Michelle Obama bongasi tutkastaan jouluaattona, että pukki oli kyseisellä hetkellä lentämässä Maltan yli kohti Italiaa, ja Euroopan jälkeen vuorossa on Pohjois-Amerikka. Arkisto-kuva: Reuters
Michelle Obama bongasi tutkastaan jouluaattona, että pukki oli kyseisellä hetkellä lentämässä Maltan yli kohti Italiaa, ja Euroopan jälkeen vuorossa on Pohjois-Amerikka. Arkisto-kuva: Reuters

Michelle Obama seurasi lauantaina maailman tunnetuimman henkilön matkaa ja keskusteli soittajien kanssa ilmapuolustusviranomaisten jouluohjelmassa.

Joulupuhelu Yhdysvaltain ensimmäisen naisen kanssa olisi mieluisa yllätys monelle, mutta yksi soittaja ei hirveästi asiasta innostunut.

Austin-niminen joulufani odotti aivan toista ihmistä langoille, kirjoittaa Chicago Tribune yllättävästä puhelusta.

– Haluan puhua joulupukin kanssa, kertoi Noradin jouluohjelmaan soittanut Austin aattona, kun hän tajusi juttelevansa Michelle Obaman kanssa.

Obama yritti selittää pettyneelle soittajalle, että joulupukki ei pääse nyt puhelimeen – sillä hän on viemässä nyt lahjoja.

– Mutta hän löytää sinut, menitpä minne tahansa. Se on joulupukin erityinen piirre.

”Haluan puhua joulupukin kanssa.”

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus Norad on vuodesta 1955 alkaen kertonut joulupukin sijainnista soittajille, jotka sitä kyselevät. Puheluita tulee joskus päivässä kymmeniätuhansia. Reaaliaikainen palvelu toimii myös internetissä.

Jouluperinteiden tapaan Michelle Obama vietti aattona puolisen tuntia Noradin joulupukkipalveluun vastaten – viimeistä kertaa Yhdysvaltain presidentin puolisona.

Hän julkaisi jouluaattona myös Instagram-tilillään kuvan, jossa hän on vastaanottamassa puheluita. Kuvatekstiksi hän on kirjoittanut:

– Ooh, näen tutkassa nyt jotain. Kyllä, se on joulupukki ja häntä vetävät porot. Hän lentää! Ja etummaisena on yksi poro, jolla on kiiltävä nenä – kuka luulette sen olevan?

Vastaus löytyi nopeasti välkkyjen soittajien suusta: Sehän on Petteri Punakuono!

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...