Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön ja Maria Wetterstrandin avioliittoa pidettiin unelmaliittona. Wetterstrand on Ruotsin vihreiden entinen puheenjohtaja. Kuva: John Palmén
Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön ja Maria Wetterstrandin avioliittoa pidettiin unelmaliittona. Wetterstrand on Ruotsin vihreiden entinen puheenjohtaja. Kuva: John Palmén

Ympäristöministeri Ville Niinistö kertoo olleensa avioeronsa aikaan aivan lopussa.

Ympäristöministeri Ville Niinistö, 37, kertoo uusimmassa Kodin Kuvalehdessä avioeronsa aiheuttamasta tuskasta. Niinistö ja hänen ruotsalainen vaimonsa Maria Wetterstrand, 40, ilmoittivat erostaan kesäkuussa 2012. Heillä on kaksi lasta.

– Tunsin valtavaa pettymystä. Eihän meille pitänyt käydä näin. Ei perheille kuulu käydä näin, ei varsinkaan pienille lapsille, Niinistö sanoo haastattelussa.

Niinistön mukaan piinaavin oli jahkailuvaihe. Hänen oli vaikea luovuttaa, päästää unelmasta irti. Hetkittäin Niinistöstä tuntui, että hänen teki vain mieli juosta karkuun. Epätoivoa lisäsi se, että avioero osui samaan aikaan, kun vastavalitun ympäristöministerin oli opeteltava uusi työnsä. Ensimmmäinen tunne eropäätöksen jälkeen oli lopulta helpotus.

– Niin pitkään olimme päätöstä vatvoneet.

Pariskunta halusi hoitaa avioeronsa niin, että lapset kärsisivät mahdollisimman vähän. Niinistö osti asunnon ex-vaimonsa Helsingin-kodin naapurista, jolloin lapset voivat helposti olla molempien vanhempiensa luona vuoroviikoin.

Lue Ville Niinistön haastattelu Kodin Kuvalehden numerosta 9/2014.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!