Syyllisyys ystävän kuolemasta sai Villen Haapasalon juomaan. "Joka kerta, kun näen hänen vanhoja elokuvia, se kirpaisee mun sydämestä", Ville kertoo elämäkerrassaan. Kuva: Panu Pälviä
Syyllisyys ystävän kuolemasta sai Villen Haapasalon juomaan. "Joka kerta, kun näen hänen vanhoja elokuvia, se kirpaisee mun sydämestä", Ville kertoo elämäkerrassaan. Kuva: Panu Pälviä

Näyttelijä Ville Haapasalo kertoo tänään ilmestyneessä elämäkerrassa, kuinka syyllisyys ystävän kuolemasta on saanut hänet juomaan. Ville kuvailee myös, kuinka hän itse on käynyt lähelle kuolemaa.

Näyttelijä Ville Haapasalon, 42, uudessa elämäkerrassa hän puhuu syyllisyydestä ja siitä, kuinka se on ajanut hänet leikkimään hengellään.

– Olen nyt uudella ajalla, eli 2000-luvulla, ollut mukana tilanteissa,
joista on aiheutunut muille ihmisille tolkuttoman paljon pahaa. Sen
takia olen yrittänyt tappaa itseni alkoholilla. Olen tuntenut syyllisyyttä. Syyllisyys on mun asteikolla pahinta mitä voi olla, Ville kertoo kirjassa.

Ville kertoo tuntevansa syyllisyyttä, koska tuntee olevansa vastuussa ystävänsä kuolemasta.

– Hän oli näyttelijä. Joka kerta, kun näen hänen vanhoja elokuvia, se
kirpaisee mun sydämestä.

Elämäkerrassa Ville kertoo, että hän ja menehtynyt ystävä olivat olleet alkuillasta yhdessä ulkona. Aamulla venäläisen keltaisen lehdistön toimittaja oli soittanut Villelle ja pyytänyt kommenttia loppuyön tapahtumiin. Ville ei ollut tiennyt, mitä hänen ystävänsä oli yön aikana tehnyt, vaan päätti heittää vitsin vastaukseksi.

– Mä heitin vitsin, koska en tiennyt, mitä oli tapahtunut yöllä. En
sanonut mitään pahaa enkä väärää, mutta mun lausuntoa pystyttiin käyttämään aseena häntä vastaan. Ystäväni elämä meni pilalle, ja hän joi itsensä hengiltä. Asian todellinen laita selvisi mulle vasta silloin, kun olimme kantamassa häntä hautaan, Ville muistelee.

Villen ystävä oli mokannut yön aikana, mutta kirja ei kerro miten.

Kirjailija Kauko Röyhkä (vas.) ja kuvaaja Juha Metso (kesk.) tekivät jo toisen kirjan näyttelijä Ville Haapasalon elämästä. Ensimmäinen elämäkertakirja oli jättimenestys. Kuva: Juha Metso/Docendo

Lääkkeet aiheuttivat sydämenpysähdyksen

Kirjassa Ville kertoo olleensa itsekin lähellä kuolemaa. Hän osallistui Venäjällä Tanssii tähtien kanssa -ohjelman luisteluversioon, Luistelee tähtien kanssa -viihdeohjelmaan. Ville menestyi parinsa, olympiavoittaja Tatjana Navkan kanssa hyvin, kunnes loukkasi polvensa. Koska kilpailussa oli kyse suurista rahoista, Villen ei annettu lopettaa kilpailua kesken. Finaalin lähestyessä Ville loukkasi vielä lonkkansa.

– Mä pääsin vielä sieltä hallilta himaan, mutta aamulla mä en pystynyt
liikkumaan, en päässyt ylös sängystä. Mä soitin kanavalle ja sanoin, että
mun luistelut oli tässä, ei tuu enää mitään. Kanavalta tuli viesti: Et sä mihinkään lähde, laitetaan sut kuntoon, ambulanssi tulee kohta hakemaan.

Sairaalassa Ville sai omiensa sanojensa mukaan "kaikenlaisia myrkkyjä" ja suoneen "lääkettä", dopingia. Näiden voimin hän jaksoi paahtaa finaaliin, jossa tuli parinsa kanssa toiseksi.

Finaalin jälkeen edessä oli vielä 56 kaupungin mainoskiertue. Tässä vaiheessa Villen sydän alkoi reistailla. Päästyään lopulta eroon luisteluohjelmasta hän lähti Itävaltaan työmatkalle. Siellä hänen sydämensä petti.

– Viimeisenä yönä hotellissa mä herään siihen, että mulla on huono olo. Multa häviää tunto käsistä, sitten jaloista, rintaan koskee. Mä rojahdan lattialle. Elimistössä tapahtuu jotain hämärää. Onneksi mä pystyn vielä huutamaan. Viereisessä huoneessa on kuvausryhmän jäseniä, jotka kuulevat. Ne löytävät mut lattialta, mä en kykene tekemään mitään. Taju menee.

Itävaltalaisessa sairaalassa Villelle kerrotaan, että hänen sydämensä on pysähtynyt hetkellisesti, mutta nyt kaikki on kunnossa.

– Tuloksena on maksan vajaatoiminta ja elinikäinen polvivika. Tää Luistelee tähtien kanssa on projekti, jota mä oon ehkä eniten katunut. Tein virhearvioinnin. Mun ei olis kannattanut mennä siihen ohjelmaan.

Rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkän ja valokuvaaja Juha Metson tekemä "Et muuten tätäkään usko...Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä" -kirja (Docendo) julkaistiin torstaina 25.9. Kirja on jatkoa viime vuonna julkaistulle "Et kuitenkaan usko... Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä" -kirjalle.

Lue myös:

Ville Haapasalo kertoo kalajutun – uskotko?

Näyttelijä Ville Haapasalo saapui juhliin vaimonsa kanssa – nähty viimeksi julkisesti yhdessä vuosia sitten

Ville Haapasalo haluaa eläkkeelle

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti