Kun lapset ovat äidillään, Ville Niinistö saattaa kipaista työpäivän jälkeen olutravintolassa. Viikonloppuisin hän rentoutuu konemusiikkiklubeilla. ”Minähän olen rave-sukupolven veteraani!” Kuva: Satu Kemppainen
Kun lapset ovat äidillään, Ville Niinistö saattaa kipaista työpäivän jälkeen olutravintolassa. Viikonloppuisin hän rentoutuu konemusiikkiklubeilla. ”Minähän olen rave-sukupolven veteraani!” Kuva: Satu Kemppainen

Ville Niinistö oppi avioeronsa jälkeen ottamaan iisimmin. – Olen myös hyvin tarkka, miten paljon nykyään teen töitä. Tiedän rajani, koska jouduin oppimaan ne kantapään kautta, vihreiden puheenjohtaja sanoo.

Nelisen vuotta sitten Ville Niinistö oli avioeron ja burnoutin partaalla.

Olo oli yksinäisempi kuin koskaan, koska hän ei voinut puhua pahasta olostaan kenellekään. Päälle vyöryivät myös työt, kun Ville kuvitteli, että ministerinä hänen täytyy tehdä kaikki itse – eikä tilannetta helpottanut, että puoluejohtajan olisi pitänyt nostaa kriisissä olleet vihreätkin.

– Olin palamassa loppuun, koska en osannut olla armollinen itselleni. En nukkunut, ja olin kaikille kovempi ja kiukkuisempi ihminen kuin oikeasti olen.

Kun Ville ja hänen vaimonsa Maria Wetterstrand ilmoittivat erostaan samana kesänä, päällimmäinen tunne oli helpotus. Moni ihmetteli, miten unelmaperhe hajosi.

– Totta kai se tuntui suurelta epäonnistumiselta, kun en pystynyt korjaamaan avioliittoa, yhtä elämäni tärkeimmistä asioista. Se oli rankkaa, ja toipuminen kesti kauan.

Edelleen on perhe

Eron myötä Villestä tuli vähitellen taas oma vitsaileva itsensä.

Hyvän tuulen suojelemiseksi hän vähensi työtaakkaansa ja opetteli delegoimaan asioita.

”Totta kai sekaisin ollut elämäni oli heijastunut myös töihin.”

– Totta kai sekaisin ollut elämäni oli heijastunut myös töihin. Olen yksi harvoista miesjohtajista, jotka ovat sanoneet ääneen, että jos kotona on vaikeaa, pitää pyrkiä laittamaan oma elämä järjestykseen ja rajoittamaan töitä. Sen jälkeen työtäkin jaksaa paremmin.

Ville ei kaipaa elämäänsä vakituista suhdetta. Hänellä on edelleen perhe, se on vain vähän eri mallinen kuin ennen.

Joskus naiset saattavat kuitenkin pyydellä häntä somen kautta treffeille.

– Vastaan sellaisiin treffipyyntöihin aina kiitos ei. On kiusallista, että joku haluaa tutustua minuun vain julkisuuteni vuoksi.

kiitos

Ville Niinistö: ”Vastaan Facebookin treffipyyntöihin kiitos ei”

Hyvä Ville! Vihreät ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Vihreät ovat parantaneet kannatustaan kaikkein eniten eduskuntavaalien jälkeen. Ihan ansaitusti, tuntuu että vihreät ovat ainoa porukka, jolla on vielä sydän ja aivot tallella, ja uusia ideoita annettavaksi. Kunpa vaan useampi ihminen hoksaisi liittyä vihreisiin eikä vaan jäisi tsemppaamaan kauempaa. Isommalla porukalla olisi helpompi tehdä Suomesta parempi paikka.
Lue kommentti

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos