Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Näyttelijä Ville Haapasalo, 41, haluaisi tehdä töitä kahdeksasta neljään.

Olet perustanut Ville's Mayak -ravintolan Nuijamaan rajalle ja outlet-myymälän Vaalimaalle. Oletko jäämässä eläkkeelle näyttelemisestä?
Tässä ammatissa varsinaisen näyttelemisen osuus on vain 10 prosenttia. En ole kyllästynyt näyttelemiseen, mutta showbisnekseen kyllä. Suurin uhraukseni on se, että joudun olemaan paljon poissa kotoa. Sitä ei moni usko, mutta olen oikeasti kateellinen ihmisille, jotka saavat tehdä töitä kasista neljään.

Asut puoliksi Moskovassa. Äijäkulttuuri elää Venäjällä yhä vahvana. Mikä on epä-äijämäisin piirteesi?
Tykkään hääriä keittiössä. En ole eläissäni lukenut yhtään reseptiä, vaan kokkaan tunteella. Vaikka Moskovassa huippukokit ovat miehiä, muualla Venäjällä mies keittiössä on edelleen harvinaisuus. Mummot ovat haukkoneet henkeään, kun ovat nähneet minut hellan äärellä.

Olet keulakuvana kalastusverkkokaupalle, joka tähtää Venäjän markkinoille. Miksi venäläiset ostaisivat suomalaisesta nettikaupasta kalavehkeitä?
Venäläiset ovat kalastushullua kansaa, harrastajia on 25 miljoonaa. Venäjällä myös luotetaan suomalaisiin tuotteisiin ja palveluun. Kaverini pyytävät minua tuomaan Suomesta jopa lääkkeitä, koska he eivät uskalla ostaa niitä kotimaansa apteekista. Suurin haaste on Venäjän epäluotettava posti. En ole parinkymmenen vuoden aikana saanut yhtäkään kirjettä, en edes laskua.

Mikä on ollut elämäsi paras saalis?
12,5-kiloinen karppi mansikalla ja 62-kiloinen sampi käsin, uskoo ken haluaa. Paras saavutus urallani on ollut Käki-elokuva ja siviilissä tietenkin lapset.

Venäjän sananvapaus on taas puhuttanut Suomessa Pussy Riotin vierailun takia. Mitä itse ajattelet siitä?
Sananvapauden rajoittaminen on kieltämättä iso ongelma. Kontrolli on kiristymässä entisestään. 90-luvulla maassa sai ilmaista mielipiteensä huomattavasti vapaammin kuin nykyään. Valtamediassa on se erikoinen piirre, ettei kenenkään tarvitse suoraan kieltää kirjoittamasta jotain juttua, koska media sensuroi itse itseään. Tosin ei Suomessakaan ole mielestäni täysin vapaa sana.

Moskovan lisäksi tunnet hyvin myös Pietarin. Anna kesäinen matkavinkki kaupunkiin?
Koko Pietarin keskustan ehtii nähdä päivässä, jos lähtee seilaamaan kaupungin kanavia pitkin. Kannattaa vuokrata oma vene, eikä säästellä rahaa. Eremitaaši on hieno museo, mutta ryysiksen takia sinne kannattaa mennä mieluummin talvella kuin kesällä.

Ville Haapasalo

Näyttelijä on syntynyt Hollolassa 28.2.1972.

Asuu puoliksi Helsingissä, puoliksi Moskovassa. Näyttelijävaimo Saara Hedlund ja kaksi lasta asuvat Suomessa. 

Näytellyt lähes 80 elokuvassa. 

Ville on Venäjän tunnetuin suomalainen, ja hänelle suunnitellaan omaa vodkamerkkiä.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.