Kuva: John Palmén
Kuva: John Palmén

Ville Niinistön johtama Vihreä liitto päätti tänään lähteä hallituksesta. Toissa vuonna antamassaa haastattelussa Niinistö kertoi kiivastuvansa ajamiensa asioiden puolesta.

Olet ollut vuoden ympäristöministerinä. Mitkä olivat vuoden paras ja huonoin päivä?
Hyviä päiviä on ollut yllättävän monta, sillä olen onnistunut pelastamaan soita ja saanut lisärahaa metsien ja Itämeren suojeluun. Eilen sain kuulla, että Outokummun Viurusuo säästyy turve­tuotannolta. Se on hieno uutinen.

Huono päivä oli, kun Suomen ympäristökeskuksen tutkija pidätettiin Venäjällä Laukaanjoella. Siitä piti keskustella venäläisten kanssa, sillä ministerinä minun oli puolustettava virkamiestäni. Onneksi tilanne ratkesi, ja Laukaanjoen fosforipäästötkin saatiin kuriin.

Onko jotakin, mitä haluaisit tehdä, mutta et ministerinkiireiltäsi ehdi?

Paljonkin! Juuri nyt on tietenkin tärkeintä viettää aikaa lasten kanssa. Olen myös aina pitänyt luonnossa liikkumisesta. Olen vaeltanut paljon vaaka­suoraan, joten seuraavaksi haluaisin kiivetä ylöspäin tai sukeltaa alaspäin.

Esiinnyt julkisuudessa harkitusti ja rauhallisesti. Mikä saa sinut
menettämään malttisi?

Palan niiden asioiden puolesta, joita olen tullut politiikkaan tekemään. Kun kyse on ympäristöstä, ihmisoikeuksista ja oikeudenmukaisuudesta, osaan olla kiivas. Jos minulla on parhaat argumentit, niin silloinhan asioiden pitäisi sujua haluamallani tavalla!

Kiivastun myös jalkapallokentällä, sillä olen pelannut nuorena futista
tosissani. Rakastan yhä nurmikkoa, kenttää ja palloa, ja pelissä on kivaa voittaa. Hankin juuri pojalleni luomupuuvillapehmopallon, jolla voimme
pelata myös sisällä.

Miten vietät lomasi tänä kesänä?
Luonnossa ja saaristossa, tuttavien ja sukulaisten mökeillä. Pääasiassa lomailen lasten kanssa. Minulle on tärkeää, että lomalla saan nukkua aamulla pitkään ja lukea lehteä ilman, että on kiire minnekään.

Mikä oli viimeinen ajatus päässäsi eilen illalla, kun kävit nukkumaan?
Olipa hyvä, että lapset nukahtivat ajoissa, niin pääsin itsekin kohtuullisen ajoissa petiin.

Entä ensimmäinen ajatus, kun heräsit?

Sanotaan näin, että tykkään herätä kesäaamuisin, kun aurinko paistaa
ikkunasta ja sisään kuuluu autojen äänten lisäksi myös lintujen ääniä.
Heräsin hyvillä mielin.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta