitä negatiivisempaa lässytystä keksitään toisten asioista, sitä...
Lue kommentti
Vierailija

Vuokko Hovatta HS:lle miehensä kuoleman jälkeisestä somekirjoittelusta: ”Olin aika raivoissani”

Ihmiset elävät toisten asioiden mässyttelystä. Ei enää pelkästään siellä pullamössön äärellä kahvipöydässä, vaan myös sosiaalisessa mediassa, facebookissa. Siellä kirjoitellaan asianomaisten selän takana törkeitäkin asioita vuodesta toiseen, jauhetaan kuin märehtijät pellolla jauhaa leukojen välissään heinää. Kunnioitus toisten ihmisten yksityiselämään on kadonnut, muut tietävät toisten asiat paremmin. Mitä negatiivisempaa lässytystä keksitään toisten asioista, sitä mehevämpää. On olemassa...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.