The Voice of Finlandin voittaja Mikko Sipola, 33, teki töitä raksalla vielä pari viikkoa sitten.

Jonna Öhrnberg

Olet tuore Voice of Finland. Kumpi oikeastaan voitti, sinä vai tähtivalmentajasi Elastinen?
Voitto jaetaan fifty-fifty. En olisi pystynyt tähän ilman Elastista, mutta eipä hänkään olisi voittanut ilman meitä kilpailijoita. Hänen kanssaan oli todella mukavaa työskennellä ja sain paljon vinkkejä lavalla olemiseen. Olen keikkaillut seitsemän vuotta trubaduurina, mutta Elastinen sai minut liikkeelle kitaran ja mikrofonin takaa.
 
Toinen poikasi syntyi Kaksintaistelu-kilpailuosion jälkeen. Kumpi oli hienompi hetki, hänen syntymänsä vai kisan voitto?
Kaikki ne, jotka ovat vanhempia, tietävät, ettei lapsen syntymälle mikään vedä vertoja. Toki Voicen voittaminen oli yksi elämäni huippuhetkistä, mutta jos näistä kahdesta pitää valita, kyllä poika vie voiton.

Perhe ja erityisesti vaimoni ovat onneksi kannustaneet koko tämän matkan ajan ja uskonut menestykseeni paljon enemmän kuin minä itse. Toki arki on nyt vaimolle työläämpää, kun hän joutuu olemaan enemmän yksin kahden pienen lapsen kanssa.
 
Olet perusduunarien puolestapuhuja mutta nyt tähti. Miten aiot pitää jalat maassa?

Koti pitää jalat maassa, koska vaihdan edelleen vaippaa aina silloin, kun on minun vuoroni. Myös vaimo osaa vetää käsijarrun päälle, jos minulla alkaa mennä liian lujaa.

Jos tämä kaikki olisi tapahtunut kymmenen vuotta sitten, olisi voinut lähteä mopo keulimaan. Nyt muistan mistä tulen. Vielä pari viikkoa sitten tein töitä rakennustyö­maalla ja jos laulu-ura ei ota tulta alleen, ainahan niihin hommiin voi palata.


Mikko Sipola

Mikko on työskennellyt muun muassa trubaduurina, metsurina ja raksahommissa. Tv-laulukilpailu The Voice of Finlandin tuore voittaja syntyi 19.5.1978 ja vietti lapsuutensa Lappohjan
kylässä Hangon ja Tammisaaren välissä. Nykyään hän asuu Tammisaaressa vaimonsa Alicen kanssa. Heillä on kaksi poikaa,
Liam Elvis Alexander, 2, ja Linus Aaron Benjamin, 3 kk.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.