Viivi Avellán viettää ensimmäistä äitienpäiväänsä. Kuva: Jouni Harala
Viivi Avellán viettää ensimmäistä äitienpäiväänsä. Kuva: Jouni Harala

Viivi Avellánin elämä muuttui vauvan myötä niin, että matkustelu jäi. Ystävien mukaan myös Viivi on muuttunut.

Fore!-golflehden päätoimittaja Viivi Avellánin, 36, ja hänen aviomiehensä esikoispoika syntyi viime joulukuussa.

–  Minulla oli kauhuskenaario siitä, etten ehdi lapsen synnyttyä edes tukkaani pestä, mutta ainakin vielä olen ehtinyt laittaa ripsiväriäkin, naurahtaa Viivi.

Äidin oman ajan takaa isoäitien, isoisoäidin ja kummivanhempien turvaverkosto, joka on alusta alkaen osallistunut vauvan hoitoon. Lähipiiristä vain yhdellä ystävällä on lapsi, tuttavista sitäkin useammalla.

Viivi pyrkii jakamaan lapsen hoitovastuun miehensä kanssa puoliksi.

–  Mutta ainahan äiti on äiti. Herään herkemmin yöllä lapsen ääniin ja olen ylivarovainen. Onneksi lapsi on oppinut nukahtamaan yksin omaan sänkyynsä ja yölläkin tarvitaan enää vain yksi varikkostoppi, vielä imettävä Viivi naurahtaa.

"Tänä vuonna kävimme vain Kanarialla"

Merkittävin muutos lapsen syntymän jälkeen on ollut matkustelun vähentyminen.

–  Ennen kävin vähintään kerran kuussa joko työmatkalla tai omalla ulkomaanreissulla. Viime talvi oli ensimmäinen vuosikausiin, jolloin olin kotona. Kävimme vain viikon reissulla Kanarialla koko perheen kanssa.

Äitiydessä Viivin yllätti rakkauden tunne, jollaista hän ei ole koskaan aiemmin kokenut.

– Rakkauden kääntöpuolena tuli menetyksen pelko, pelko toisen turvallisuuden puolesta.

Vaippojen vaihtelu ei ole Viivin arkea juuri muuttanut.

– Minulla on ollut niin monta koiraa, että olen tottunut kakkaralliin, Viivi naurahtaa.

"Olen harkitsevaisempi kuin ennen"

Omasta mielestään Viivi ei ole juuri muuttunut äitiyden myötä, mutta lähipiiri on eri mieltä.

– Olen kuulemma harkitsevaisempi kuin aiemmin. Enää en ryntää suin päin asioihin mukaan.

Ensimmäisen äitienpäivän viettotapa on vielä mietinnässä.

–  Vaihtoehtoina on juhlia joko kolmistaan tai sitten isommalla ystäväporukalla. Nyt tuntuu, että olisi kiva juhlia vain oman perheen kesken.

Viivin äitiysloma on jo loppunut, mutta hän työskentelee edelleen pääsääntöisesti kotona.

–  Opettelen delegoimaan tehtäviä. Aion jatkaa etätyötä niin kauan kuin se on mahdollista. Haluan olla nyt mahdollisimman paljon kotona.

Lue myös Manuela Boscon ja Salkkari-tähti Sara Parikan ajatuksia äitiydestä:

Manuela Bosco: "Hoidamme lapsen Kasimirin kanssa yhdessä"

Sara Parikka: "Odotin tätä breikkiä"

Lisää Viivistä:

"Tässä suhteessa minua ei yritetä muuttaa"

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio