Shamaani tekee kotikäyntejä Ville Haapasalon luona Venäjällä. ”Hänellä on vain kaksi asiakasta minun lisäkseni”, Ville kertoo Loirinuotiolla-ohjelmassa. Kuva: Nelonen
Shamaani tekee kotikäyntejä Ville Haapasalon luona Venäjällä. ”Hänellä on vain kaksi asiakasta minun lisäkseni”, Ville kertoo Loirinuotiolla-ohjelmassa. Kuva: Nelonen

Ville Haapasalo kertoo Loirinuotiolla-jaksossa ”lääkäristään”, joka on shamaani. Näyttelijällä on shamanismista myös pelottava kokemus, jonka jälkeen hän ei nukkunut puoleen vuoteen.

Näyttelijä Ville Haapasalo kertoo seuraavassa Loirinuotiolla-jaksossa hoitavansa terveyttään shamanismilla.

– Mä en usko siihen, mutta joka kerta kun tämä daami hoitaa mua, niin aina mun on parempi olla. Sen jälkeen mun ei tarvitse käyttää kolmeen kuukauteen verenpainelääkkeitä, Ville selittää ohjelman isännälle Vesa-Matti Loirille ja toiselle vieraalle, jääkiekkoilija Teemu Selänteelle.

Villen mukaan shamaani soittaa Villelle aina, kun aistii, ettei tämä voi hyvin.

– Kun hän tulee, hän sanoo, että minä voin ruveta nukkumaan, ja hän hoitaa mut sillä välin. Sitten se tekee mulle jotain, Ville selittää.

– Esimerkiksi joskus hieroo kädestä nahkaa, jolloin ihon läpi alkaa tulla jotain mustaa. Mä en usko siihen, mutta otan hoidon vastaan.

Pelottava kokemus vei unet

Loirinuotiolla-ohjelmassa Teemu epäilee, etteivät shamaanin hoidot voi oikeasti auttaa, mutta Vesku sanoo tietävänsä, että kyllä voi. Hän tosin muistuttaa, että alalla on paljon ihmisiä, jotka käyttävät taitojaan väärin – on hyvää ja pahaa shamanismia.

Villellä on tästä omakohtainen kokemus.

– Neljä vuotta sitten jouduin tilanteeseen, että mut vietiin maailmaan, mihin ei ikinä olisi pitänyt mennä, hän sanoo ohjelmassa.

– Sen jälkeen en nukkunut puoleen vuoteen. Kun laitoin silmät kiinni, näin vain kauhukuvia. Edelleenkin sanon, etten mä usko shamanismiin, mutta jotain tapahtuu minussa tai jossain muualla.

Loirinuotiolla sunnuntaisin Nelosella klo 20.

Lue myös:

Tämän takia Ville Haapasalo pitää aina pipoa päässä

Ville Haapasalo: ”Olen yrittänyt tappaa itseni alkoholilla”

Ville Haapasalo ja Saara Hedlund: ”Mitä ette voisi antaa anteeksi”