Keskiviikon QX Gay Gaalassa jaettiin palkintoja kymmenessä kategoriassa. Vuoden homoksi äänestettiin tasan vuosi sitten kaapista tullut kilpauimari.

Vuoden 2015 homogaalan ilahduttavimpia hetkiä koettiin Vuoden homo -kategorian palkinnonjaossa, kun Ari-Pekka Liukkonen astui pitämään kiitospuhetta. Mikrofoni oli ehdokkaat esitelleen kaupunginjohtaja Jussi Pajusen suun korkeudella ja ulottui Liukkosta palleaan asti. Uimari hilasi tottuneen näköisesti mikrofonin metrin ylemmäs ja kiitti äänestäjiä tunnustuksesta.

Jälkeenpäin voittaja on rauhallinen ja otettu.

Onneksi olkoon! Miltä tuntuu?

Hieno fiilis! Varsinkin, kun kuuli, keitä muita oli ehdokkaina. Olin aika kovassa seurassa.

Kategoriasi muut ehdokkaat olivat Radio NRJ:n aamujuontaja Laura Haimila, kansanedustaja Oras Tynkkynen, valokuvaaja Eino Nurmisto ja yksinhuoltaja Jani Toivola. Kuka oli oma ennakkosuosikkisi?

En oikein osaa sanoa. Vuoden urheilijan valinnassakin on vaikeaa pistää eri lajien urheilijoita järjestykseen, saati sitten tällaisessa asiassa.

Urheilijoitakin toisaalta on pantu järjestykseen; kerro oma suosikkisi viime vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi!

Kyllä se oli olympialaisten miesten parisprintin lopputaistelu. Katsoin sitä vielä Saksassa, jossa olin harjoitusleirillä. Saksalainen tv-kanava näytti todella monta kertaa sen kohdan, jossa Saksan sprinttiankkuri kaatuu...

Tulit kaapista vasta vuosi sitten. Miltä tuntuu saada huomiota ja tunnustusta julkihomoudesta?

Toivon tietysti saavani huomiota ennen kaikkea urheilijana. Mutta on hyvä, että tämä on aiheuttanut keskustelua ja ollut esillä, ehkä se rohkaisee muitakin. Ainakin omalla kohdallani kaapista tulo oli ehdottomasti oikea ratkaisu. On ollut paljon helpompaa, kun ei tarvitse piilotella yhtä osaa itsestään.

Kerro, miten urheilurintamalla menee.

Treenikausi on meneillään, mutta viime viikonloppuna tuli jo altaassa tosi hyviä tuloksia. Sen puolesta kaikki kohdallaan, olympialaisia varten valmistaudutaan.

Hillo vai mantelimassa?

Vadelmahillo, ehdottomasti.

Iivo Niskanen vai Sami Jauhojärvi?

Iivo ilman muuta, tuttu kaveri Soneran urheilijatiimistä.

Täällä on listattu Gay Gaalan muut palkitut, mukana mm. Vuoden hetero Jaana Pelkonen ja kunniapalkittu Mikael Jungner.

Lue myös:

Elias Koskimies on Vuoden homo 2014

Uusi Putous-tähti Antti Holma: Homoutta ei pidä peitellä

Treenaa uintiin lisää voimaa

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.