The Voice of Finlandin voittaja Mikko Sipola, 33, teki töitä raksalla vielä pari viikkoa sitten.

Jonna Öhrnberg

Olet tuore Voice of Finland. Kumpi oikeastaan voitti, sinä vai tähtivalmentajasi Elastinen?
Voitto jaetaan fifty-fifty. En olisi pystynyt tähän ilman Elastista, mutta eipä hänkään olisi voittanut ilman meitä kilpailijoita. Hänen kanssaan oli todella mukavaa työskennellä ja sain paljon vinkkejä lavalla olemiseen. Olen keikkaillut seitsemän vuotta trubaduurina, mutta Elastinen sai minut liikkeelle kitaran ja mikrofonin takaa.
 
Toinen poikasi syntyi Kaksintaistelu-kilpailuosion jälkeen. Kumpi oli hienompi hetki, hänen syntymänsä vai kisan voitto?
Kaikki ne, jotka ovat vanhempia, tietävät, ettei lapsen syntymälle mikään vedä vertoja. Toki Voicen voittaminen oli yksi elämäni huippuhetkistä, mutta jos näistä kahdesta pitää valita, kyllä poika vie voiton.

Perhe ja erityisesti vaimoni ovat onneksi kannustaneet koko tämän matkan ajan ja uskonut menestykseeni paljon enemmän kuin minä itse. Toki arki on nyt vaimolle työläämpää, kun hän joutuu olemaan enemmän yksin kahden pienen lapsen kanssa.
 
Olet perusduunarien puolestapuhuja mutta nyt tähti. Miten aiot pitää jalat maassa?

Koti pitää jalat maassa, koska vaihdan edelleen vaippaa aina silloin, kun on minun vuoroni. Myös vaimo osaa vetää käsijarrun päälle, jos minulla alkaa mennä liian lujaa.

Jos tämä kaikki olisi tapahtunut kymmenen vuotta sitten, olisi voinut lähteä mopo keulimaan. Nyt muistan mistä tulen. Vielä pari viikkoa sitten tein töitä rakennustyö­maalla ja jos laulu-ura ei ota tulta alleen, ainahan niihin hommiin voi palata.


Mikko Sipola

Mikko on työskennellyt muun muassa trubaduurina, metsurina ja raksahommissa. Tv-laulukilpailu The Voice of Finlandin tuore voittaja syntyi 19.5.1978 ja vietti lapsuutensa Lappohjan
kylässä Hangon ja Tammisaaren välissä. Nykyään hän asuu Tammisaaressa vaimonsa Alicen kanssa. Heillä on kaksi poikaa,
Liam Elvis Alexander, 2, ja Linus Aaron Benjamin, 3 kk.