Vin Diesel ja Paul Walker näyttelivät yhdessä Fast & Furious -elokuvissa. Kuva: Reuters
Vin Diesel ja Paul Walker näyttelivät yhdessä Fast & Furious -elokuvissa. Kuva: Reuters

Näyttelijä Vin Diesel muisti vuonna 2013 kuollutta kollegaansa ja ystäväänsä Paul Walkeria antamalla tyttärelleen nimen Pauline.

Näyttelijä Paul Walkerin kuolema auto-onnettomuudessa vuonna 2013 kosketti erityisesti miehen kollegaa ja ystävää Vin Dieseliä. Miehet näyttelivät yhdessä kuudessa Fast & Furious -elokuvassa, jotka tunnetaan Suomessa myös nimellä Hurjapäät.

Ensi viikolla ensi-iltaan tuleva Fast & Furious 7 jäi Paul Walkerin viimeiseksi elokuvaksi.

Miehen muisto kuitenkin elää Vin Dieselin vastasyntyneessä tyttäressä, joka sai nimensä 40-vuotiaana menehtyneeltä näyttelijältä. Vin kertoi The TODAY Show’ssa antaneensa tyttärelleen nimeksi Pauline.

– En ajatellut ketään muuta, kun katkaisin napanuoran. Tiesin, että hän oli läsnä, näyttelijä muisteli.Ensimmäinen Hurjapäät-elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2001. Vin Diesel ja Paul Walker kuvattuna vuotta myöhemmin. Kuva: Reuters

Vin myös jakoi Facebookissa suloisen kuvan itsestään ja kuopuksestaan. Hänen ja puoliso Pauline Jimenezin perheeseen kuuluu ennestään kaksi lasta, Hania ja Vincent.

– Minusta tämä tuntui keinolta pitää muisto osana perhettäni ja maailmaani, mies perusteli nimeämistä.

Lähde: The Telegraph

Lue myös:

15-vuotias tytär peri traagisesti menehtyneen Hollywood-tähden jättiomaisuuden

Sakinpelaaja Magnus Carlsen vuoden seksikkäimpiä miehiä – entäs nämä nörtit?

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.