The Voice of Finlandin voittaja Mikko Sipola, 33, teki töitä raksalla vielä pari viikkoa sitten.

Jonna Öhrnberg

Olet tuore Voice of Finland. Kumpi oikeastaan voitti, sinä vai tähtivalmentajasi Elastinen?
Voitto jaetaan fifty-fifty. En olisi pystynyt tähän ilman Elastista, mutta eipä hänkään olisi voittanut ilman meitä kilpailijoita. Hänen kanssaan oli todella mukavaa työskennellä ja sain paljon vinkkejä lavalla olemiseen. Olen keikkaillut seitsemän vuotta trubaduurina, mutta Elastinen sai minut liikkeelle kitaran ja mikrofonin takaa.
 
Toinen poikasi syntyi Kaksintaistelu-kilpailuosion jälkeen. Kumpi oli hienompi hetki, hänen syntymänsä vai kisan voitto?
Kaikki ne, jotka ovat vanhempia, tietävät, ettei lapsen syntymälle mikään vedä vertoja. Toki Voicen voittaminen oli yksi elämäni huippuhetkistä, mutta jos näistä kahdesta pitää valita, kyllä poika vie voiton.

Perhe ja erityisesti vaimoni ovat onneksi kannustaneet koko tämän matkan ajan ja uskonut menestykseeni paljon enemmän kuin minä itse. Toki arki on nyt vaimolle työläämpää, kun hän joutuu olemaan enemmän yksin kahden pienen lapsen kanssa.
 
Olet perusduunarien puolestapuhuja mutta nyt tähti. Miten aiot pitää jalat maassa?

Koti pitää jalat maassa, koska vaihdan edelleen vaippaa aina silloin, kun on minun vuoroni. Myös vaimo osaa vetää käsijarrun päälle, jos minulla alkaa mennä liian lujaa.

Jos tämä kaikki olisi tapahtunut kymmenen vuotta sitten, olisi voinut lähteä mopo keulimaan. Nyt muistan mistä tulen. Vielä pari viikkoa sitten tein töitä rakennustyö­maalla ja jos laulu-ura ei ota tulta alleen, ainahan niihin hommiin voi palata.


Mikko Sipola

Mikko on työskennellyt muun muassa trubaduurina, metsurina ja raksahommissa. Tv-laulukilpailu The Voice of Finlandin tuore voittaja syntyi 19.5.1978 ja vietti lapsuutensa Lappohjan
kylässä Hangon ja Tammisaaren välissä. Nykyään hän asuu Tammisaaressa vaimonsa Alicen kanssa. Heillä on kaksi poikaa,
Liam Elvis Alexander, 2, ja Linus Aaron Benjamin, 3 kk.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.