Angelina Jolie puhui kesäkuussa 2014 Lontoossa järjestetyssä konferenssissa seksuaalisesta väkivallasta konflikteissa. Kuva: Reuters
Angelina Jolie puhui kesäkuussa 2014 Lontoossa järjestetyssä konferenssissa seksuaalisesta väkivallasta konflikteissa. Kuva: Reuters

Damen arvonimen saanut Angelina Jolie on kaiken fanituksen arvoinen.

Näyttelijä ja hyväntekijä Angelina Jolie, 39, vastaanotti perjantaina kuningatar Elisabetilta kunniaritarin titteliä vastaavan Dame-arvonimen edistettyään Britannian ulkopolitiikkaa toimimalla aktiivisesti seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla. Moni rakastaa Angelina Jolieta – ja syystä!

1. Hyväntekijä

Jolie on monessa mukana. Hän entinen YK:n pakolaisjärjestön hyväntahdon lähettiläs ja nykyinen erityislähettiläs sekä ollut perustamassa Britanniaan aloitetta, jonka tarkoitus on estää seksuaalista väkivaltaa konfliktialueilla. Vuonna 2011 hän käsikirjoitti ja ohjasi elokuvan In the Land of Blood and Honey, joka kertoo sodasta entisen Jugoslavian alueella. Jolie on lisäksi osallistunut hyväntekeväisyystyöhön Darfurin konfliktissa ja tukenut rahallisesti pakistanilaista lasten oikeuksien puolustajaa Malala Yousafzaita.

2. Myös aallonpohjia

Jolien näennäisen täydellisen perheonnen taustalla on rankkoja nuoruuden kokemuksia kuten syömishäiriöitä, itsemurha-ajatuksia, viiltelyä, sadomasokismia ja huumeita. Hän on tehnyt kenen tahansa tavoin töitä saavuttaakseeni nykyisen elämänsä, ja vasta aviomies Brad Pittin on kerrottu rauhoittaneen hänet.

Jolien mukana konferenssissa oli myös hänen puolisonsa Brad Pitt. Kuva: Reuters

3. Tasavertaisien oikeuksien ajaja

Brad Pitt ja Angelina Jolie ilmoittivat vuonna 2009, etteivät aio mennä naimisiin ennen kuin homo- ja lesboparien avioliitot sallitaan kaikkialla Yhdysvalloissa. He kuitenkin menivät kihloihin vuonna 2012 seitsemän vuoden seurustelun jälkeen, ja monien ulkomaisten medioiden mukaan he saattoivat mennä naimisiin salaa vuoden 2013 jouluna. Angelina Jolie on biseksuaali, ja hänellä on ollut suhde esimerkiksi entiseen vastanäyttelijäänsä ja Calvin Klein -malliin Jenny Shimizuun.

4. Rohkeita päätöksiä

Vuonna 2013 Angelina Jolie kertoi The New York Timesissa julkaistussa kolumnissaan poistattaneensa rintansa alentaakseen riskiään sairastua rintasyöpään ja aikovansa mennä myös ennaltaehkäisevään munasarjaleikkaukseen. Angelinan oma äiti menehtyi munasarjasyöpään 56-vuotiaana.

5. Äitiys ei ole vain biologista

Jolien ja Pittin kahdeksanhenkiseen perheeseen kuuluvat adoptiolapset Maddox Chivan, 12, Pax Thien, 10, ja Zahara Marley, 9,  ja biologiset lapset Shiloh Nouvel, 8, ja 5-vuotiaat kaksoset Knox Leon Ja Vivienne Marcheline. Pariskunnan on kerrottu harkitsevan neljättä adoptiolasta. Perheen ensimmäinen adoptiolapsi Maddox on adoptoitu Kambodzasta, Zahara Etiopiasta ja Pax Vietnamista.

Lue myös:

Angelina Jolie aikoo jättää näyttelemisen – mitä jäämme kaipaamaan?

Pahatar-elokuvan suomalaismodisti Hannu Viitala hurmasi Angelina Jolien

Angelina Jolie leikkautti rintansa ehkäistäkseen syövän

 

Mitä tapahtui ysärilegendoille vuosituhanteen vaihteen jälkeen? Otimme selvää. 

Ressu Redford sai juuri levytyssopimuksen

Tanssi- ja iskelmämusiikkilaulaja Ressu Redford tuli tunnetuksi Bogart-yhtyeensä kanssa 1980-luvulla. 1990-luvulla mies teki läpimurron soolouralla. Nykyään hän kiertelee ympäri Suomea ja vetää Bogartin aikaisia hittejä. Hän tuottaa uutta musiikkia jatkuvasti ja teki levytyssopimuksenkin hiljattain. 

