Me Naiset
|
Jenni Junkala
Syyllisyys ystävän kuolemasta sai Villen Haapasalon juomaan. "Joka kerta, kun näen hänen vanhoja elokuvia, se kirpaisee mun sydämestä", Ville kertoo elämäkerrassaan. Kuva: Panu Pälviä
Syyllisyys ystävän kuolemasta sai Villen Haapasalon juomaan. "Joka kerta, kun näen hänen vanhoja elokuvia, se kirpaisee mun sydämestä", Ville kertoo elämäkerrassaan. Kuva: Panu Pälviä

Näyttelijä Ville Haapasalo kertoo tänään ilmestyneessä elämäkerrassa, kuinka syyllisyys ystävän kuolemasta on saanut hänet juomaan. Ville kuvailee myös, kuinka hän itse on käynyt lähelle kuolemaa.

Näyttelijä Ville Haapasalon, 42, uudessa elämäkerrassa hän puhuu syyllisyydestä ja siitä, kuinka se on ajanut hänet leikkimään hengellään.

– Olen nyt uudella ajalla, eli 2000-luvulla, ollut mukana tilanteissa,
joista on aiheutunut muille ihmisille tolkuttoman paljon pahaa. Sen
takia olen yrittänyt tappaa itseni alkoholilla. Olen tuntenut syyllisyyttä. Syyllisyys on mun asteikolla pahinta mitä voi olla, Ville kertoo kirjassa.

Ville kertoo tuntevansa syyllisyyttä, koska tuntee olevansa vastuussa ystävänsä kuolemasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Hän oli näyttelijä. Joka kerta, kun näen hänen vanhoja elokuvia, se
kirpaisee mun sydämestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämäkerrassa Ville kertoo, että hän ja menehtynyt ystävä olivat olleet alkuillasta yhdessä ulkona. Aamulla venäläisen keltaisen lehdistön toimittaja oli soittanut Villelle ja pyytänyt kommenttia loppuyön tapahtumiin. Ville ei ollut tiennyt, mitä hänen ystävänsä oli yön aikana tehnyt, vaan päätti heittää vitsin vastaukseksi.

– Mä heitin vitsin, koska en tiennyt, mitä oli tapahtunut yöllä. En
sanonut mitään pahaa enkä väärää, mutta mun lausuntoa pystyttiin käyttämään aseena häntä vastaan. Ystäväni elämä meni pilalle, ja hän joi itsensä hengiltä. Asian todellinen laita selvisi mulle vasta silloin, kun olimme kantamassa häntä hautaan, Ville muistelee.

Villen ystävä oli mokannut yön aikana, mutta kirja ei kerro miten.

Kirjailija Kauko Röyhkä (vas.) ja kuvaaja Juha Metso (kesk.) tekivät jo toisen kirjan näyttelijä Ville Haapasalon elämästä. Ensimmäinen elämäkertakirja oli jättimenestys. Kuva: Juha Metso/Docendo

Lääkkeet aiheuttivat sydämenpysähdyksen

Kirjassa Ville kertoo olleensa itsekin lähellä kuolemaa. Hän osallistui Venäjällä Tanssii tähtien kanssa -ohjelman luisteluversioon, Luistelee tähtien kanssa -viihdeohjelmaan. Ville menestyi parinsa, olympiavoittaja Tatjana Navkan kanssa hyvin, kunnes loukkasi polvensa. Koska kilpailussa oli kyse suurista rahoista, Villen ei annettu lopettaa kilpailua kesken. Finaalin lähestyessä Ville loukkasi vielä lonkkansa.

– Mä pääsin vielä sieltä hallilta himaan, mutta aamulla mä en pystynyt
liikkumaan, en päässyt ylös sängystä. Mä soitin kanavalle ja sanoin, että
mun luistelut oli tässä, ei tuu enää mitään. Kanavalta tuli viesti: Et sä mihinkään lähde, laitetaan sut kuntoon, ambulanssi tulee kohta hakemaan.

Sairaalassa Ville sai omiensa sanojensa mukaan "kaikenlaisia myrkkyjä" ja suoneen "lääkettä", dopingia. Näiden voimin hän jaksoi paahtaa finaaliin, jossa tuli parinsa kanssa toiseksi.

Finaalin jälkeen edessä oli vielä 56 kaupungin mainoskiertue. Tässä vaiheessa Villen sydän alkoi reistailla. Päästyään lopulta eroon luisteluohjelmasta hän lähti Itävaltaan työmatkalle. Siellä hänen sydämensä petti.

– Viimeisenä yönä hotellissa mä herään siihen, että mulla on huono olo. Multa häviää tunto käsistä, sitten jaloista, rintaan koskee. Mä rojahdan lattialle. Elimistössä tapahtuu jotain hämärää. Onneksi mä pystyn vielä huutamaan. Viereisessä huoneessa on kuvausryhmän jäseniä, jotka kuulevat. Ne löytävät mut lattialta, mä en kykene tekemään mitään. Taju menee.

Itävaltalaisessa sairaalassa Villelle kerrotaan, että hänen sydämensä on pysähtynyt hetkellisesti, mutta nyt kaikki on kunnossa.

– Tuloksena on maksan vajaatoiminta ja elinikäinen polvivika. Tää Luistelee tähtien kanssa on projekti, jota mä oon ehkä eniten katunut. Tein virhearvioinnin. Mun ei olis kannattanut mennä siihen ohjelmaan.

Rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkän ja valokuvaaja Juha Metson tekemä "Et muuten tätäkään usko...Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä" -kirja (Docendo) julkaistiin torstaina 25.9. Kirja on jatkoa viime vuonna julkaistulle "Et kuitenkaan usko... Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä" -kirjalle.

Lue myös:

Ville Haapasalo kertoo kalajutun – uskotko?

Näyttelijä Ville Haapasalo saapui juhliin vaimonsa kanssa – nähty viimeksi julkisesti yhdessä vuosia sitten

Ville Haapasalo haluaa eläkkeelle

Sisältö jatkuu mainoksen alla