Keskiviikon QX Gay Gaalassa jaettiin palkintoja kymmenessä kategoriassa. Vuoden homoksi äänestettiin tasan vuosi sitten kaapista tullut kilpauimari.

Vuoden 2015 homogaalan ilahduttavimpia hetkiä koettiin Vuoden homo -kategorian palkinnonjaossa, kun Ari-Pekka Liukkonen astui pitämään kiitospuhetta. Mikrofoni oli ehdokkaat esitelleen kaupunginjohtaja Jussi Pajusen suun korkeudella ja ulottui Liukkosta palleaan asti. Uimari hilasi tottuneen näköisesti mikrofonin metrin ylemmäs ja kiitti äänestäjiä tunnustuksesta.

Jälkeenpäin voittaja on rauhallinen ja otettu.

Onneksi olkoon! Miltä tuntuu?

Hieno fiilis! Varsinkin, kun kuuli, keitä muita oli ehdokkaina. Olin aika kovassa seurassa.

Kategoriasi muut ehdokkaat olivat Radio NRJ:n aamujuontaja Laura Haimila, kansanedustaja Oras Tynkkynen, valokuvaaja Eino Nurmisto ja yksinhuoltaja Jani Toivola. Kuka oli oma ennakkosuosikkisi?

En oikein osaa sanoa. Vuoden urheilijan valinnassakin on vaikeaa pistää eri lajien urheilijoita järjestykseen, saati sitten tällaisessa asiassa.

Urheilijoitakin toisaalta on pantu järjestykseen; kerro oma suosikkisi viime vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi!

Kyllä se oli olympialaisten miesten parisprintin lopputaistelu. Katsoin sitä vielä Saksassa, jossa olin harjoitusleirillä. Saksalainen tv-kanava näytti todella monta kertaa sen kohdan, jossa Saksan sprinttiankkuri kaatuu...

Tulit kaapista vasta vuosi sitten. Miltä tuntuu saada huomiota ja tunnustusta julkihomoudesta?

Toivon tietysti saavani huomiota ennen kaikkea urheilijana. Mutta on hyvä, että tämä on aiheuttanut keskustelua ja ollut esillä, ehkä se rohkaisee muitakin. Ainakin omalla kohdallani kaapista tulo oli ehdottomasti oikea ratkaisu. On ollut paljon helpompaa, kun ei tarvitse piilotella yhtä osaa itsestään.

Kerro, miten urheilurintamalla menee.

Treenikausi on meneillään, mutta viime viikonloppuna tuli jo altaassa tosi hyviä tuloksia. Sen puolesta kaikki kohdallaan, olympialaisia varten valmistaudutaan.

Hillo vai mantelimassa?

Vadelmahillo, ehdottomasti.

Iivo Niskanen vai Sami Jauhojärvi?

Iivo ilman muuta, tuttu kaveri Soneran urheilijatiimistä.

Täällä on listattu Gay Gaalan muut palkitut, mukana mm. Vuoden hetero Jaana Pelkonen ja kunniapalkittu Mikael Jungner.

Lue myös:

Elias Koskimies on Vuoden homo 2014

Uusi Putous-tähti Antti Holma: Homoutta ei pidä peitellä

Treenaa uintiin lisää voimaa