– Ei tässä kohtaa ruveta hidastelemaan. Vasta sitten, kun ihmisiä ei käy enää keikoilla, hän toteaa. 

”Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla.”

– Onhan se hienoa, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen saa tehdä musiikkia. Olen kehittynyt biisintekijänä ja muutenkin kehittynyt monella muulla tavalla. En ole samalla tavalla itsepäinen kuin ennen, vaikkei sekään ominaisuus ole hävinnyt, hän naurahtaa. 

Oman musiikkinsa lisäksi hän tekee paljon biisejä muille artisteille sekä tuottaa ääniä mainoksiin. Myös harrastuksille jää aikaa. 

– Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla, toteaa juuri kuntosalilta saapunut Ressu. 

Ressu Redford nyt ja vuonna 1996. Kuvat: Kati Laukkanen ja Jorma Puusa

Waldo suunnittelee promovaatteita ja keikkailee

– 1990-luvulla musiikin teko oli paljon totisempaa touhua. Paineet oli suuret. Ensimmäisen hitin jälkeen oli paineita tuleeko toisestakin hitti ja miten levyt myy, Waldo's People:n Waldo eli Marko Reijonen muistelee. 

Waldo lopetti keikkailun 2000-luvun vaihteessa. Kun ohjelmatoimisto sai hänet pitkän suostuttelun jälkeen tekemään comebackin vuonna, hän on keikkaillut vain suurimmissa 90´s tapahtumissa. 

– Meillä on faneja kahdessa polvessa, kyseessä on niin sanottu äidit ja tyttäret -ilmiö. Vanhemmat muistavat rantarokin aikaisia hittejä kuten Feel So Good ja U Drive Me Crazy, ja nuoremmat muistavat tasan 10 vuotta sitten listaykkösenä soineen Back again -hitin ja Lose Controllin vuoden 2009 euroviisuista. 

– Aion nauttia matkasta niin kauan kuin se tuntuu hyvältä.

Musiikinteon lisäksi hän juontaa tuuraajana Radio Novan Retroperjantaita. Kesällä ohjelman pääjuontajan Oku Luukkaisen lomaillessa ohjelmassa mennään teemalla Waldo & Kesäkaverit. Päätyönään Waldo myy ja suunnittelee promovaatteita.

Waldo nyt ja vuonna 1995. Kuvat: Mikko Räsänen ja Pekka Tynell

Janne Porkka juontaa yhä

Onnenpyörä-ohjelmaa juontanut Janne Porkka on ollut nyt viihdealalla yli 30 vuotta. Hän tekee edelleen niin juontokeikkoja kuin imitaattorin, stand up -koomikon ja seremoniamestarin hommia. 

– Esiintymään oppii vain esiintymällä ja laittamalla itsensä epämukaviin tilanteisiin. Olen onnellinen, koska olen saanut olla tällä alalla jo niin pitkään, hän kertoo. 

Jannen mukaan media- ja televisioala on muuttunut 1990-luvulta. 

–  Ennen tehtiin televisiota katsoja edellä. Silloin ei ollut niin paljon kilpailua, kun ei ollut YouTubea tai Netflixiä. 

– Nyt on alkamassa ysärijuontajien comeback, ja esimerkiksi Marco Bjurström palaa ruutuun. On ymmärretty, ettei kaikkien juontajien tarvitse olla nuoria. 

Vapaa-ajallaan Janne pelaa jääkiekkoa, käy kuntosalilla ja kalastaa. 

Janne nyt ja vuonna 1998. Vanha kuva: Pia Inberg

Movertonilta uusi juhannusbiisi

Vuonna 1994 perustettu Movetron avasi uransa liki 100 000 kappaletta myyneellä Romeo ja Julia -esikoisalbumillaan.  Movetron valmistautuu kesään ja juhannukseen julkaisemalla uuden Missä on diileri -biisin. Tarttuva ralli on tuttuun tapaan Movetronin Jukka Tanttarin  sävellys ja sanoitus ja Timo Löyvän sovitus.

Movertonin Päivi Lepistö kertoi Me Naisille hiljattain äitinsä muistisairaudesta.


Curre Lindström nauttii eläkepäivistään naisystävänsä kanssa

Curt ”Curre” Lindström luotsasi Leijonat vuoden 1995 legendaariseen MM-voittoon. Nykyään hän viettää leppoisia eläkepäiviä. Lindström asuu osan vuodesta Thaimaan Hua Hinissä ja osan Tukhomassa. 

Rinnalleen Curre on löytänyt 38-vuotiaan Wan-rakkaan.  Pari tapasi Wanin kotimaassa Thaimaassa, jossa nainen työskenteli hotellissa. Curre kertoi Ilta-Sanomille kiinnostuneensa Wanista hyvin nopeasti. 

Curren jäähyväiset viimeisen ottelun jälkeen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

 

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?